vineri, 13 martie 2020

Un adolescent zvăpăiat



            Aflat într-un mic grup de tineri care mergeau rapid prin centrul orașului Curtea de Argeș, unul dintre ei îmi întinde o carte avînd pe copertă poza proprie, spunîndu-mi: ”Vă ofer o carte pentru că purtați tricolorul”. S-o fi considerat dator cu motivarea pentru că însoțitorii i-or fi spus cine sînt eu (aproape toți conorășenii mă cunosc, eu fiind singurul purtător permanent al costumului național).
            Nu l-am văzut niciodată pe autor, dar citindu-i cartea de 96 de pagini ”Cum i-am cunoscut pe Klaus Iohannis, Dan Barna, Traian Băsescu și Ion Iliescu”, m-am lămurit: este George Simion, cel care, de mulți ani, îmi trimite mesaje pentru a colabora la diferite acțiuni unioniste, organizate în țară sau în Republica Moldova. (Ce-o fi căutînd Dan Barna între Președinți ?)
            Nu știu cum își asigură fondurile pentru incredibil de multele deplasări în țară și străinătate, dar îmi este clar că tumultuoasa lui activitate de adolescent zvăpăiat are susținerea din umbră a celor care ne-au distrus țara și ne-au ocupat-o, inclusiv militar, urmărind lichidarea ultimului crîmpei de Dacie încă liber. Căci aceasta ar însemna unirea Republicii Moldova cu Romînia, în condițiile în care noi sîntem, în realitate, preșul de purtare al unor imperii fasciste: UE, USA, NATO.
            Sigur că toți Dacii din Romînia și din Republica Moldova –ca și din alte părți- vrem să ne unim, dar în condițiile în care noi nu mai sîntem independenți, unirea ar fi dezastruoasă, cu efecte devastatoare pentru întregul neam și ar agrava la maximum relațiile internaționale și chiar mondiale, căci, uniți într-o Romînie subjugată, vom da șansă fasciștilor, stăpîni peste noi, ca în cîteva ore să-și ducă arsenalul morții pe malul Nistrului…
            Citindu-i textul, mi-am confirmat convingerea că energicul autor, intelectual post-decembrist, este acel adolescent zvăpăiat străin de întreaga esență a Politicii, toți termenii fundamentali fiind utilizați cu sensuri străine, bazate pe aroganța pe care o și evidențiază prin opinia ”reformării din temelii a statului pe baze (…) meritocratice” (pag. 94). Referirile la meritocrație și meritocratism ne amintesc de Primo Laurențiu și alții, susținători ai unei construcții bizare, în esență fără partide, în care să conducă despotic un grup minuscul format din cei mai incompetenți bîțîitori în politică: licențiații, doctorii, docenții, cademicienii.
            Utilizînd termenii politici cu sensuri deviate și chiar antonimice, iubitorul unirii (în această etapă absolut neprielnică) înspre prăpăstuirea Poporului nostru și a Neamului Dac, nu știe și nu acceptă că singurii competenți să hotărască drumul națiunii sînt CEI MULȚI, adică Muncitorii și Țăranii, cei care constituie clasele sociale fundamentale. Educația anti-valorică și zvăpăierea tînărului energic nu i-au permis să aprofundeze conținutul noțional real al termenilor politici fundamentali: politică, partid, democrație, alegere, bolșevism, socialism, unire (în sens social-politic), clase sociale (de care nu a auzit)… Toate acestea în ciuda faptului că deține o cunoaștere reală și o definire corectă a stării de dezastru în care ne aflăm și continuăm să ne afundăm, datorită ”găștilor politice” post-decembriste, toate organizate și conduse de către peceriștii trădători.
            Lipsa de fundamentare și claritate ideologică îl determină pe autor să formuleze un deziderat contradictoriu, totdeauna finalizat cu rezultate negative: ”Oriunde există comunități importante de romîni, aceștia trebuie să se organizeze politic”, neobservînd că, în toate cazurile, romînii îmbogățiți sînt înfrățiți, în orice țară, cu bogații, inamici ai celor mulți și îi determină pe toți la acțiuni destabilizatoare, unele foarte periculoase și anti-politice (cum au fost manifestațiile războinice anti-guvernamentale ale zecilor de mii din țară sau din afara ei). Niciodată Muncitorii și Țăranii, deveniți slugi în propria țară sau în alte țări ale Capitaliștilor (inclusiv Romîni) nu au obținut nimic pozitiv din ”unirea” în disprețul singurului criteriu corect – clasa socială.
            Ce clasă socială reprezentați, George Simion ? Ticăloșii care ucid Patriile și Democrația nu v-au susținut (căci le ziceți, ca și mine, ”găști politice”), cei mulți din clasele sociale fundamentale, Țărănimea și Muncitorimea, nu vă recunosc de-al lor (nici nu sînteți !); ce ”unire” vreți ? Niciodată nu se pot uni cei care nu sînt independenți, atît social cît și național ! 
13 martie 103 e.d.
Prof. Gheorghe I. Ungureanu

Un comentariu:

razvan vintila spunea...

Bun articol, Tovarășe Președinte.nu merita acest specimen o astfel de tableta.este un pion pe tabla de șah a unor grupuri de interese care au distrus R.S.R și au adus dezastrul de astăzi și mizeria morală în care ne zbatem.ne zbatem pt că vrem,e doar vina noastră.