duminică, 12 august 2018

Un răspuns

Mi se cere în mod repetat de către unii membri ai Partidului Comuniștilor -și chiar din Comitetul Național- să dau replici usturătoare peceriștilor care-și umplu gura cu lături la adresa noastră, motiv pentru care formulez acest răspuns:
Noi sîntem singurii care, încă din 22 decembrie-cel-negru, am susținut necesitatea vitală a continuării activității PCR și chiar am inițiat un proiect pentru adunări generale (pe localitate), conferințe județene și un congres extraordinar al PCR pentru lunile decembrie 1989 și ianuarie 1990. Peceriștii însă, erau ocupați cu huiduirea șefului lor, iar după asasinat cu hulirea lui și a soției, apoi cu osanale ridicate criminalului șef Ion Iliescu...
Atitudinea noastră este prezentată clar în Statutul Partidului Comuniștilor, citez: ”Art. 15 - Partidul Comuniștilor nu este continuator al Partidului Comunist Romîn cu care nu are nicio legătură organizatorică; noi sîntem continuatorii Partidului Comuniștilor (Nepeceriști), reprezentăm prelungirea rezistenței comuniste anti-peceriste de dinainte de 1989 și susținem, ca pe o necesitate primordială, reactivarea PCR.
Inițiat și format de către Comuniști nepeceriști, Partidul Comuniștilor precizează că nu i se cuvin nici meritele și nici criticile adresate Partidului Comunist Romîn”.
Textul este actualizat în decembrie 1989, apoi în 1996 și în 2015, după cel inițial din 1977. El a furnizat unul din motivele represiunii peceriste, inclusiv arestarea și deținerea la închisoarea politică precum și pentru prima hotărîre de a fi exilat. (Peceriștii, după cum se știe, aveau același comportament cu cel de după 22 decembrie-cel-negru).
12 august 101 e.d.
Prof. Gheorghe Ungureanu

Niciun comentariu: