duminică, 3 februarie 2019

42 de Candidați


Potrivit hotărîrilor organelor europene, Romînia va dispune în noul parlament european de 33 de mandate și, în consecință, vom avea dreptul să propunem, în lista unui partd, 42 de Candidați.

            În scopul complectării Listei Candidaților și Listei Susținătorilor, Biroul Permanent propune Comitetului Național al Partidului Comuniștilor ca în lista Candidaților să desemnăm cîte un Candidat din fiecare județ, în proporțiile stabilite deja anterior, anume:
- 40 % Țărani și Ciobani,
- 40 % Muncitori
- 10 % Intelectuali
- 10 % alte categorii de Oameni ai Muncii.
            Lista va cuprinde, în procent echilibrat, corespunzător realității din societate, toate categoriile existente: femei-bărbați, activi-pensionari, tineri-vîrstnici, angajați-șomeri (și proletari), săteni-orășeni, etnici Romîni dar și ne-romîni, mai ales pe cei din categoriile defavorizate: Rudari, Țigani, cetățeni Romîni din afara țării.
            Nu vom avea în Listă extremiști, teroriști, fasciști, susținători ai Exploatării, Asupririi, Înrobirii, propovăduitori ai Forței (se înțelege, deci, nici peceriști și nici simbolurile lor – Pumnul, pistolul, kalașnikovul); simbolul nostru va fi semnul cel mai drag, al Muncii - Secera și Ciocanul.
            Candidații, împreună cu organizațiile de partid (locale și județene) au datoria ca, de urgență, să-și alcătuiască echipa de sprijin pentru strîngerea semnăturilor (cîte cinci-șase mii din fiecare județ) și pentru campania electorală, reținînd că viitorii colaboratori al Deputaților europeni vor fi cei cu rezultatele cele mai bune.
            Imediat ce va fi adoptată Hotărîrea Guvernului cu formularul Listei Susținătorilor, vom difuza modelul stabilit de noi, însoțit de cîteva recomandări strict necesare; se vor utiliza exclusiv listele difuzate de noi, iar complectarea se va face, obligatoriu, în stradă sau la domiciliul Susținătorilor, în contact direct cu aceștia, numai pe baza BI/CI.
            Comunicați urgent informațiile privind echipele constituite sau ofertele pentru strîngerea semnăturilor. Veți fi imediat puși în legătură cu Echipa Națională pentru Alegeri, inclusiv pentru ofertele de contribuții bănești (acestea comunicîndu-le, în același timp, și Președintelui).
            Putem, dacă vrem și ne străduim, să obținem un mare număr de mandate europene. Succes !
3 februarie 102 e.d.

Prof. Gheorghe I. Ungureanu

Niciun comentariu: