duminică, 13 decembrie 2009

Hotărîri ale Comitetului Naţional

PARTIDUL COMUNIŞTILOR (NEPECERIŞTI)
C o m i t e t u l N a ţ i o n a l

Proletari, nu acceptaţi
Să mai fiţi exploataţi !

HOTĂRÎREA COMITETULUI NAŢIONAL
AL PARTIDULUI COMUNIŞTILOR (NEPECERIŞTI)

privind VALIDAREA ALEGERILOR de partid

Avînd în vedere că în perioada de după înregistrarea oficială a Partidului în registrul partidelor politice are loc (re)organizarea întregii structuri, la nivel local, judeţean şi naţional,
Pentru a veghea la o riguroasă respectare a prevederilor statutare şi a principiilor Doctrinei Comuniste,
Pentru păstrarea esenţei de clasă şi de comportament politic a Partidului Comuniştilor (Nepecerişti) în întregul său şi a fiecărei organizaţii,
Spre a nu da posibilitate membrilor P.C.R. de a pătrunde în conducerea organizaţiilor Partidului Comuniştilor (Nepecerişti) altfel decît prevede Statutul,

Comitetul Naţional al Partidului Comuniştilor (Nepecerişti)

H O T Ă R Ă Ş T E:
1. După constituirea organizaţiilor locale sau judeţene şi alegerea organelor executive, Comitetul Judeţean şi, după caz, Comitetul Naţional sau Biroul Permanent procedează la validarea constituirii şi alegerii, în baza proceselor-verbale înaintate. Pentru judeţele unde nu s-a (re)organizat Comitetul Judeţean, validarea alegerilor locale va fi făcută de Comitetul Naţional sau de Biroul Permanent.
2. Nu se va face nicio excepţie de la prevederile statutare, cu privire la numărul minim de membri în organizaţia locală şi de organizaţii locale în organizaţia judeţeană, precum şi la faptul că nu au acces în funcţii de conducere membri PC(N) care au fost membri ai P.C.R., decît cu îndeplinirea strictă a prevederilor statutare.
3. În funcţia de Prim-secretar (al organizaţiei judeţene) şi al doilea membru din organizaţia judeţeană ales în Comitetul Naţional se vor valida Muncitori 40 %, Ţărani 40 % iar celelalte categorii sociale, la un loc, 20 %.
4. Vor fi validate numai persoanele care au depusă adeziune, posedă carnet de membru şi au achitat la zi cotizaţia de membru.
Pentru care s-a adoptat prezenta Hotărîre.
Curtea de Argeş, 12 decembrie 2009

PREŞEDINTE,





PARTIDUL COMUNIŞTILOR (NEPECERIŞTI)
C o m i t e t u l N a ţ i o n a l
Proletari, nu acceptaţi
Să mai fiţi exploataţi !
HOTĂRÎREA COMITETULUI NAŢIONAL
AL PARTIDULUI COMUNIŞTILOR (NEPECERIŞTI)

privind CALITATEA DE MEMBRU al Comitetului Naţional

Avînd în vedere că Partidul Comuniştilor (Nepecerişti) a trecut printr-o perioadă tragică, în toţi anii 1989-2009, cu un şir nesfîrşit de procese împotriva sa, determinate de atitudinea retrogradă şi reacţionară a autorităţilor şi de adversitatea organizată şi perseverentă a celor 3.800.000 de pecerişti, organizaţi în sute de „partide” peceriste, anti-comuniste, deci anti-democratice,
Luînd act că abia în octombrie 2009 s-au încheiat procesele împotriva Partidului, prin respingerea ultimei contestaţii la adresa înscrierii noastre oficiale,
Constatînd că de la data constituirii Partidului -23 martie 1996- şi pînă la 12 decembrie 2009, unii membri fondatori şi alţii înscrişi ulterior, inclusiv aleşi în funcţii de răspundere la nivel local, judeţean sau naţional, au uitat de această calitate, nu au depus adeziune, nu au primit carnetul de membru, nu au plătit cotizaţia statutară şi nu au desfăşurat activitate specifică,
Reţinînd clar că membri de partid sînt numai cei care îndeplinesc condiţiile statutare, fiind insuficiente înscrierea în listele de membri susţinători pentru înregistrarea partidului sau complectînd numai adeziunea,
Pentru a elibera organizaţiile şi organele executive de structuri care nu sînt efective şi eficiente,
Comitetul Naţional al Partidului Comuniştilor (Nepecerişti)

H O T Ă R Ă Ş T E:
1. Persoanele care s-au înscris în listele de susţinători ai înregistrării Partidului Comuniştilor (Nepecerişti) devin membri ai Partidului şi au calitatea organizatorică de COMUNIST numai după complectarea şi depunerea adeziunii, primirea carnetului de membru şi plata cotizaţiei.
2. Dispoziţiile punctului 1 se aplică şi în cazul membrilor Comitetelor Judeţene şi ai Comitetului Naţional, inclusiv ai Biroului Permanent. Componenţa nominală a acestor organe se modifică, prin grija Secretariatului tehnic şi se certifică prin semnătura Preşedintelui, iar la judeţe, prin semnătura Prim-secretarului, în raport de evoluţia concretă a dobîndirii calităţii.
3. Membri fondatori nu mai pot dobîndi calitatea (pierdută) de membri în Comitetele corespunzătoare decît prin procedura normală prevăzută de Statut.
4. Orice membru de partid va fi cooptat în Comitetul corespunzător, dacă aduce în partid 10 membri (în localitate), 100 membri (în judeţ) sau 1.000 membri (pe ţară).
Curtea de Argeş, 12 decembrie 2009
PREŞEDINTE,





PARTIDUL COMUNIŞTILOR (NEPECERIŞTI)
C o m i t e t u l N a ţ i o n a l
Proletari, nu acceptaţi
Să mai fiţi exploataţi !


HOTĂRÎREA COMITETULUI NAŢIONAL
AL PARTIDULUI COMUNIŞTILOR (NEPECERIŞTI)

privind PREGĂTIREA CANDIDATURILOR pentru alegeri


Avînd posibilitatea să participăm la alegerea persoanelor în funcţii elective de stat (Consilier Local şi Judeţean, Primar, Preşedinte de Consiliu Judeţean, Parlamentar şi Preşedinte al Republicii), este necesar ca, imediat după (re)constituirea organizaţiilor locale şi judeţene, să trecem la alcătuirea listelor de candidaţi pentru toate funcţiile elective.
Aceste liste se întocmesc pe bază de ofertă sau propuneri.. Listele finalizate cu propuneri se definitivează de Comitetele de partid de la fiecare nivel şi se aprobă de Comitetul superior (judeţean, pentru localităţi, naţional pentru judeţe şi pentru Parlament şi Preşedinţie).
Toate listele pentru organele colective de Putere vor respecta procentele statutare: 40 % Muncitori, 40 % Ţărani, 20 % celelalte categorii sociale, la un loc.
În toate localităţile, judeţele şi colegiile electorale unde trăiesc minorităţi etnice (de exemplu: rudari, ţigani, maghiari) în procent de peste 5 %, vor fi cuprinşi în Comitetele de partid reprezentanţi ai acestora, dacă nu este niciunul ales.
Nu vor fi propuşi în funcţii elective de Putere foşti membri ai P.C.R. decît cu respectarea strictă a prevederilor statutare.
La fiecare nivel se vor întocmi liste cu persoane care să fie numite în sistemul organelor din Putere, Administraţie şi Justiţie, astfel încît în fiecare post să fie desemnată persoana cu cea mai înaltă pregătire profesională şi competenţă dovedite în activitatea practică.
Hotărîrea se aplică de fiecare dată şi la alegerile parţiale, precum şi la cele europarlamentare.
Pentru care s-a adoptat prezenta Hotărîre.
Curtea de Argeş, 12 decembrie 2009

PREŞEDINTE,

Niciun comentariu: