duminică, 27 ianuarie 2019

Aplicații de Demnitate și Patriotism


            Mă adresez tuturor cetățenilor Romîni, indiferent de orice îi deosebesc, dar care au două caracteristici comune Patriotice (Gîndire și Trăire) care sînt, în același timp specifice, vertical și orizontal (sincronie și diacronie), pentru întreaga istorie a Poporului și a Neamului Dac; folosesc ambii termeni pentru că există, în spații imense, zeci de milioane care aparțin Neamului Dac, însă, cuprinse în multe state și țări dintr-o arie largă, nu mai conștientizează apartanența de Poporul Dac, dar știu, chiar vag, și înțeleg că au făcut și fac, istoricește, corp comun cu Neamul Dac/ Get.
            Prin acțiuni ale străinilor Barbari, dar, mai ales, din vina conducătorilor proprii, ne-am pierdut de-a lungul secolelor și mileniilor practicile noastre caracteristice de Demnitate și Patriotism, pe care, dacă vrem să mai existăm, trebuie să le reintroducem în existența noastră cotidiană.
            Pornind de la esența fundamentală a Politicii, în ansamblul conceptual al Doctrinei Comuniste, anume că Numărul este calitatea principală în politică, v-am citat deseori din textele Poetului Național, Mihai Eminescu -Geniul tutelar al Poporului Dac- și repet acum admonestarea sa dură și dulce, plină de optimism: ”De ce uitați că-n voi e Număr și Putere ?/ Cînd vreți, puteți prea lesne pămîntul să-mpărțiți !”.
            Începînd de zi, vă voi propune periodic, o aplicație practică în existența noastră cotidiană social-economică, neapelînd la mijloacele politice, pentru a ne apăra drepturile elementare de Oameni, stăpîni ai pămîntului Patriei, prin utilizarea unui comportament tradițional și specific, adevărată ”Coloană a Infinitului” împletită din Demnitate și Patriotism.
            Prin toate aplicațiile (repet, nu sînt experimentale, ci practice, împlinindu-se în casă, lîngă casă, la bloc, în magazin, cofetărie, pe stradă, la policliniă, spital, în piață, la școală, facultate, librărie, bibliotecă, internat, cămin, în autobuz, tren, avion, vapor, cîrciumă, hotel, restaurant, schi, parc, aniversări, comemorări, la film, la teatru, oriunde sînteți cu cineva alături) vom încerca (și vom reuși !) ca inamicii noștri să revină la respectul pe care ni-l datorează pentru Demnitatea și Patriotismul nostru, NOI, CEI MULȚI, fiind cei care îi hrănim (pe inamici, după prevestirea lui Napoleon: ”Cine n-are mijloace să-și hrănească propria armată, o va hrăni pe-a altora”)         .
             Ce le vom cere ? (”Ce-i de făcut ?” /"Что делать ?"/, cum s-ar întrebau  Cernîșevski la 1863, apoi Lenin la 1902). Ceva foarte simplu.
            1. Iată prima aplicație (în viitor textele vor fi mai scurte, fără ”preambulul explicativ” care, se subînțelege, va fi mereu același:
            Le vom cere cotropitorilor noștri să ne vîndă produsele într-un anume fel, specific Poporului Dac, cel mai vechi și mai mare din Europa; le vom spune cum vom cumpăra noi, ci nu cum nu vom cumpăra.
            Aplicația va fi un fluturaș conținînd îndemnul sugerat de noi (nepersonalizat, dar cu nr. de telefon al distribuitorului) către cetățeanul Cumpărător, care va înmîna numai persoanelor cunoscute sau care cer direct fluturașul. Conținutul mesajului va fi și rostit, cu respect persuasiv, pentru fireasca solidarizare (fiind și cauza lui) către Cumpărător, dar și către Vînzător, șef de ”raion” ori ”secție”, precum și la Casă, dar și la vreun șef, dacă intervin interesul ori preocuparea acestuia.
            Fluturașul va fi pus la dispoziție de noi într-o formă atrăgătoare și clară, cu rugămintea de a fi multiplicat și distribuit mai departe și precizarea că ne interesează foarte mult să fim informați despre cîte exemplare a înmînat fiecare distribuitor.
27 ianuarie 102 e.d.

Prof. Gheorghe I. Ungureanu

(am introdus inițiala pentru disociere de tizul omonim, tot din Curtea de Argeș)

Niciun comentariu: