miercuri, 2 octombrie 2019

”Nașul TV” televiziune liberă ?



            În noaptea dintre 1 și 2 octombrie a.c. am văzut un fragment dintr-o discuție foarte interesantă (și foarte importantă) între un candidat la funcția de Președinte al Republicii, Radu Morar, și un jurnalist, Mihai. Nu i-am mai văzut niciodată, fiindcă, de 30 de ani, nu mă interesează malaxorul libertăților și drepturilor noastre – televiziunea.
            Jurnalistul Mihai (n-am reținut și numele) a spus, ca și acel Radu Morar, că postul dumnealor este ”televiziune… liberă” și chiar că Romînia ar fi o ”țară liberă și democrată” ! Lăsăm la o parte teza că (mai) sîntem o țară, dar este cert că nu putem demonstra nici o fărîmă de libertate și democrație -și nici că preopinenții dețin proprietatea celor doi termeni- poate cu excepția prezenței acolo a dr-lui Roxin, care însă este pe jumătate autoneutralizat prin intoxicarea cu religie, împroșcată chiar pe imaginea singurului popor nereligios din istoria omenirii, Poporul Dac.
            Cum este televiziune ”liberă” dacă pe mine nu m-ați invitat niciodată la emisiune dv. ? Evident, în calitate de Președinte al Partidului Comuniștilor, singurul care se definește corect și deschis, în respect pentru termeni, ca Partid, adică organizație politică a unei clase sociale, parte a societății. De aici adevărul zdrobitor, susținut de Radu Morar: cei 85 % dintre votanți –pe care îi reprezentăm ca Partid și care nu sînt liberi să voteze, deoarece nu au candidatul propriu (neputînd prezenta cele 200.000 de semnături false)- noi, cei 85 % nu avem ce căuta la mascarada votării, căci nu poate exista Votare fără Alegere !
            Așadar, felicitări și succes Candidatului Radu Morar ! (Pentru principiul enunțat, eu neștiind dacă este de Stînga, sau, mai bine zis, deși bănuind că nu este de Stînga, după poziția de șef la o televiziune). Dacă își clarifică deplin principiul, aștept să mă invite pentru a-i susține candidatura în sensul de a-i chema pe 85 % la urne, pentru a-l vota. Cu dumnealui Președinte al Republicii, vom putea obține imediat, dar imediat, Legea organizării politice a țării, care să ne deschidă drumul spre Democrație, printr-o Putere Democrată (în care noi să putem avea, alături de Dreapta și anti-stînga pesedintă, chiar 85 % din parlamentari).
2 octombrie 102 e.d.
Prof. Gheorghe I. Ungureanu

Niciun comentariu: