duminică, 1 decembrie 2019

La Mulți Ani !


La Mulți Ani !
-de Ziua Națională-

            La Mulți Ani ! La Mulți Ani întregului Popor, Patriei noastre și Statului nostru ! Toate ale Daciei, dar poreclite cu numele Barbarilor Romani, deși doar PATRU Romani ne-au călcat pămîntul străbunei Dacii, pe unul (Cornelius Fuscus) l-am… fuscuit în luptă.
            Să nu uităm că datorăm împlinirea cea mare de la 1 Decembrie 1918 (anul 2 al Erei Democrate) Țăranilor Daci, Muncitorilor Daci, Intelectualilor Daci –toți atunci fiind de Stînga- din întreg cuprinsul Dacic din actualele țări Romînia, Republica Moldova, Ucraina, Ungaria, Iugoslavia, Bulgaria, Slovacia, Cehia, Polonia și altele.
            Să nu uităm că, din toate zonele Dacice menționate au venit la Alba Iulia (și au putut veni) Delegații Dacilor –cu delegație scrisă- sub ocrotirea Marii Oștiri de Soldați Daci din toate spațiile respective, reorganizată rapid sub comanda ofițerilor Patrioți, animați de spiritul european revoluționar, în condițiile în care Războiul cel Mare ne lăsase doar cu CINCI DIVIZII, și acestea ocupate cu cocoloșirea Regelui în micul spațiu din jurul Iașului, special neatacat nici de Nemți și nici de Ruși, deveniți Sovietici, pentru ca Regele și ai lui, cu bagajele făcute, să poată trece în Rusia…
            Să nu uităm că Unirea cea Mare a Dacilor a fost opera AUTORULUI MORAL Vladimir Ilici LENIN care a dat Omenirii Decretul asupra Autodeterminării popoarelor, a eliberat în liniște Basarabia unde, chiar în noiembrie 1917 a fost proclamată prima Republică Socialistă de pe pămîntul Daciei, s-a format Marea Armată Eliberatoare și Unificatoare și, după patru luni, s-a proclamat UNIREA CU ȚARA a Basarabiei Eroice =în condițiile în care Țara nu mai era decît ca nume != iată Marele Eroism al Poporului Dac !
            Apoi, sub aceleași auspicii istorice favorabile, s-a mărit Armata Națională cu Dacii din Bucovina, continuînd eliberarea acestei provincii, a Pocuției, Subcarpației, Maramureșului întreg și a întregului spațiu Dacic pînă-n Tatra, cu Panonia și tot Banatul, susținînd Unirea Transilvaniei întregi la 1 Deceembrie și apoi a Banatului cu Țara Mamă, Romînia.
            Revenit din starea psihică și morală –de esență iepurească- Regele a înăbușit și Republica Sovietică din Ungaria, condusă de un clujean, după cea de la Chișinău, apoi și Republica Socialistă din Banat, acest Rege avînd astfel trei asemenea crime naționale antidemocrate la activ și a așteptat pînă în 1922 să-și retragă armatele și administrația din Centrul Europei și să se proclame Rege al Unirii, după încheierea păcii.
            Cred că atunci cînd vorbim de Unirea cea Mare de la 1 Decembrie 1918, trebuie să nu uităm pe celelalte și mai ales pe cea MAI MARE decît cea mare dintre ele împlinită la 27 martie 1918 a Țării Libere Basarabia cu numele Mamei, Romînia.
            Să trăiască peste veacuri și milenii aceste Uniri ale Poporului Dac ! Să trăiască Dacii toți -și din Dacia și din afara ei- ca aceste uniri să nu fie doar în amintiri și în texte pitulate de către specialiști și conducători retrograzi, reacționari și anti-patrioți !
            Noi, Dacii cei Mulți, să-i obligăm pe anti-patrioți să se retragă de la cîrma Puterii și a Cunoașterii; avem pentru aceasta o mare pîrghie care ne aparține: alegerile din 2020, care pot fi Alegeri, dacă vrem =căci deținem calitatea cea mare în Politică, Numărul= ci nu doar Votări sinucigașe. Succes !
1 Decembrie 103 e.d.
Prof. Gheorghe I. Ungureanu

Niciun comentariu: