vineri, 8 aprilie 2016

Despre ORDINEA CANDIDAȚILOR

Stimați tovarăși,
Mă adresez Comitetelor județene ale Partidului Comuniștilor, deja constituite, precum și celor în curs de organizare, răspunzînd astfel întrebărilor care mi se pun din partea tovarășilor care se află în faza stabilirii ordinei în lista de candidați la alegerile locale și județene. În fapt nu spun nimic nou, ci doar repet litera și spiritul Statutului și Programului nostru, pe care consider că trebuie să le respectăm întocmai, căci noi sîntem un Partid al Comuniștilor (constituit din Comuniști), ci nu doar al unora care vîntură idei și teze comuniste.
Fiind un partid esențialmente democrat, vom pune în practică, prin candidaturile noastre (chiar și numai simbolice, în cîteva județe) principiul esențial al Doctrinei Comuniste: în organele Puterii trebuie să ajungă reprezentanții tuturor claselor sociale, iar cum noi reprezentăm clasele sociale fundamentale -Țărănimea și Muncitorimea- cu un procent social de circa 85, acest procent trebuie să-l respecte, cu strictețe, listele noastre.
Așadar, rog pe Primii-secretari și pe Împuterniciții Președintelui partidului din județe să asigure ca în listele pe care le veți propune să fie primele opt candidaturi ocupate cu Țărani, Muncitori, inclusiv ciobani, șomeri, pensionari, iar în următoarele două locuri să fie plasați intelectuali. În felul acesta vom respecta legile noastre de partid al Comuniștilor, precum și, mai ales, succesul Oamenilor Muncii prin ei și pentru ei.
Eu personal, dacă voi candida, voi solicita să fiu plasat pe locul al zecelea, dînd șanse celorlalți nouă și în mod special votanților care să-și înțeleagă și să-și determine prezența și modul în care votează, dacă doresc în organul de Putere pe președintele Partidului Comuniștilor.
Iată de ce urez mult succes candidaților și în mod deosebit votanților, căci noi fiind pe liste, votarea se va transforma în adevărată alegere !
Vom realiza prima noastră victorie (chiar simbolică) înainte de împlinirea unui secol de la Marea Revoluție Socialistă din Octombrie. 8 aprilie 99 e.d.
Prof. Gheorghe UNGUREANU

Niciun comentariu: