miercuri, 20 mai 2020

Eugen Karl Dühring renăscut ?

Eugen Karl Dühring renăscut ?
(răspuns tovarășului pseudonim Pavel)

Scuze dacă am înțeles greșit, dar dacă la mine se referă intervenția din domeniul ”Partidul Comuniștilor”, vă asigur că nu sînt Eugen Karl Dühring, renăscut și reîncarnat, cum ar zice Bazaconiștii susținători ai succesiunii infinite a vieților de după moarte…
Unele potriviri (formale) de critici privindu-i pe Karl Marx, Friedrich Engels ori V.I. Lenin –în sensul operei lor și al practicii ideologice și politice- nu justifică în nici un fel catalogarea mea în serie cu Eugen Karl Dühring, nici cu Ludwig Feuerbach sau Gheorghi Valentinovici Plehanov, nici cu ”renegatul” Karl Johann Kautsky și, nici vorbă, cu Lev Davidovici Troțki (Leib Bronștein), ca să ne limităm la vîrfuri ale variantelor posibile, de după Marx.
Aceștia toți -și alții din toate categoriile, (auto)considerați Comuniști ori anti-comuniști- nu au înțeles și nu au utilizat sensul real al termenului ”Democrație” și nici postamentele ”sine qua non” pentru realizarea practică a Democrației reale (Puterea Poporului) -acestea fiind Clasa socială, Politica și Partidul- motiv pentru care nu există nimic în comun între Doctrina Comunistă, elaborată de mine, și ”învățătura marxist-leninistă” susținută sau criticată de ceilalți.
Nu consider necesară nicio altă explicație, deoarece: 1. de la 7 Noiembrie 1917, cei 102 ani de existență a Socialismului, cu ”partide” ”comuniste” la guvernare, nu ne-au arătat nicio Putere Democrată, deși regimul politic democrat a fost instaurat în peste jumătate din statele lumii; 2. nenumărați mari savanți din Capitalism sau din fostele state democrate, care susțin ”in terminis” Globalismul ori îl combat în favoarea Capitalismului ”obișnuit” sau anti-capitalismului, variante favorabile ciudățeniei desăvîrșite numită ”soceng”, se declară ”marxiști”, ”neo-marxiști” ori ”socialiști” în sensul de Comuniști…
Reîncarnați, Engels ar scrie din nou Anti Dühring, Lenin l-ar porcăi iarăși pe ”Renegatul Kautski”, iar mustăciosul Caporal și-ar multiplica blitz-kriegurile lăstărite din ”mein damfurile” lui; norocul omenirii însă, ni l-a adus I.V. Stalin.
20 mai 103 e.d.
Prof. Gheorghe I. Ungureanu

Niciun comentariu: