marți, 1 decembrie 2020

1 Decembrie


Trăiască 1 Decembrie ! 

            1 Decembrie a fost posibil în primul rînd pentru ceea ce nu se spune, căci la noi, de 104 ani, orice adevăr este cenzurat, deoarece noi, cei mulți suntem lipsiți de Verticalitate și Demnitate. Între 1917 și 1944, Burghezo-moșierimea, aflată sub drapel și sub cizmă prusacă, nu voia să audă de adevărul istoric privind Patria noastră Dacă și Poporul neporeclit, afirmînd numai născociri despre sinteze și romanizări, după poftele guvernanților, iar între 1944 și 1989, peceriștii, slugi ale marxism-leninismului anti-democrat acceptau, cu puține excepții într-o vreme, să tăcem despre cotropirea frumoaselor provincii Dacice cotropite de vecini, în primul rînd fiind vorba de Basarabia și Bucovina, dar în realitate și despre întinse regiuni din Ucraina, Panonia întreagă, părți însemnate ale Banatului și Dobrogei, ca să nu ne mai referim la vechile zone Dacice, care au strălucit sun Regina Tomiris, Regii Alexandru, Dromichete, Burebista, Decebal, Vlad al Daciei Unite (1064-1102), stăpînite de străini care nici măcar drept la nume nu le acordă Dacilor, frații noștri.

            1 Decembrie a fost posibil datorită celei mai însemnate zile din istoria întregii Omeniri – 7 Noiembrie 1917, cînd a început Era Democrată, prin victoria Marii Revoluții Socialiste din Octombrie (era stilul vechi al calendarului iudeo-masonic) și apariția în Istorie a primului stat cu regim politic democrat – Rusia Sovietică. Acest regim de sub conducerea lui V.I. Lenin, Lenin însuși fiind autorul moral al Unirii a ceea ce a devenit ”Romînia” prin asigurarea politică, ideologică, doctrinară și legală a Principiului autodeterminării care a produs, imediat în noiembrie 1917, o Republică socialistă la Chișinău (ca și, ulterior, în Bucovina, apoi la Budapesta și la Timișoara (ca să ne referim doar la teritoriul Daciei Mici).

            Soldații și ofițerii din Basarabia, Bucovina, restul Moldovei, apoi treptat din Muntenia, Ardeal, Pocuția, Galiția, Maramureș, Panonia, au constituit efectivele Armatei noastre Naționale sub ocrotirea căreia s-au putut forma și deplasa la Alba Iulia delegațiile Împuternicilor din satele străbune pentru a susține și vota Unirea.

            Neafirmarea Adevărului istoric ne-a dus rapid, numai după 22 de ani la pierderea unor teritorii însemnate, din care și astăzi sînt nerecuperate provincii întregi și, în loc să discutăm cu cine trebuie să putem reface Unirea, îi ținem de dușmani pe singurii noștri aliați adevărați și rude din vechime, Rușii din Marea și Puternica Rusie, în timp ce îi poreclim ca prieteni pe dușmanii dintotdeauna…

            Ne putem reveni numai prin organizarea politică a maselor populare care să-și ocupe în parlament locurile în procentul din realitatea socială. Curînd, la 6 decembrie, putem face primul pas simbolic; să-l realizăm !

1 Decembrie 104 e.d.

Prof. Gheorghe I. Ungureanu

Niciun comentariu: