vineri, 1 noiembrie 2019

Eu, Bancherul Prezidențiabil

            Axa turației capitaliste, dar mai ales imperialiste și, în primul rînd globaliste, o constituie Regele cel mare al Răului, Banul, care –atunci cînd nu este măsură a muncii proprii- domină toate țările anti-democrate, adică aproape toate țările planetei de după 1989, iar cele cîteva în care mai există regim politic democrat nu se pot depărta de imixtiunea acestui Lucifer, Banul, pentru că lumea, datorită Capitalismului, s-a depărtat de singurul mod de a-și asigura fiecare dezvoltarea economică certă și stabilă: Munca proprie, fără nici un ban din afară; orice bănuț împrumutat îl îmbogățește pe împrumutător și-l extermină pe împrumutat, căci orice proiect bazat pe împrumut –cu dobînzi înrobitoare și multiple clauze secrete- îl transformă pe împrumutat în sclav al celui care i-a dat bani. Este știut că împrumutul din omenie nu se găsește (și aceasta tot mai rar) decît între persoane (fizice) aflate în relații de rudenie, colegialitate, prietenie, umanism, precum și între țările socialiste, absolut de neconceput în societatea anti-democrată, Capitalismul.
            Cu acestea spuse, din punctul de vedere al Comunistului, să vedem ce opinii are Prezidențiabilul Bancher (nu știu dacă este vreunul dintre cei 14 sau, poate, sînt toți).
            Eu, Bancherul, vreau să fiu Președinte ca să nu mai fie nimeni care să cîrtească împotriva dobînzilor și penalităților, să nu mi fie nici un om care să nu aibă nevoie de împrumuturi de la mine, iar statul să-mi fie supus total, iar banca lui să nu se mai amestece în treburile mele. Tu, prostule votant, trebuie să înveți și să nu uiți deviza mea: ”Eu îți dau un leu/ Și îți iau o sută,/ Că sînt paraleu,/ Iar tu ești o slută !
            Ai voștri, Comuniștii, ne-au poreclit ”tăietori de cupoane”, leneși și profitori, dar noi ne străduim permanent să vă atragem la împrumuturi, să încondeiem contracte scrise pe zeci de pagini, cu corp foarte mic pentru ca voi, fără carte și cu ochii șubrezi, să nu puteți citi și să nu înțelegeți nimic, să vă dăm banii și, mai ales, să vi-i luăm înzecit și însutit, fiindcă noi știm ce să facem cu ei, în vreme ce voi îi duceți la cîrciumă și-i dați pe mahoarcă…
            Nu contează că noi sîntem puțini; întotdeauna cei competenți sînt puțini și trebuie să fim puternici, pentru a vă asigura vouă cele necesare și vă primim de milă să munciți la noi sau la Burghezii pe care îi asigurăm cu fonduri, ca să nu muriți de foame, noi fiind atenți și umani, iar cînd nu ne restituiți banii, nu vă omorîm, ci numai vă luăm bunurile.
            Ca răsplată, voi trebuie să fiți respectuoși și, înadatoritori, să veniți în grabă să mă votați pe mine. Cu un bancher Președinte, țara va geme de fericire.
31 octombrie 102 e.d.
Prof. Gheorghe I. UNGUREANU

Un comentariu:

Luta Roxana spunea...

Salutari,
Numele meu este Luta Roxana din Bistrița, vreau să folosesc acest mediu pentru a sfătui pe toți să fie atenți cu privire la modul de a obține un împrumut pe internet, atât de mulți creditori aici sunt toți escroci și sunt doar acolo pentru a vă înșela de toți banii. Am solicitat un împrumut de 25.000 de euro de la o femeie din Singapore și am pierdut la început aproximativ 1300 de euro, fără să iau împrumuturi, mi-au cerut din nou un alt cost, am plătit aproape 3.000 de euro și totuși nu am primit împrumutul.

Slavă lui Dumnezeu, am întâlnit un prieten care tocmai a solicitat un împrumut și a primit un împrumut fără niciun stres, m-a încurajat să depun cereri. Am solicitat un împrumut de la doamna Sarah Michael și am primit un împrumut de 25.000 de euro pe care l-am solicitat, la început am crezut că este o glumă și o înșelătorie, dar am primit împrumutul în mai puțin de 48 de ore și cu o dobândă de 3% fără colateral. Sunt foarte fericit că sunt salvat de sărăcie.

așa că îi voi sfătui pe toți cei care au nevoie de împrumut să o contacteze pe doamna Sarah Michael, prin e-mail: (sarahmichael831@gmail.com) sau Whatsapp: + 1-315-284-1764. De asemenea, mă puteți contacta pentru informații suplimentare prin e-mail: (roxanaluta04@gmail.com)