sâmbătă, 29 ianuarie 2011

Iarăși despre Doctrina Comunistă

Sînt mereu întrebat, prin diverse căi și mijloace, de ce Partidul Comuniștilor și eu personal avem așa multe critici la adresa peceriștilor și nenumărate -și esențiale- corectări și complectări la Doctrina specifică, învățătura materialist-dialectică.
Răspund din nou, pentru toți tovarășii, precum și pentru adversari și chiar inamici (aceștia din urmă sînt peceriștii):
Doctrina Comunistă sau Învățătura materialist-dialectică NU A FOST NICIODATĂ FINALIZATĂ ÎN EXPLICAȚII DEPLINE ȘI NICI APLICATĂ CORECT !, deoarece:
1. Marii clasici ai materialismului dialectic (numit nepotrivit suficient, atît privitor la rădăcini, cît mai ales la fructe, ”marxism-leninism”), fiind intelectuali, nu au reprezentat direct pe cei despre care și pentru care au scris -în primul rînd Muncitorii și Țăranii- de la Marx și pînă la Stalin, Troțki, Mao Țe Dun;
2. Conducătorii partidelor comuniste care au ajuns la guvernare au fost sau au ajuns, fie intelectuali, fie bogați, fie victime ale deșănțatului cult al personalității, motiv pentru care -cu o parțială excepție inițială la V.I. Lenin- nici unul nu a finalizat definirea Democrației și, mai ales, nu a aplicat-o, nici măcar într-un minim procent ! Un exemplu, pe care-l spun (și nu e prima dată) cu durere: Partidul Comuniștilor din Republica Moldova a pierdut majoritatea parlamentară, cedînd Administrația țării, după opt ani de guvernare, mai ales ne- și anti-socialism, pentru că -vă rog să mă verificați cu lista oficială a Deputaților aleși și a candidaților nealeși- nu a inclus în listă nici UN MUNCITOR și nici UN ȚĂRAN ! Aceasta în ciuda faptului că toți conducătorii comuniști vorbeau despre Democrație. Nu este singura cauză a pierderii majorității parlamentare și, în consecință, a guvernării, dar este cea fundamentală.
Regret, dar îmi este clar că în cei opt ani de guvernare peceremistă, aceasta nu a fost democrată, cum s-a declarat, căci clasele sociale fundamentale, Muncitorii și Țăranii, nu au fost prezente în Parlament și nu oricum, ci era necesar în procentul real din societate, adică circa 85 %.
De ținut minte -și aceasta este corectura esențială a Doctrinei Comuniste afirmată pînă în prezent papagalicește- niciodată și niciunde reprezentanții în Putere ai unei clase sociale nu pot face parte din altă clasă socială, cu alte cuvinte masele populare nu pot fi reprezentate în Putere de către intelectuali ! Și, nici vorbă, de către bogătași.
De remarcat însă, ca fapt pozitiv, că în timpul regimului peceremist acesta a recunoscut și a respectat prezența în Parlament a reprezentanților burgheziei și moșierimii, care chiar au organizat (corect) alegerile în care PCRM a ieșit victorios. Dacă și unde există Burghezie și Moșierime, acestea nu se pot organiza politic și nu pot accede legal în Putere, unde majoritatea este comunistă, acolo nu se poate vorbi de Democrație ! Și, drept consecință, guvernarea comunistă se va clătina și se va prăbuși.
Tot așa trebuie să înțeleagă și cele 39 de partide politice burghezo-moșierești de la noi: guvernarea lor se va prăbuși, dacă vor continua să ne blocheze intrarea în Putere.
Greu de înțeles și, mai ales, de acceptat de către peceriștii anti-democrați care se află, majoritari, în Putere de la 6 martie 29 e.d. (1945 i.m.) și pînă astăzi, 29 ianuarie 95 e.d.(2011 i.m.).
Iată explicația pe scurt a celei mai importante corecturi adusă Doctrinei Comuniste. Mai multe veți putea citi în ”Dicționar politic” aflat în pregătire. În lucrările noastre ”Contrarevoluția anti-socialistă, anti-populară și anti-națională” și ”Pentru Socialism !” veți găsi toate corectările și îmbunătățirile aduse Doctrinei Comuniste, așa cum a fost prezentată în trecut ca ”învățătură marxist-leninistă”.
Trăiască Doctrina Comunistă ! Moarte Capitalismului și Imperialismului ! (N.B.: dar nu și capitaliștilor și imperialiștilor; rog pe comuniști să ia aminte și să înceteze bălăcăreala autojignitoare la adresa burghezilor și feudalilor, care au devenit ceea ce sînt prin furt legal, ceea ce reprezintă esența Capitalismului. Pot, cu drept și cu temei, s-o continue la adresa religiilor, partidelor etnice, fasciste, teroriste, extremiste).
29 ianuarie 95
Prof. Gheorghe UNGUREANU

3 comentarii:

Unknown spunea...

buna ziua! ma numesc Ciprian Ciocan si sunt reporter al portalului alfanews.ro as dori si eu sa-mi trimiteti un mail pe adresa ciprian@alfanews.ro cu un numar de telefon. sunt interesat de realizarea unui material cu domnul Ungureanu si aceasta a fost singura modalitate pe care am ajuns sa va accesez. in speranta ca vom avea o colaborare fructuoasa va doresc o zi cat mai buna!

Unknown spunea...

buna ziua! ma numesc Ciprian Ciocan si sunt reporter al portalului alfanews.ro as dori si eu sa-mi trimiteti un mail pe adresa ciprian@alfanews.ro cu un numar de telefon. sunt interesat de realizarea unui material cu domnul Ungureanu si aceasta a fost singura modalitate pe care am ajuns sa va accesez. in speranta ca vom avea o colaborare fructuoasa va doresc o zi cat mai buna!

Pentru Socialism ! spunea...

Tovarășe Ciprian,
Adresa și telefoanele mele sînt, pentru oricine, disponibile, cu atît mai mult cînd este vorba de oameni de presă.
După cum vă imaginați, și eu sînt interesat de colaborarea propusă, deci: tel/fax: 0248.722546, mobile: 0745.056752, 0754.678581.
Cu cele mai bune urări !
31 ianuarie 95
Prof. Gheorghe UNGUREANU