marți, 9 octombrie 2018

”Partidele” parlamentare s-au autodemascat

 
            Răspund la întrebarea de ce am pus termenul ”partide” în ghilimele (în Comunicatul Partidului Comuniștilor din seara zilei de 7 octombrie a.c.)
            Partidul Comuniștilor –prezent în spațiul public încă din decembrie 1989- a considerat constant în toți cei 28 de ani că celelalte multe sute de asociații numite ”partide” nu sînt ceea ce se numesc –pentru că nu-și definesc și nu și-au dovedit ”partea” socială pe care o reprezintă- ci simple găști de interese economice de esență infracțională, așa cum ele însele, într-o veselie reciprocă, se caracterizează și cum, chiar masiv, au confirmat instanțele de judecată.
Ca în nenumărate ocazii, am putea spune în toate manifestările publice, ”partidele” respective -și în primul rînd cele parlamentare din cei 28 de ani- mici măcar nu au înțeles ce ar trebui să facă un partid, desconsiderînd în mod violent textul legii ”partidelor” elaborată de ele. Dacă ar fi avut un minim simț de răspundere și de respect pentru legea lor, căci pentru cetățeni nici nu era de imaginat, ar fi citit măcar un articol, pe care îl reproduc aici și ar fi înțeles maxima esență politică a referendumului din 6-7 octombrie și nu ar mai fi spus idioțeniile că este o acțiune nepolitică și că cetățenii pot să vină ori nu la vot.
Iată articolul invocat: ” Art. 2. Prin activitatea lor, partidele politice promovează valorile şi interesele naţionale, pluralismul politic, contribuie la formarea opiniei publice, participă cu candidaţi în alegeri şi la constituirea unor autorităţi publice şi stimulează participarea cetăţenilor la scrutinuri, potrivit legii”.
            Ne mîndrim că Partidul Comuniștilor este singurul partid care și-a înțeles misiunea istorică -de maximă importanță politică- și și-a îndemnat cetățenii să participe la vor și să voteze DA, astfel promovînd ”valorile și interesele naționale” și aducîndu-și contribuția corespunzătoare (în raport de împrejurarea că se află în organizare și este atacat de toate găștile peceriste, antidemocrate și anti-naționale) la ”formarea opiniei publice” de înaltă ținută morală democrată, independentă, națională.
            Ascultîndu-ne, participanții la vot, din care unii stimulați de noi, inclusiv cu fluturași speciali, și-au demonstrat aceeași înaltă ținută, spre menținerea în verticalitate și puritate a esenței societății omenești – FAMILIA (care nu admite împreunarea gaie și gaie și foale cu foale).
            Mulțumim celor care ne laudă și celor care își exprimă regretul pentru neparticiparea lor la vot.
9 octombrie 101 e.d.
Prof. Gheorghe Ungureanu

Niciun comentariu: