sâmbătă, 16 mai 2020

Comentariu la o plîngere penală

O plîngere penală împotriva unui conducător al statului, atîta timp cît se află în funcție, este sortită eșecului și rămîne un simplu fîs, față de temeinic justificate acțiuni politice care ar trebui luate împotriva acestui ins -care, nu de mult timp, promova violența în public, în calitate oficială, motiv pentru care și-a atras supranumele de de ”Omul cu Parul”- de către persoane juridice abilitate constituțional: ”partidele” politice prin parlament, dacă am avea o organizare politică normală și, deci, dacă am avea partide în locul găștilor reprezentînd interese egoiste de natură economică, ci nu cum avem de peste șapte decenii: o scamatorie de circ.
Abuzul cel mare -liber prin prevederile ilegitime -esențial anti-democrate- ale simulacrului de Constituție post-decembristă- constă tocmai în prezența în parlament și, de aici, în Guvern a reprezentanților unei infime minorități sociale, de circa 2-3 %, în vreme ce majoritatea covîrșitoare a votanților, de circa 85 % este împiedicată să participe la viața politică, nefiind altceva (în viziunea autorităților) decît o ”paria” menită să constituie ”corul” de osanale sau ocări care să dea iluzia prezenței demo-crate pe scena politică.
În afara unor demersuri privind organizarea politică a claselor sociale, prin reale partide proprii, asemenea plîngeri penale nu pot avea decît un singur efect: consolidarea în abuzuri a abuzanților care pot adăuga, în palmaresul lor, încă o victorie...
            Unde este ”Association Roumanie ouvriere” aflată la guvernare timp de 45 de ani prin alt simulacru de ”partid”, PCR ?!?

16 mai 103 e.d. (2020) 

Prof. Gheorghe I. Ungureanu

Pe sâmbătă, 16 mai 2020, 09:14:29 EEST, Romania Muncitoare a scris:
Chers camarades et amis,
Je viens de lancer une PLAINTE PÉNALE contre le Premier Ministre roumain ORBAN LUDOVIC, pour son décision de restreindre les droits des citoyens roumains, violant à la fois l'art. 53 de la Constitution de notre pays, ainsi que deux décisions récentes de la Cour constitutionnelle de Roumanie: décision no. 152 du 6 mai 2020 et la décision du 13 mai 2020 sur l'exception d'inconstitutionnalité des dispositions de l'ordonnance gouvernementale d'urgence n ° 21/2004 sur le système national de gestion des urgences.
Votre sincere,
Ciprian POP
Secretaire General
Association Roumanie ouvriere
Bucarest, le 16 mai 2020

Niciun comentariu: