marți, 7 aprilie 2009

Chişinău: Dezmăţul tinerilor rătăciţi

Orice om sau clasă socială care se pretinde civilizat(ă) trebuie să accepte o înfrîngere onorabilă, cum ar fi rezultatul dat de alegeri.
La Chişinău Partidul Comuniştilor a obţinut majoritatea, deşi este surprinzător procentul de numai puţin peste 50; în mod normal, într-o ţară democrată, în care adică majoritatea în Putere o deţine partidul comunist, acesta ar trebui să obţină cam 80-90 % din voturi. Un rezultat de 50-51 % înseamnă că în Republica Moldova Partidul Comuniştilor construieşte Capitalismul (cum se mai întîmplă şi în alte părţi), ci nu Socialismul, fapt de maximă atenţionare căci generează pericol pentru toate statele lumii unde partidele comuniste sînt ori ajung la Putere.
Nici măcar nu s-au comunicat rezultatele finale şi zurbagiii şi-au început dezmăţul în pieţele publice ale Chişinăului, împotriva instituţiilor Statului, săvîrşind acte huliganice şi teroriste, degradări ale imobilelor de importanţă naţională, violenţe de tot felul, inclusiv crime...
Manifestările de extremă gravitate, coordonate, probabil, de forţe politice extremiste şi fasciste -care pot fi din Moldova ori din alte părţi (ca şi tinerii agitaţi) ale spaţiului ex-sovietic sau din Europa- scot în evidenţă influenţele nefaste ale Capitalismului şi Imperialismului, punînd în dispută, fără vreo justificare reală, şi relaţiile dintre cele două state romîneşti, prin chemarea exacerbată şi violentă, la ... unirea lor. Evident că toţi romînii de pe întreg cuprinsul Daciei, deci şi cei din Republica Moldova, dacă nu sînt înstrăinaţi ori scrîntiţi la minte, doresc unirea cu Patria mamă, dar un asemenea act de dreptate şi reparaţie istorică nu se poate face în stradă, de către tineri înfierbîntaţi şi asmuţiţi de porniri atavice...
Aflăm cu surprindere că politicieni de talia lui Petru Lucinschi şi Mircea Druc (exact cei care puteau realiza paşnic şi frumos Unirea mult dorită) s-au amestecat în ceata bezmetică ale cărei acţiuni tind să sape la temelii statul pe care pretind că-l apără.
Condamnăm orice mistificare a votului oriunde s-ar petrece -cum se întîmplă în Romînia post-decembristă permanent- dar sîntem siguri că acuza de fraudă la scrutinul din 5 aprilie 2009 de la Chişinău nu are nicio justificare, ceea ce se pare că ştiu conducătorii partidelor politice înfrînte care i-au lăsat pe copii şi adolescenţi să se dezlănţuie periclitînd soarta regimului politic democrat şi a Statului.
Copii, abandonaţi tulburările; treceţi la învăţătură, încercaţi să aflaţi şi să înţelegeţi ce vor cei care vă îndeamnă la Dezmăţ: să nu mai puteţi învăţa, să nu aveţi locuri de muncă, să nu puteţi obţine locuinţă, să nu vă puteţi întemeia familii, să deveniţi şomeri, cerşetori pe drumurile pierzaniei din Europa Imperialistă ori SCLAVI şi obiecte de vînzare pentru îngrăşarea ciocoilor...
Aflaţi, dragi copii romîni din Republica Moldova, că aşa s-a întîmplat cu fraţii voştri din Romînia după 22 decembrie 1989, cînd şi la noi s-a declanşat Dezmăţul pustiitor.
Opriţi-vă, nu vă dezonoraţi punîndu-vă în pericol chiar asigurarea vieţii voastre şi a Patriei ! Ascultaţi-l pe tovarăşul Preşedinte Voronin care vă reprezintă în fapt şi vă apără interesele, ci nu pe cei care se ghiftuiesc împingîndu-vă la dezastre.
Abandonaţi extremismul, violenţele şi fascismul ! Moarte Capitalismului şi Imperialismului ! Trăiască Socialismul !
Prof. Gheorghe UNGUREANU, Preşedintele Partidului Comuniştilor (Nepecerişti).
7 aprilie 93

Niciun comentariu: