vineri, 22 noiembrie 2019

”Ce SLOGAN ar trebui să aibă Stînga ?”




            Pentru a răspunde la întrebarea reprodusă în titlu, pentru care am fost apelat la telefon, precizez mai întîi, tot pentru că am fost întrebat telefonic, că formula ”Luptăm pentru fiecare roman” este născută din intenția păcălirii; mai întîi: ce treabă avem noi cu ”romanii” ? Ei nu mai există de un mileniu și jumătate ! Este cazul să repet: neutilizarea elementelor proprii Limbii Naționale este semn al slugărniciei, al asupririi, al robiei. Reamintesc și ce ne-a spus Grigore Vieru: ”Cine-ntîi îți fură scrisul,/ Celelalte-ți ia apoi”; la noi nici jumătate din scrisul în public nu mai apare în Limba Națională…
            Apoi, ca observație generală, ”slogan” are un sens negativ și este utilizat numai de găști de dreapta, dar, cum știm, deși nu este real, PSD vrea, de vreo 30 de ani, să se declare de stînga, pentru care s-au consumat kilotone de cerneală și părți însemnate din bugetul țării; partidele de stînga au deviză, revendicări, principii, teze… Unele formulate pentru a induce în eroare, precum ”Proletari din toate țările, uniți-vă !”, pentru a-i strînge, în viziunea lui Marx și Engels, într-o singură organizație, sub un singur drapel (cum am văzut menșevic, adică favorabil politicienilor de dreapta ”profesioniști”, anti-naționali, anti-patrioți și anti-democrați), sub o singură comandă, spre a fi zdrobiți cu o singură măciucă; așa a fost prefigurat globalismul mișcării muncitorești, la baza căruia primii doi mari dascăli au pus sloganul ”Muncitorii nu au patrie” !!! Cu totul, absolut cu totul, altceva este internaționalismul proletar !!!
            O deviză a Stîngii (adevărate) –care i-ar aduce candidatei Dăncilă cam 85-90 % din voturi- ar putea să fie formulată cam așa: ”Luptăm pentru clasele muncitoare !” sau ”Luptăm pentru CEI MULȚI !”. Abia după ce va ajunge Președinte va putea spune: ”Mulțumesc Celor Mulți că au știut să-și apere interesele de clasă !”, ”Îi asigur pe cei care nu m-au votat că nu-i voi nedreptăți și le garantez dreptul de a-și apăra interesele de clasă”; anti-politicienii noștri post-decembriști nu știu că Președintele nu se ocupă de ”fiecare romîn”; pentru aceasta există Constituție, legi organice, legi speciale ș.a.
            Așadar, Cei Mulți, o știți pe tovarășa Dăncilă de stînga, dați-i 85-90 % voturile dv. !  Dreapta, pentru anti-președinte, nu poate colecta, împreună cu toți trădătorii, decît cel mult 10-12 procente.
Nu uitați că ar fi monstruos ca și Guvernul și Președinția Republicii să se afle în mîinile aceluiași… monarh extremist.
22 noiembrie 103 e.d.
Prof. Gheorghe I. UNGUREANU

Niciun comentariu: