miercuri, 10 august 2011

Londra = Jarul de sub liniștea poleită


Au mai fost scăpări de lavă în încețoșata Londră, dar acum, indiferent de pretest, a izbucnit chiar Vulcanul care a deversat în jur stropi periculoși de puroi adunat de secole în catacombele feudalo-sclavagiste din anchilozata bază a unuia dintre cele mai mari imperii ale lumii.
Edificiu prost deghizat al extremismului, terorismului și, mai ales, al fascismului imperialist –care și-a atins apogeul sub tandemul Bușiblerilor, cîrdășia barbară dintre conducătorii USA și Anglia, Buș și Bler- imperiul britanic a acumulat, în timp, sub poleiala de sclipici, mai toate contradicțiile apărute în lume, aici reacționînd, prin simpatie, multe din ”bombele” pregătite și făcute să explodeze, chiar în acest an, în diferite țări din Africa și Orientul Mijlociu.
Lipsa oricărui element de democrație autentică precum și tactica șantajistă a perfidului Albion, de a fi ”permisibil” față de străinii primiți și dresați apoi ca adversari politici ai guvernelor democrate au făcut posibilă o lărgire progresivă a bazei de nemulțumiri, ceea ce a acumulat tensiuni, din ce în ce mai mari, transformate, pe negîndite, în vîlvătăi inspirate de propriile pîrjoluri guvernamentale, făcute să joace peste liniștea, bogățiile și pacea țărilor care nu au acceptat de bună voie să redevină colonii...
Tinerii insurgenți –care se ansamblează și se autodirijează spontan- mai au nevoie de puțin ca să-și organizeze o structură politică și apoi, cu spiritul lor de sacrificiu și cu tehnica preluată de la guvernanți, să pună în real pericol existența statului feudal despotic, intrat de multă vreme în putrefacție.
10 august 95
Prof. Gheorghe Ungureanu

2 comentarii:

Anonim spunea...

God save the queen ! Te-ai intors nebunule, deja imi faceam griji ca nu-ti mai dau drumul astia de la izolare :)

Anonim spunea...

@ Anonim:

Ce idiotenie de comentariu ai putut sa lasi! "God save the queen"? Monarhii britanici se numara printre cei mai mari criminali din istorie, oricum mult peste absolut orice se atribuie liderilor sovietici, manifestantii aia la Buckingham trebuiau sa puna foc, nu la magazine si masini

Florin Radu