luni, 1 iunie 2020

Să facem alegeri adevărate !


      Cine este rezonabil, chiar neinițiat în politică nici pînă la nivelul 0,1 din 100 de puncte, cred că a înțeles deja ori este foarte simplu să priceapă ori măcar să perceapă, formal pentru exercițiu, că, atîta vreme cît va ține guvernarea contrarevoluționară post-decembristă –esențial despotică, anti-națională și anti-democrată- în Romînia nu vor exista alegeri (în sensul adevărat al noțiunii).
      Dar, noi, cei care ne întîlnim în internet (unii își zic -foarte ciudat și absolut neverosimil- ”prieteni”), putem realiza efectiv și eficient astfel de alegeri adevărate și chiar… reale ! În acest scop vă voi expune un mod de lucru care, vă precizez în mod cert și ferm, respectă toate principiile constituționale, numai că acțiunile nu vor fi la mîna găștilor oficiale care lucrează în public, prin zeci ori sute de mii de persoane, imense cheltuieli bănești, de energie și de hîrtie, alte cheltuieli indirecte, toate finalizate cu nemulțumiri, certuri, falsuri, infracțiuni, procese, multe nebuloase, date, în principal, de abstinența reală de pînă la 73 % (dar în general mai mare, chiar cu multe procente).
      Proiectul pe care vi-l propun se realizează tot în public (foarte important !), de către fiecare persoană, strict în ”urna” sa (calculatorul, nesupus niciunei presiuni, foarte important !), cu un număr infim de ”operatori” (cca 4.000 în întreaga țară, cîte unu în fiecare localitate) fără nicio cheltuială bugetară sau personală, foarte important !), oricare colaborator respins de consăteni/ conorășeni, poate fi înlăturat din mers în orice moment și înlocuit (foarte important), totul fiind ne-secret, nimeni nu poate face nicio șmecherie (extraordinar de important !); nu poate exista nicăieri un rezultat ”pentru” de… 300 % (performanța maeștrilor contrarevoluției, care este unicat, după știința mea, în întreaga istorie cunoscută, de 435.000 de ani a Omenirii !) și, în principiu, nu mai mare de 85-90 % (căci și cei mai buni candidați au, drept adversari, pe cei mai… răi din localitate !).
      Scenariul pe care vi-l propun este un truc real care, finalizat, poate fi utilizat, în toate elementele sale, peste trei-patru luni sau cînd vor avea loc ”alegerile” oficiale. Vă precizez că -deși în calitatea mea de Comunist, doresc să se înscrie drept colaboratori Țărani, Muncitori, simpli intelectuali sau alte categorii de oameni-ai-Muncii- fiind Democrat ”accept” în colaborare/ competiție, fără nicio rezervă, pe oricine, din orice categorie socială (nu există nicio persoană cu rol de ”acceptare” !).
      Colaboratorul trebuie să aibă calculator propriu (ca să poată lucra nestingherit și nestingherind), să știe (din datele ”alegerilor” trecute) numărul Votanților din liste (pe Comună și Județ) și numărul Consilierilor (locali și județeni); de prisos să adaug că el este primul… candidat (în localitatea sa, ca Primar și Consilier, dar și pe județ). Tot ceea ce va face fiecare colaborator/ candidat este să întocmească lista de susținători și să colaboreze cu ceilalți colaboratori/ candidați care se înscriu sau pe care îi găsește.
      Apreciez că în patru-șase săptămîni se pot finaliza listele; pentru a candida, orice Candidat trebuie să fie susținut de 1 % dintre votanți. Fiecare candidat pentru funcția de Primar complectează și păstrează (în calculator) toate listele din comună/ oraș, iar cel care candidează pentru Președinte/ Consilier județean, pe cele din județ (nominal obligatoriu pentru propria candidatură- sau numeric). La mine –sau, dacă se oferă altă persoană, la aceasta- se trimit nominal datele de la nivelul județean și numeric, pe județe, din toată țara. Iarăși de prisos, dar menționez: orice colaborator/ candidat, trebuie să-și asigure susținere/ voturi de minimum 51 % din lista votanților, adică, la 1.200 de votanți dintr-o comună sînt necesare 601 voturi pentru primar și cei 10 Consilieri, iar într-un oraș mic, la 22.000 de votanți sînt necesare 11.001 voturi pentru Primar și 18 Consilieri; ”voturile” necesare în total reprezintă însumarea celor ”culese” de toți candidații din localitate/ județ. Succes ! Eu voi candida în comuna natală; aștept susținere de la viitorii Consilieri din cele patru sate sau din străinătate. 

1 Iunie 103 e.d.
Prof. Gheorghe I. Ungureanu

Niciun comentariu: