Singura țară europeană care și-a păstrat regimul democrat pînă în anul 93 (2009), Republica Moldova demonstrase elocvent cum se poate reveni la regim democrat prin alegeri, organizate chiar de forțele reacționare. Din păcate a demonstrat și cum se poate pierde guvernarea democrată, prin abandonarea esențelor Puterii democrate.
Refacerea alianței reacționare era nu numai previzibilă, ci și firească: 57 % din votanți și-au dat girul, semnînd în alb, pentru abandonarea regimului democrat, astfel încît partidele liberale, anti-democratice, au refăcut înțelegerea care a provocat zurba din 7 aprilie 93 (2009).
Noi nu avem altceva de făcut decît să constatăm. Obligația de-a analiza temeinic și de-a lua măsurile necesare revine Partidului Comuniștilor din Republica Moldova și, bineînțeles, votanților.
Prima răspundere pentru suferințele care vor urma atît pentru masele populare cît și pentru întreg poporul revine Partidului Comuniștilor, deoarece:
- În timpul guvernării sale au fost abandonate instituțiile, întreprinderile și organizațiile socialiste, înlocuite de cele burgheze;
- Partidul Comuniștilor a încetat treptat să mai fie exponentul autentic al maselor populare, iar, ca răspuns, acestea nu i-au mai dat voturile, căci nu și-au mai regăsit interesele vitale în nominalizarea celor aleși; ușor de reținut că, deși masele populare (în primul rînd clasa muncitoare și clasa țărănimii) sînt cam 85 % în societate, în Parlamentul actual această mulțime are ZERO deputați. Este clar că orice prost știe că intelectualii comuniști (toți cei 43 !) nu numai că nu pot să-i reprezinte pe Țărani și Muncitori, dar nici nu pot să le înțeleagă problemele;
- Masele de care vorbim sînt în cvasitotalitatea lor romîni; cum să voteze pe cei care le spun că nu sînt ceea ce sînt ?
- Oameni înțelepți și practici, purtători ai jugurilor străine impuse pe grumazul lor dimp de două milenii, oamenii muncii nu pot vedea cu ochi buni teza susținută și de comuniști -ca, de altfel, de toți ceilalți politicieni- de intrare în Hăul Imperiului European, de care ar fi trebuit să se ferească și să se depărteze ca de ciumă;
- Unirea maselor populare cu cei de o ființă este un lucru așa de simplu încît numai cei lipsiți de analizatorii de percepție primară n-o pot sesiza; Dezideratul Național -unirea cu ceilalți romîni- chiar fără o previziune directă imediată, ar fi putut aduce Partidului Comuniștilor cel puțin 75 % din voturi. Cu o asemenea susținere, nimic nu le-ar fi stat în cale, chiar dacă i-ar fi filat și lupi trădători și s-ar fi împiedicat de ghimpi ucigași...
Bineînțeles că nu sînt absolviți nici membri de partid și nici oamenii muncii pentru că partidul lor și-a abandonat esențele democratice și că -incredibil, impardonabil și scandalos !- candidații în numele lor pentru Parlamentul țării nu erau de-ai lor, din punct de vedere social !
Mai există o șansă la desemnarea Președintelui Republicii -cu alternativa unei noi trădări, oricînd posibilă fiind vorba de intelectuali- iar de nu, alegeri anticipate și, eventual, grea, revenire peste patru ani; cu susținerea, masivă totuși, de 43 parlamentari, ar fi posibil. Le urăm și le dorim succes tovarășilor din Republica Moldova !
30 decembrie 94 (2010)
Prof. Gheorghe UNGUREANU,
Președintele Partidului Comuniștilor (Nepeceriști) -din Romînia
5 comentarii:
România ocupă locul doi între toate cele 27 de state membre ale UE când vine vorba de scumpirea benzinei în cei doi ani de criză, prima clasată fiind Grecia. Astfel, potrivit statisticilor europene, în perioada 12.01.2009 - 20.12.2010, litrul de benzină în România s-a scumpit în euro cu peste 71%.
Practic, modul în care a evoluat preţul la benzină nu a avut nici o legătură cu cererea de produse petroliere care în perioada analizată a înregistrat o scădere de 6% în 2009, continuată cu un recul de 10% în 2010.
Astfel, în loc ca litrul de benzină se se ieftinească în contextul unei cereri mai mici, acesta s-a scumpit contrazicând noţiunile de bază ale economiei capitaliste.
Potrivit preţurilor de referinţă afişate de Petrom, proprietate straina a O.M.V. (AUSTRIA) pe 1 ianuarie 2009 un litru de benzină costa 2,87 de lei. Pe 22 decembrie 2010, acelaşi litru de benzină costa 4,79 de lei.
La multi ani!
@ESEC ECONOMIC CAPITALIST....papagalule pe vremea impuscatului aveai benzina cu portia si ti-ai fi vandut si casa pt. un litru in plus, nu mai zic ca era restrictionata circulatia (numere pare, numere impare). Daca nu ai bani de benzina nu circuli, fa-ti abonament la RATB si asa a crescut foarte mult numarul autovehicolelor in trafic, macar asa poate mai scade densitatea traficului pe sosele.
@Anonim
Aveti o judecata de copil de 5 ani (maxim) si prezentati faptele denaturat. Ca idee, restrictia PAR/IMPAR era doar duminica. Rationalizarea s-a aplicat in anumite perioade si in anumite judete in momentul eforturilor de plata a datoriei externe, astfel incit sa nu mai fim furati de catre bancile internationale sub forma de dobinzi.
NU am nimic impotriva faptului sa scada numarul si frecventa masinilor care distrug sistemul ecologic.
DAR: pretul carburantilor influenteaza direct pretul tuturor bunurilor si serviciilor din economie. Pretul carburantilor reprezinta o componenta majora in calculul ratei inflatiei. Cel mai grav, preturile la alimente, la incalzire (casa/apa) si alte produse de baza cresc din cauza carburantilor, indiferent ca mergeti la cumparaturi cu RATB sau cu masina personala. Problema provine din dominatia trusturilor straine in domeniul petrolier in Romania. Productia si vinzarea energiei de orice fel TREBUIE SA FIE UN MONOPOL DE STAT deoarece reprezinta o avutie nationala, deci a natiunii, si nu ar trebui sa faca obiectului speculei, profitului si furtului capitalist.
Mesaj reprodus de pe un blog cotidianul.ro, autor necunoscut dar bine informat si realist:
"Nu se mai poate vorbi de o economie a României pt.că ea este a străinilor care au luat-o în posesie cu ajutorul trădătorilor interesului naţional care au condus ţara din 1990 până acum şi care, este adevărat, s-au îmbogăţit. Dar au adus în sapă de lemn 20 de milioane de români din care 4 milioane au emigrat pt. a-şi câştiga pâinea. Aceasta este drama României. Cei care au trădat-o nu sunt traşi la răspundere"
.
Trimiteți un comentariu