sâmbătă, 30 aprilie 2016

Scrisoare către Comitetul Orășenesc Iași al Partidului Comuniștilor

Tovarășe Dascălu,
Am primit cu maximă bucurie Hotărîrea Biroului Electoral al Circ. Iași privind admiterea candidaturilor dv. Folosesc acest prilej ca, din nou, să vă felicit pe dv, pe cei șase candidați -viitori Consilieri Locali Comuniști- și pe toți cei care s-au străduit din greu -în timpul limitat avut la dispoziție și înfruntînd dificultăți multiple- pentru strîngerea semnăturilor necesare.
Acest succes al dv. dovedește -în contra clevetirilor peceriste, ca să nu mai vorbim de cele burghezo-moșierești propriu-zise !- că EXISTĂ CLASĂ MUNCITOARE, că aceasta abia a așteptat existența Partidului propriu ca să-și aducă o contribuție întru existența de sine și am convingerea că, păstrîndu-vă elanul celor două luni, toți cei șase candidați vor fi Consilieri Locali și, poate, acționînd cu înțelepciune, unul va fi chiar... Viceprimar.
Stimați tovarăși, nu greșesc deloc și nu exagerez dacă reamintesc faptul că Orașul Iași a făcut, prin efortul dv. istoric, dovada tradițiilor excepționale ale luptei revoluționare din centrul politic al Moldovei. Succesul dv. este, în același timp, o expresivă replică de înaltă calitate dată Contrarevoluției antisocialiste, antipopulare și antinaționale din 1989, precum și o lovitură peste botul criminalilor care au ucis în mod bestial pe un reprezentant de seamă al Muncitorimii din orașul dv, conducătorul de sindicat Virgil Săhleanu, a cărui amintire va renaște vie și amenințătoare la adresa infractorilor, chiar în timpul campaniei electorale a dv. Reamintesc faptul că asasinarea lui Virgil Săhleanu a urmat altui asasinat, în urmă cu 25 de ani, a Revoluționarului Comunist Virgiliu Cătălin Zbăganu, conducător al Sindicatelor Tipografilor din București, inițiator al organizării Partidului Comunist, cu care înjghebasem, încă în 1991, un Comitet Național pentru pregătirea documentelor de înregistrare a Partidului.
Stimați tovarăși, să depășim dificultățile mari și multe, să ne iluminăm cu amintirile mobilizatoare și să continuăm organizarea Partidului Comuniștilor, astfel încît, la alegerile parlamentare din toamnă, să avem doi-trei parlamentari în fiecare județ !
Să arătăm că n-a pierit ”minunata clasă muncitoare”, cum era preacinstită de conducătorul PCR, Nicolae Ceaușescu, Președintele Republicii Socialiste Romînia, el însuși victimă a odiosului asasinat politic din decembrie 1989.
Să aveți deplin succes, pe măsura meritelor dovedite !
 30 aprilie 99 e.d./ 2016
Prof. Gheorghe Ungureanu
tel.: 0745.056.752

Niciun comentariu: