luni, 21 ianuarie 2019

Regretăm că am avut dreptate


            Mă bucur (doar parțial) că membri ai unor partide declarate comuniste îmi spun și îmi scriu, cu părere de rău, că eu am avut dreptate în cazul nerealizării unei înțelegeri de colaborare pentru alegerile (europene și prezidențiale) din acest an.
            Doresc să precizez că este firesc, pentru fiecare în parte, să înțeleagă și să respecte hotărîrea conducerii propriului partid, cu toate că există eventualitatea ca, neprimind numărul de voturi prevăzute de lege, Partidul Comuniștilor să fie, din nou radiat în viitorul apropiat, iar această situație va determina, în baza legii actuale diabolice, pierderea numelui și, mai ales, a semnului cel mai drag – Secera și Ciocanul.
            Cum aceste două lucruri vă sînt scumpe tuturor și suferiți de pe acum pentru eventualitatea evocată, m-am gîndit și, cu acordul membrilor din conducerea colectivă a Partidului, precum și a membrilor de rînd, vă sugerez o posibilă soluție salvatoare (pentru ipoteza că noi nu vom putea strînge semnăturile de susținere a candidaturilor și, deci, nu vom depune candidaturi): toți cei care vă considerați Comuniști (fără alte disocieri) puteți veni să candidați pe lista Partidului Comuniștilor; nu este problema noastră privind relația fiecăruia cu propriul partid.
            Reușind să strîngem semnăturile necesare și să depunem candidaturile, după criteriile Statutului nostru, vom intra cu un lot semnificativ în parlamentul european, apoi vom putea obține victoria cea mare la prezidențiale; la dorința fiecăruia ori după încheierea mandatului, veți fi liberi să vă întoarceți la partidele proprii, iar pentru 2020 vom avea timp și baze comune pentru alianțe, pentru unire etc.
            Pentru împlinirea acestei ipoteze, îi rog pe membrii Partidului Comuniștilor și le sugerez celorlalți să înceteze orice afront și bălăcăreală reciprocă. Dacă vor veni la noi membri din trei partide, fiecărui grup îi vom acorda zece locuri, exact ca și partidului nostru, iar  angajații fiecărui viitor Deputat european vor fi recrutați la propunerea Deputatului. Orientarea politică și locul grupului de Comuniști din Romînia în parlamentul european vor fi stabilite de conducerea Partidului Comuniștilor.
            Așteptăm orice alte sugestii rezonabile, dar trebuie să vă grăbiți; cel tîrziu la 31 ianuarie trebuie să avem totul stabilit: înscrierea, eliberarea carnetelor, constituirea organizațiilor locale și județene (unde nu există), desemnarea echipelor de strîngere a semnăturilor (pe care NU LE VOM FURA de la instituțiile statului, ci le vom culege în stradă).
            Vă doresc și vă urez succes, tovarăși !
21 ianuarie 102 e.d.
Prof. Gheorghe Ungureanu

Niciun comentariu: