luni, 14 octombrie 2019

Măscăricii


            O gașcă ridicolă de zănatici bîțîie prin televizoare pretinzînd să guverneze țara. Deasupra tună de-a războiul un Pucăr care le spune ”voi” mulțimilor, formulă agresivă de cea mai josnică speță, pe care n-o găsim decît în societățile anti-civilizate, barbare și fasciste, ale Occidentului, în vreme ce Limba Dacă –a celui mai mare și mai vechi popor din Europa- are cel mai bogat și suplu, pînă la subtilități și nuanțe, sistem de exprimare a Respectului și Politeții; Pucărul n-o fi fost la școală decît ca să predea, fără să învețe.
            Ridicat, de forțe nevăzute, prin mijloace obscure, în vîrful movilei de unde tună peste țară, n-a făcut anterior nici o zi activitate de partid, spre a înțelege că, în postul de unde fitilează artileria grea, el, Tunătorul, trebuie să fie neutru; nu are dreptul la ”partidul meu”, ”guvernul meu”. Dacă am mai fi o Țară adevărată, un asemenea specimen ar trebui să fie imediat, dar imediat, demis.
            Omul cu parul, urangutan calificat și cu pretenții -nu putea fi altul- este împins să formeze și să conducă guvernul; va da, desigur, cu parul în Primar, va da cu parul în Prefect, va da cu parul în Președinte C.J., repetînd cuvîntul magic, definitoriu, total neînțeles: democrație ! Grecii, prin nume celebre în știință, artă, politică, războaie, ne-au dat măsura anti-democrației perfecte. Dar, atenție, măscăricilor, ei se aflau în… sclavagism ! Cînd unu la sută, cît sînteți dumneavoastră, erau Cetățeni, în vreme ce restul, 99 %, erau Vite care articulau sunete, așa cum vă imaginați că ne veți transforma pe noi…
            Urlătorul care face pe jurnalistul, ca ”toboșar al timpurilor noi” a început cultul personulității: ”Io-ha-nis ! Io-ha-nis ! Io-ha-nis !”
            Sălile în care se întrunesc măscăricii par a fi pline. Cum să umpli sălile cu 1-2 %, cît sînt în societate titularii exploatării ?!?  Este cert că se practică metoda gunoiului istoric PNȚ: trambalarea, cu trenuri, autobuze și autoturisme, a puținilor adepți, pentru ca toate sălile să fie pline.
            Vai de țara cu asemenea prostipendadă…
14 octombrie 102 e.d.
Prof. Gheorghe I. Ungureanu

Niciun comentariu: