duminică, 17 august 2008

Ţăranii jefuiţi şi întemniţaţi - la Parlament !

Comitetul pentru susţinerea ţărăncilor din comuna Valea Danului, judeţul Argeş, care au fost jefuite, prin străduinţa "justiţiei" care a validat probele false şi apoi le-a condamnat la închisoare pe proprietare, la rugămnintea celor jefuite şi condamnate, anunţă pe toţi cei interesaţi că victimele nedreptăţilor şi abuzurilor vor candida pentru a fi alese în Parlamentul ţării.
Ele ştiu că acolo, în Parlament, s-au făurit, de către inamicii Ţăranilor şi Muncitorilor, legile în baza cărora îşi fac de cap infractorii şi au înţeles că numai acolo se poate face adevărata apărare a intereselor lor.
Ţaţa Tia, bătrîna de 78 de ani, întemniţată din ambiţia unei flămînde care i-a poftit terenul şi a unor doritori de chilipiruri, prin conivenţa administraţiei de stat locale şi a justiţiei, a pierit eroic în urma ultimului (al patrulea) atac de cord declanşat chiar în ziua reluării judecăţii în revizuire la instanţa de fond (Judecătoria Curtea de Argeş) şi ne-a rugat pe fiica ei, Mihai Victoria, pe nepoata, Mihai Floarea, precum şi pe ceilalţi prezenţi pe al căror sprijin se baza "să continuaţi apărarea pămîntului nostru, dacă mor eu !" Fie-i ţărîna uşoară şi-i vom păstra o amintire lunimoasă, cu chip de Eroină ! A murit cu gîndul că nu o vor lăsa nerăzbunată, prin victoria Dreptăţii şi Adevărului, Deputatul Adrian Miuţescu şi Primarul Vasile Nica, cei doi reprezentanţi ai autorităţilor care le-au promis sărmanelor sprijin întru Dreptate.
Celelalte femei, împreună cu rudele şi cu susţinătorii s-au sfătuit privind continuarea luptei în justiţie, dar şi pentru o formă superioară, sugerată de apropiatrele alegeri parlamentare. Fiica eroinei decedate şi nepoata acesteia, anume Mihai Victoria şi Mihai Floarea au hotărît să intre în lupta electorală, pentru a duce în Parlament reproşul lor drept la adresa infractorilor, pe care nu i-au putut birui pînă în prezent şi au fost nevoite să apeleze la Preşedintele Republicii pentru graţiere de o pedeapsă absurdă şi criminală, motivată de zecile şi sutele de ani de trudă pe ogorul propriu, pentru care deţin acte oficiale ale Statului care, însă, le-a trimis la puşcărie, fiindcă aşa au poftit nişte infractori...
Sînt sigure, bietele, dar curajoasele femei, că toţi ţăranii şi muncitorii din localităţile care formează colegiul electoral din care face parte şi comuna Valea Danului,le vor sprijini, în primul rînd dîndu-le semnăturile necesare pentru a-şi depune candidatura, aceasta fiind singura lor şansă, în condiţiile unice din ţara noastră, unde nu există posibilitate pentru un partid de stînga, al maselor populare, să activeze oficial, chiar înscris legal, cum este Partidul Comuniştilor !
Comitetul de sprijin face apel la toate mijloacele de publicitate în masă (ziare, televiziuni, radio) ca, la fel cum le-au luat apărarea după întemniţare, să le sprijine şi acum, masiv şi eficient, pentru ca tot mai mulţi colaboratori din comunele argeşene, teritoriul Curtea de Argeş, să le sprijine pentru adunarea de semnături.
În acest scop, orice doritor să acorde sprijin poate să le contacteze pe cele două posibile candidate pentru concretizarea acţiunilor necesare la telefon nr. 0753.036168 (Mihai Floarea) şi 0745.056752 (Comitetul de sprijin).
În fiecare localitate se pot forma grupuri de cîţiva cetăţeni, care să strîngă semnături, pe sate, formularele putînd fi solicitate la candidate sau la Comitetul de sprijin, totul fiind necesar a se desfăşura rapid.
Candidatele îi asigură pe cei care vor depune stăruinţa cea mai mare şi vor aduce semnăturile cele mai multe, de faptul că aceştia vor face parte din colectivul de angajaţi parlamentari care vor funcţiona în anturajul viitoarelor parlamentare.
Prin vitoria ţărăncilor eroine, ar fi pentru prima dată cînd în Parlamentul ţării ar fi reprezentată una din cele două clase sociale fundamentale - Ţărănimea. Aceasta ar putea da semnalul democratizării ţării.
De aceea le urăm din toată inima succes şi le vom susţine în fiecare mişcare a lor. Ideal ar fi ca, în toate colegiile electorale din judeţul Argeş şi din toate judeţele ţării să candideze Ţărani şi Muncitori; calea spre democraţie ar fi, astfel, mai sigură, mai dreaptă şi mai scurtă.
Succes ! Să facem totul pentru prezenţa Ţăranilor şi Muncitorilor în Parlament !!!
Prof. Gheorghe UNGUREANU, Preşedintele Partidului Comuniştilor (Nepecerişti)

Niciun comentariu: