miercuri, 15 aprilie 2009

Penibile aberaţii iresponsabile

Am luat cunoştinţă (fragmentar) de noile elucubraţii ale Preşedintelui Republicii. (Păcat că nu există în toată Romînia un ZIAR adevărat care să publice, cel puţin, documentele oficiale ale Statului şi ale personalităţilor din fruntea ţării, precum şi replicile organizaţiilor politice - partide şi altele !)
Cred că niciodată şi nicăieri nu a existat un şef de stat care să emită atîtea aberaţii penibile şi iresponsabile. Orbit de ura împotriva regimului democrat din Republica Moldova (ca şi faţă de cel din Romînia ante-decembristă, ceea ce este poziţie comună esenţială a tuturor peceriştilor, mai ales a celor ciocoiţi), tovarăşul Preşedinte se prezintă lamentabil, ca şi cum ar fi instrument direct executant al Buşiblerilor care ară ţările cu bombe: este indignat de ce se întîmplă în alte ţări şi nu-i convine, ca şi cum ar fi un sat din propria ţară-găoace (cum a ajuns să-şi facă Patria !), se înfurie că zăbăucii, vandalii, tîmpitizaţii de la Chişinău (sau de unde vor fi fost trimişi, instrumentaţi şi plătiţi) nu au reuşit să scrumească toată Republica Moldova şi să-l prăjească pe Preşedintele ei, intră în trepidaţii şi ameninţă cu Curtea Europeană a Drepturilor Omului (de ce nu-i spune niciun Consilier cu ce se ocupă această Curte ca să-şi dea seama de ridicol ?), apoiameninţă pe alţi şefi de state cu tribunale penale... inexistente şi explodează la fel ca bestiile fasciste -pe care le-am numit generic Buşibleri, de la numele primilor fascişti din epoca aceasta, Buş şi Bler- şi cere, nici mai mult, nici mai puţin, RĂZBOI DE PEDEPSIRE -atenţie !- nu împotriva vandalilor, ci împotriva autorităţilor Republicii Moldova care nu s-au lăsat nimicite !
Vai, ce ruşine pentru noi, romînii, pentru mine ca votant al tovarăşului Băsescu, atît la "alegere" cît şi la referendum ! E-adevărat: am votat împotriva adversarilor, fie că era nesuferitul de contracandidat, fie că erau bezmeticii 322, dar tot ruşine se numeşte.
Îl ştiu pe tovarăşul Voronim, am avut discuţii plăcute cu dumnealui: este calm, echilibrat, gîndeşte profund şi vorbeşte puţin, nu se lasă ambalat, nu se aprinde şi nu ridiculizează, nici măcar atunci cînd i se pun pe tavă argumente şi instrumente, ca acum... Cred, de aceea că la Cancelaria dumnealui -ca şi la cea a Federaţiei Ruse, membră permanentă, cu drept de VETO la Consiliul de Securitate, despre care, se pare, tovarăşul Băsescu nu a auzit- se vor găsi Consilieri care să răspundă cum se cuvine imposturilor penibile, autodenigrante.
În nume propriu şi al comuniştilor romîni -pe care îi reprezint şi ale cător interese le exprim şi le apăr- asigur pe tovarăşii comunişti din Republica Moldova de întreaga noastră simpatie, de susţinerea neştirbită, îi felicit pentru tăria, clarviziunea şi rezistenţa de care dau dovadă şi -deşi ne nelinişteşte blîndeţea cu care reacţionează la manifestări teroriste şi fasciste- le urăm să aibă succes împotriva teroriştilor şi fasciştilor, pentru care să dea posibilitate şi celorlalte partide, existente legal, să condamne deschis şi sincer tulburările periculoase şi demenţiale care au avut loc după alegerile din 5 aprilie a.c.
Credem, de asemenea, că Partidul Comuniştilor din Republica Moldova, mai ales în interesul tineretului, chiar şi a celor deraiaţi sau mai ales pentru ei, să REIA ÎN FAPT ELEMENTELE SPECIFICE REGIMULUI DEMOCRAT, declarînd public, permanent şi deschis OPŢIUNEA SOCIALISTĂ; nu putem concepe (dar este problema fiecărui partid comunist pentru propria ţară), dar nu putem concepe ca un Partid Comunist şi construiască (el fiind, adică, la guvernare)... Capitalismul !
Sîntem siguri că ISTORIA VA CONDAMNA FĂRĂ ECHIVOC PENIBILELE ABERAŢII IRESPONSABILE ALE PREŞEDINTELUI bietei noastre ţări, Romînia, nedemnă (cu asemenea expresii) de numele glorioasei Dacii.
Jos EXTREMISMUL, TERORISMUL DE STAT şi FASCISMUL ! Trăiască SOCIALISMUL !
Prof. Gheorghe UNGUREANU, Preşedintele Partidului Comuniştilor (Nepecerişti)
15 aprilie 93

Niciun comentariu: