marți, 22 octombrie 2019

Replici pentru un străvechi... olog


            Am găsit pe stradă un fluturaș împăturit îndelung, cu poză și chemarea ”Votați PALEOLOGU PREȘEDINTE”, care se deschide cu un precept, semnat Alexandru Paleologu, ”Bunul-simț este filozofia însăși” (bine marcată scrierea termenului filozofia !). Fiindcă mi-am amintit și evoc deseori replica unui Ambasador post-decembrist –care a refuzat să dea curs rechemării în țară pe considerentul că nu respectă ordinul Guvernului întrucît el este ambasador al Poporului, ci nu al… Guvernului- exprimare de cea mai profundă și cuprinzătoare ne-simțire, am dat curs interesului spontan de lectură.
            Incitat de bîlbîiala fluturașului –care adună la un loc toate inepțiile anti-politice, cum nu am mai citit decît în cartea lui Primo Laurențiu Meritocrația și meritocratismul”, am hotărît să scriu acest text, ca efect al surprizei –caracteristică pentru toți Telectualii, cu cît sînt mai… educați, mai… educați, mai… educați, în realitate fiind vorba de Instrucție, ci nu de… educație- spre a-i avertiza pe cititorii mei (și mai ales pe membrii Partidului Comuniștilor) să țină la distanță, cît mai mare, asemenea specimene, aceasta din următoarele considerente:
            Din textul fluturașului se văd exprimate ori rezultă multe trăsături de caracter ale Candidatului PMP, toate fiind susceptibile de a-i îndepărta pe toți posibilii votanți din afara micului grup social de dreapta, deși dirijorul PMP este personalitate politică de certă capacitate (însă, din păcate, de dreapta). Nu am găsit absolut nimic pozitiv în toate paginile, nici măcar în cea cu poza, toate afirmațiile evidențiind formule străvechi de… olog în Politică.
            Am reținut că a studiat, între altele, și ”Teoria politică la Paris și Munchen”, ceea ce îmi dă certitudinea studiilor anti-politice; în cele două zone nu s-a învățat politică (măcar parțial) adevărată decît prin Karl Marx și Friedrich Engels (a stîngii false și violente, ca îmbrăcăminte lucioasă pentru dreapta ascunsă) .
            Corect spune Candidatul că ”Romînia merită în sfîrșit o direcție clară”, dar cu opiniile dumnealui despre ”căderea odiosului regim ceaușist” îmi este limpede că direcția pe care o caută este profund neclară și întunecată de vreme ce singura perioadă de regim politic democrat din istoria multidecamilenară a Poporului Dac (poreclit Romîn) a perceput-o ”odioasă”, rezultînd că se trage direct din străvechii stăpîni de sclavi care își numeau regimul politic ”democrație”… sclavagistă !
            Elementele dezastrului apocaliptic din istoria noastră recentă –”apartenența la Uniunea Europeană și NATO”- sînt în ”viziunea” ologului… siguranță, iar, ca să aibă și tichia de mărgăritar, pune un citat din perechea sa apocaliptică, Andrei Pleșu, care-l laudă pentru că… ”știe să vorbească”, uitînd să adauge ”și să scrie” !
            Devotat inamicilor noștri cei mari –U.E, USA și NATO- tovarășul Paleologu nu uită să ne îndemne ”să nu uităm de romînii de peste Prut și de obiectivul unirii”, căci avînd atîtea studii și servindu-și țara ca profesor, antreprenor în domeniul educației, ambasador, deputat, ministru ”al culturii și cultelor” (vedeți cum unește dintr-un condei antonimele cele mari și perfecte ?), ba a și ”protestat în ultimii ani împotriva abuzurilor și incompetenței regimului actual”, adică, înțelegeți, cel pe care l-a… servit în multele mari dregătorii.
Cu ”obiectivul unirii” i-ar servi pe inamicii noștri fasciști care, în prima dimineață după o eventuală unire s-ar afla cu tot arsenalul lor militar agresiv fascist chiar pe malul drept al Nistrului, ceea ce ar însemna lichidarea ultimului crîmpei de Dacie liber… Vedeți ? Este As în teoria politică învățată pe băncile lui Napoleon și Hitler !
Cu atîtea merite în formarea profesională intelectuală, Candidatul ne dovedește, în toate cele șțase pagini ale fluturașului, că este complect în afara sensului noțional al termenului politică, dar mai ales sub titlul ”Meritocrație și Performanță” adună perlele cele mai alese, amestecînd total Puterea (Regina societății) cu Administrația (care trebuie să fie Servitoarea ei) într-un concept politic esențial anti-politic, vădindu-se a fi exponent docil, fixist și imuabil al micii drepte sociale care îi dictează scopul monstruos ”de coagulare a tuturor forțelor politice parlamentare” sub drapelul ”Meritocrației”…
Nu i-or fi spus dascălii din Occidentul anti-civilizat, fătător al marilor măceluri mondiale din ultimul mileniu, că nu pot fi unite Meritul -nedefinit politic (obligatoriu ca organizare separată a fiecărei clase/ pături sociale, pentru interesul social-economic de clasă propriu și specific), ci nu profesional, intelectual- cu Crația (=Puterea), aceasta neputînd fi reprezentată, corect și deplin, decît de Competența politică a reprezentanților direcți ai fiecărei clase/ pături sociale ?!?
            Tovarășul savant (o fi și cademician !) reia, prin dorința coagulării, teza ne-partidului PCR ”al întregului popor” pentru ”restabilirea eficienței funcționării instituțiilor statului” ca să nu mai grăiască nimeni în afară de puținii bogați (desigur, infractori) care au transformat, demult, statul într-o mafie, care, prin supremația propusă, ar transforma Educația în dresaj, astfel încît ”prostimea” cea multă să se miște ca titirezul sub bagheta infimilor… meritocrați !
            În puținele texte (cam cît replica mea) Candidatul micilor procente (defăimate prin ”mobilitate bazată de meritocrație” în cei 30 de ani ai Contrarevoluției și defăimante) ajunge chiar la sîmburele din esența aberațiilor anti-științifice: vrea depolitizare ! Păi, ce va spune șeful dumnealui, Președintele titular al Dreptei, condamnator al ”Comunismului” (de ce nu i-o fi explicat savantul ce este aceea Comunism ?) dar care și-a numit ”partidul” mișcare… populară ?
Cine să voteze asemenea struț ?!? Să-l lăsăm ca să-și continue dresajul, în Viziunea sa, pe ”drumul spre nicăieri”, care trece, viciat, prin UE, USA, NATO  și se încheie, prin pîrjol, în Haos. Mulțimea, năpăstuită de meritocrați, știe însă, instinctiv, că prima calitate în Politică este… Numărul ! El trebuie să ofere Puterea, după cum ne-a luminat Poetul Național, Mihai Eminescu, Geniul tutelar al Poporului nostru și al Neamului Dac; o fi crăpat Pată Pievici ?!?
21 octombrie 102 e.d.
Prof. Gheorghe I. UNGUREANU

Niciun comentariu: