joi, 21 ianuarie 2021

USA, Stat lipsit de STATALITATE

 USA, un stat lipsit de Statalitate

            Ceea ce s-a întîmplat ieri în capitala USA a fost, în realitate, o ceremonie de înmormîntare. Cel mai slab stat al planetei se dovedește, cum s-a întîmplat mai bine de un secol, că este lipsit de statalitate, totul fiind lăsat la dispoziția unor personaje ciudate care se așează ori pleacă din pozițiile cele mai înalte, punînd în pericolnu jumai existența propriei populații, ci stabilitatea întregii lumi.

            Nu am la dispoziție o cercetare adecvată, dar ceea ce este imposibil și impardonabil în orice stătuleț al Planetei, se întîmplă, iată, în cel care se pretinde a fi unul puternic: în jurămîntul de credință depus în public la instalarea în funcție, entitățile care vor sta în fotoliile de Președinte și Vicepreședinte jură că vor lupta nu doar împotriva ipoteticilor inamici externi, dar mai ales împotriva DUȘMANILOR INTERNI !!! Cum să fii șeful unui stat, totuși, responsabil pentru viața fiecăruia și a tuturor cetățenilor, dar să te angajezi că vei lupta împotriva Dușmanilor interni ?!? Așa ceva nu se poate afla decît în țara tuturor Relelor, chiar USA fiind aceasta. Cîți sînt, oare, Dușmanii interni ai Președintelui și Vicepreședintelui USA ? 75 de milioane sau 330 de milioane ?

            Demența unui stat aflat în disoluție, lipsit fiind de partide politice, s-a materializat, în ultimele trei luni și jumătate în nesfîrșite fapte concrete, unul fiind de maximă expresivitate: cenzurarea drastică a libertății de exprimare privindu-l chiar pe ”cel mai puternic om al planetei”, dovedit, de nenumărate ori, a fi cel mai slab !

            Fraudele multiple și masive săvîrșite la așa-zisele alegeri din 3 noiembrie și validarea rezultatului infracțional, scoate statul USA din lista celor normale, aruncîndu-l în cea neagră, patronată, de exemplu, de Romînia, unde niște trepăduși de lălăitori prin televiziuni, lăudaci de prim rang pînă ieri ai Președintelui Trump, nici nu pot rosti vorbele de fericire că pot vorbi de victoria… Președintelui Biden.

            Nu am altă reacție mai potrivită decît vorbele lui Grigore Vieru: ”Huideo, Pataie” !   

21 ianuarie 104 e.d.

Prof. Gheorghe I. UNGUREANU

Niciun comentariu: