Sînt şi acum unii care cred şi susţin că la 23 August 1944 ne-am eliberat de sub jugul Germaniei hitleriste, ceea ce constituia teză oficială a statului nostru democrat, impusă de Partidul Comunist Romîn, forţa politică conducătoare pînă la 22 decembrie 1989.
Faptul că la acea dată ne-am eliberat de sub un jug străin -şi încă fascist !- constituia deplin temei, cel mai important, după Unire, de a declara drept Zi Naţională, acea zi.
Dar adevărul nu a fost şi nu este acesta, iar o opinie contrarie am trimis, în timpul Socialismului, Marii Adunări Naţionale, cu propunerea de a se schimba calificarea prezentă (atunci) pentru 23 august şi, în plus, de a se declara drept Zi Naţională, cea mai însemnată zi din existenţa unui popor, care nu poate fi alta decît ZIUA UNIRII, în cazul nostru, ziua desăvîrşirii unirii, anume 1 decembrie 1918.
Nu am primit vreun răspuns, dar vreau încă, pentru cititorii comunişti ori simpatizanţi, pentru toţi oamenii muncii, să precizez de ce 23 august nu are o semnificaţie naţională de asemenea rang, aceasta deoarece NOI NU NE AFLAM SUB JUG STRĂIN ! Am fost parteneri de acţiuni militare ai Germaniei, apoi ai Uniunii Sovietice, autoritatea în Stat păstrînd-o permanent Guvernul Romîn, care decidea de sine stătător. Aceeaşi situaţie ne-am păstrat-o şi după schimbarea coechipierilor de război, fiind în final a patra putere militară victorioasă (necontînd, din acest punct de vedere, faptul că nişte politicieni din ţări manevrate nu au fost în stare şi n-au avut probitatea politică, morală, umană, de a constata adevărul militar).
De altfel, prea des se foloseşte, ca metaforă dar şi ca expresie istorică, formula că veacuri şi milenii ne-am aflat sub juguri străine... În realitate ne-am aflat, parţial (14 %) sub jugul primilor Barbari, Romanii, timp de cca. 168 de ani şi apoi, pînă la 22 decembrie 1989 niciodată pămîntul Daciei nu s-a aflat, în întregime, sub vreun jug străin; am avut şi avem teritorii aflate temporar ocupate (părţi din Ardeal, Cadrilater, Bucovina, Maramureş, Banat, Basarabia, Transnistria) sau constituite în state dacice ("romîneşti")de sine stătătoare (Republica Moldova, Transnistria).
În această viziune trebuie clarificată şi problema JUGULUI OTOMAN care nu a existat nici de jure şi nici de facto. Relaţia specială a statelor dacice cu Imperiul Otoman era de colaborare, cu obligaţii reciproce, în baza renumitelor CAPITULAŢII, termen care, la plural, vorbeşte despre concesii reciproce, ci nu de instituirea unui JUG !
Faţă de aceste considerente, este de reţinut că schimbarea de la 23 August 1944 a fost o schimbare de opţiune politică şi de colaborare militară; nu am avut şi nici nu am schimbat atunci niciun fel de "stăpîni" sau juguri asupra ţării. Ca şi în 1916, Romînia şi-a ales, prin voinţă proprie, inamicii şi colaboratorii, iar schimbările intervenite pe parcurs nu dau dreptul nimănui să ne spună că sîntem ca femeia cu purtări rele; am hotărît singuri şi am practicat schimbări potrivit intereselor statului nostru.
Există însă O EXCEPŢIE: de la 1 ianuarie 2007 NE AFLĂM SUB JUG STRĂIN; tot ce se mişcă la noi hotărăsc alţii, iar ţara se află şi sub ocupaţie militară (nord-americană). La aceste realităţi crunte trebuie să reflectăm şi să ne organizăm politic, pentru înlăturarea de la Putere a găştilor trădătoare de Neam şi de Ţară !
Jos Capitalismul şi Imperialismul ! Trăiască Socialismul !
Prof. Gheorghe UNGUREANU, Preşedintele Partidului Comuniştilor (Nepecerişti)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu