joi, 3 martie 2022

Apel pentru Pace


Apel pentru Pace

-adresat Ucrainenilor și Rușilor din ambele țări-

            Ca întotdeauna, conflictele militare provoacă infinite suferințe și pierderi, în primul rînd de vieți omenești, aspecte de care cei care provoacă sau poartă tratative și războaie trebuie să țină seamă înainte de toate.

            În săptămîna scursă deja de război între Rusia și Ucraina au fost consemnate multe pierderi tragice, față de care, în numele popoarelor din străvechiul Neam al Dacilor implicate, conștient sau inconștient în acest război, facem apel la cele două țări care se confruntă direct din punct de vedere militar, să accepte, să promoveze și să pună în practică următoarele (posibile) formule și trepte pentru reinstaurarea Păcii:

1. Președintele Ucrainei să plece din fruntea Statului –cu garantarea respectării libertății personale și a familiei- iar Președintele Federației Ruse să dea în același moment ordin tuturor trupelor sale să înceteze nelimitat orice operațiune militară, cu stagnarea pe poziția în care se află și echiparea pentru urmarea retragerii;

2. Decidenții politici ai Ucrainei să desemneze provizoriu un alt Președinte, cu mandat determinat, care să retragă cererile de intrare în Imperiul European și în Blocul militar agresiv de tip fascist NATO, precum și încetarea operațiunilor militare, cu stagnarea pe poziția în care se află și echiparea pentru eventuala retragere în cazărmi și intrarea în acțiuni civile de refacere a teritoriului –simultan cu retragerea trupelor Rusiei;

3. Declararea și semnarea unui Armistițiu nelimitat, pînă la semnarea Tratatului de Pace;

4. Începerea imediată a  negocierilor pentru un Tratat de Pace între cele două Părți, cu participarea –într-un spațiu de la granița comună dintre cele două Părți- a reprezentanților etniilor conlocuitoare majore, înglobate nejustificat în Ucraina de către Rusia și Uniunea Sovietică: Rușii, Dacii, porecliți ”Romîni”, Polonezii (eventual și alții).

5. Ambele state, precum și reprezentanții etniilor conlocuitoare să interzică și să elimine total pe întreg teritoriu (actual) al Ucrainei orice organizare și activitate de esență și forme fasciste.

 

3 martie 105 e.d.

Prof. Gheorghe I. Ungureanu

Niciun comentariu: