sâmbătă, 18 aprilie 2015

Scutul... agresiv !



 
          În urmă cu peste 50 de ani, cînd Uniunea Sovietică își apăra interesele sale, dar și pe cele ale Cubei și ale sistemului mondial socialist, conducători ai USA, inclusiv Președintele, afirmau că –deși tocmai ei nu aveau dreptul moral, militar și politic s-o facă- interesele proprii și ale aliaților nu se apără cu rachetele instalate lîngă inamicii posibili sau reali.
          Din fericire, ”criza rachetelor” s-a rezolvat cu bine, final datorat spiritului conciliant și înțelepciunii (aproape uluitoare) ale celor doi conducători ai superputerilor: N.S. Hrușciov și J.F. Kennedy.
          Acum, cînd conducători ai Federației Ruse, una din succesoarele de drept ale Uniunii Sovietice, atrag atenția asupra pericolului evident și iminent reprezentat de ”scutul de apărare” al NATO instalat în țările vecine, vinovații pentru tensionarea maximă a relațiilor și amenințarea cu războiul, în primul rînd conducătorii Romîniei, Poloniei și ai țărilor baltice, se fac a nu pricepe prevestirile sumbre ale aglomerării de forțe în apropierea granițelor rusești.
          Ceea ce surprinde cel mai mult este naivitatea fără nicio acoperire a conducătorilor iresponsabili ai Romîniei care, fără nicio aprobare a Poporului –pe care în mod ridicol îl declară ”suveran”- au transformat țara într-o guantanamă în care se mișcă liberi, mai liberi ca la ei acasă, unde-i cenzurează propriul popor, agresorii înarmați pînă în dinți, pregătiți să provoace ararea țării cu bombe, declarînd, în același timp, că chiar poporul dorește aceasta și că se simte în siguranță…
          Exprimînd sentimentele, convingerile, suferințele și temerile maselor populare, opiniile și atitudinea acestora în fața gravului pericol creat de prezența în Romînia a trupelor de ocupație ale USA și NATO, considerăm că guvernarea post-decembristă –cea mai antipopulară din istoria multidecamilenară a pămîntului Dacic- săvîrșește cea mai periculoasă faptă de trădare națională și considerăm extrem de utilă și urgentă consultarea populară asupra măsurilor care periclitează existența însăși a țării, a statului și a poporului nostru.
          Apreciem că cel puțin 85-90 % din cetățenii cu drept de vot s-ar opune încadrării țării în acțiunile agresive ale ”scutului de apărare”, condamnînd prezența noastră în NATO și frontul acestuia împotriva țărilor vecine nouă, colaboratoare și prietene tradiționale, mai ales că sînt în același profund pericol, pămînturile și populația aparținînd poporului nostru din aceste țări vecine.
          Se impune ca măsură înțeleaptă urgenta izgonire din țară a trupelor de ocupație; forțele armate care tind să apere pămîntul fiecărei țări, trebuie să fie cantonate exclusiv în teritoriul propriu !
          Orice militar înarmat existent pe pămînt străin este semn cert de război de agresiune…
18 aprilie 98
Prof. Gheorghe UNGUREANU

Niciun comentariu: