luni, 1 august 2011

Pe cine ajută dumnezeu ?

Răspund tovarășului profesor Tănase BĂRUȚĂ din orașul Ștei, județul Bihor, care, îngrijorat de situația tot mai grea a oamenilor muncii, mai ales a bătrînilor și a tinerilor, mă întreabă De ce nu ne-ajută dumnezeu să scăpăm de infractorii care ne distrug țara ?!?
Tovarășe Băruță, așa cum puneți întrebarea, înțeleg că ați uitat tot ce v-ați însușit la școala primară și la gimnaziu, apoi la învățămîntul politico-ideologic, precum și în cadrul organizației PCR din care făceați parte, pe vremea cînd peceriștii își ziceau ... comuniști !
Un personaj cu nume de dumnezeu ori zeu, în diferite limbi ale Pămîntului, a fost inventat și apoi construit în zeci, sute și mii de variante, în toate comunitățile umane, avînd la bază două categorii de cauze, cu o explicație comună: sărăcia – cea în cunoaștere și cea materială.
Pe cînd societatea nu era împărțită în clase sociale, dumnezeul era o entitate cu rol explicativ, mai ales auto-explicativ și, din această postură, el nu făcea niciun rău, nefiind manevrat de pungași, dar, după apariția claselor sociale și a comunităților înarmate (care puteau năvăli peste altele), dumnezeii au devenit arme în mîna exploatatorilor și a asupritorilor, el funcționînd ca instrument de înfricoșare a supușilor și de pedepsire a neascultătorilor, a celor care tînjeau după libertate.
Cu această imagine hidoasă, ne-a sosit dumnezeul în epoca noastră și el face ravagii în țările cu regimuri politice ecleziastice (cum este cazul Romîniei de după 22 decembrie 73 /1989).
Sînt popoare care și-au creat zei și dumnezei cu care se joacă, pe care nu i-au făcut stîpîni ai oamenilor, ci se distrează cu ei ca și cum ar fi păpuși, inventînd frumoase frumoase povești și legende; cel mai elocvent și mai semnificativ exemplu este al grecilor cu păpușile lor din Olimp, așa cum a cunoscut și Poporul Dac în urmă cu 2.000–30.000 de ani, pe cînd era liber, necontaminat de ciuma religiilor evreiești.
Cel mai spurcat dumnezeu din tot ce se cunoaște pe planetă este cel evreiesc, inventat special pentru a susține ambiția neroadă de dominare a lumii (prin teza despre o turmă și un păstor) și prin lichidarea libertății omului în cadrul comunității (prin preceptul supunerii către stăpînire, ”căci de domnul este lăsată”.
Acest dumnezeu, cu întreaga lui faună de năzbîtitori –care sînt porecliți sfinți- este instrumentul dominării poporului nostru după 22 decembrie, adică de 22 de ani, de cînd, așa cum singur spuneți, la noi în țară se petrec numai lucruri rele și își fac de cap infractorii...
Chiar acesta este răspunsul pe care, de fapt, vi-l ... restitui: infractorii, ei sînt cei care beneficiază de sprijinul dumnezeului evreiesc (în cazul majorității robilor din comunitatea noastră), manevrat de ceea ce se cheamă, aberant, BOR. Misiunea lui –pe care și-o îndeplinește cu sîrg și pricepere- este să-i ajute pe infractorii din interior spre a-și menține dominația asupra robilor sociali și pe cei din imperiu pentru a ne ține înjugați la plugurile și carele lor...
Așadar, cei care îl invocă pe dumnezeu în ajutorul celor săraci și năpăstuiți sînt, fără îndoială, robi sau oligofreni; dumnezeu este kalașnicovul infractorilor dominanți !
1 august 95
Prof. Gheorghe UNGUREANU

Niciun comentariu: