sâmbătă, 19 februarie 2011

Doctrina Comunistă și Simbolul ei

Dacă toți comuniștii (inclusiv cei care doar se consideră comuniști, deși nu-și înțeleg situarea în doctrină) s-ar alinia în jurul esențelor, în fiecare țară ar exista un singur Partid al lor, al comuniștilor, cu un scop unic: instaurarea Puterii Democrate pentru construirea Societății Democrate - Socialismul; în nicio țară din lume nu există justificare pentru existența a două (sau mai multe !) partide ale comuniștilor, dar în interiorul Partidului Comuniștilor poate exista O INFINITATE DE CURENTE, fără ca ele, între ele, să se blameze. Acest aspect însă nu-l pot înțelege și nu-l pot accepta decît comuniștii (nu și cei care fac pe comuniștii, cum la noi este cazul tuturor peceriștilor).
De aici deducem (sau acceptăm) cu ușurință un fapt simplu și arhicunoscut: există un SINGUR SIMBOL pentru Partidul Comuniștilor: SECERA și CIOCANUL reunite, exprimînd alianța dintre cele două clase sociale fundamentale - Țărănimea și Muncitorimea. Orice adaos devine pleonastic, deoarece, dobîndită, Puterea Comuniștilor va fi obligatoriu Democrată (cele două clase sociale formînd peste tot în lume o majoritate calificată). Nu punem în discuție ”state” artificiale formate pe criterii extrapolitice și extraterrane, cum ar fi Vaticanul (unde Munca nu are nicio semnificație pozitivă, totalitară absolută fiind Robia).
Niciun alt simbol nu trebuie să încarce fața curată a comuniștilor, iar eu voi face în continuare o remarcă specială asupra unui simbol utilizat pretutindeni de comuniști, inclusiv de mine și Partidul Comuniștilor, pînă la o vreme: steaua roșie cu cinci colțuri sau STEAUA LUI STALIN, cum am cunoscut-o în copilărie.
Nu știu cine și cînd a inventat ori a achiesat acest simbol pentru comuniști și repet, cu această ocazie, cum am mai făcut-o, rugămintea ca persoanele care dețin informația (necontînd dacă sînt ori nu comuniști), să ne-o transmită și nouă, pentru care mulțumim anticipat. Noi am retras-o din imagistica noastră, în urmă cu cîțiva ani, cînd am văzut pe toate străzile și clădirile din Romînia -dominată de Capitalism, Imperialism, Religie, Extremism, Terorism și chiar Fascism- ”STEAUA LUI STALIN”, în orice culoare, dar și în ROȘU !
Fiind absolut inacceptabil un asemenea act de barbarie, am abandonat acest semn, care nu ne mai spune nimic pozitiv (și, poate, niciodată n-a existat fără sensuri și chemări ascunse...). Facem chiar un apel către toți comuniștii și către toate Partidele Comuniștilor să-și clarifice poziția față de acest semn și să-l înlăture, de vreme ce el este și simbol al forțelor retrograde și reacționare, urmînd casimbolul nostru unic și comun, SECERA și CIOCANUL, să fie arborat și de Internaționala Comunistă (a V-a) inițiată de noi.
SECERA și CIOCANUL, semnul nostru cel mai drag, total și puternic expresiv pentru cei mulți -precum și pentru adversari și inamicii temporari, peceriștii- nu trebuie să fie umbrit de nimic altceva, chiar dacă este vorba de imagini pozitiv sugestive. Căci Puterea majoritară a Secerii și Ciocanului garantează orice fapt pozitiv: coroană de spice, soare peste țară, fabrici și uzine aparținînd Poporului etc. etc.
Trăiască pretutindeni și permanent, simbolul comuniștilor, SECERA și CIOCANUL !
19 februarie 95
Prof. Gheorghe UNGUREANU

Un comentariu:

Anonim spunea...

Steaua reprezinta unitatea oamenilor muncii de pe cele cinci continente (Europa, Asia, America, Africa si Australia). Este un simbol al Internationalei comuniste!