miercuri, 13 mai 2020

Doliu pentru tovarășul Ion C. MARCU

            Sîntem informați că a încetat din viață, la 60 de ani, aflat în suferință, tovarășul Ion C. Marcu, înscris în Partidul Comuniștilor la data de 9 octombrie 1918, locuind și muncind de multă vreme în Franța, în localitatea Nimes.
            Tovarășul Marcu a fost născut în Comuna Sopot, județul Dolj și avea, în Romînia, ultimul domiciliu în Orașul Craiova, pe care l-a părăsit cu durere, ca foarte mulți alți oameni ai muncii, izgoniți în fapt din țară de guvernarea post-decembristă contrarevoluționară, care a desființat locurile de muncă, asigurate în timpul regimului democrat pentru fiecare și pentru toți. Absolvent de liceu, era de meserie electrician și funcționa la o firmă din Franța ca distribuitor.
            În perioada de după înscrierea în partid, deși bolnav și supus unei intervenții chirurgicale, tovarășul Marcu a colaborat cu conducerea partidului, asumîndu-și și îndeplind unele însărcinări specifice, inclusiv pentru stabilirea relațiilor de colaborare între Partidul Comuniștilor și partidul comunist din Franța, precum și pentru colaborarea general europeană, cu organizații democratice, pentru lupta împotriva imperialismului.
            Tristul eveniment ne îndoliază, stare pe care o transmitem tovarășilor și cunoscuților, colaboratorilor și colegilor dumnealui, rugînd familia îndoliată să primească sincerele noastre condoleanțe și asigurarea că vom păstra tovarășului Marcu o luminoasă amintire.
13 mai 103 e.d.
Prof. Gheorghe I. Ungureanu

Niciun comentariu: