duminică, 16 noiembrie 2008

Politicianul... ideal ?!?

Secţia de propagandă a C.C. al P.C.R. -am numit totalitatea manifestărilor post-decembriste cu ambiţia declarată de a se numi "presă"- trîmbiţează pe toate culorile, lungimile de undă şi maculaturile nevoia de a avea un ... "politician ideal", deoarece, din păcate, se lamentează că nu avem asemenea specie în fauna de după decembrie, pe cîmpul politic romînesc, ultimul soi şi exemplar dispărînd în 22 decembrie, o dată cu apariţia declaraţiei de război total exprimat de pecerişti Partidului Comunist, război a cărui chintesenţă a fost demnă de şefa virtuală a stabilimentului de la "Crucea-de-Piatră" prin titlul banditismului desăvîrşit: "Scînteia Poporului" ! Cu chemarea fascistă (citez din memorie):"Cine poate să ţină o armă, la arme !"
Ca să vă imaginaţi proporţia crimei, vă reamintesc faptul că acea maculatură -care înlocuia cel mai brav şi mai longeviv ziar de pe pămîntul Daciei- era trimisă, pe banii şi abonamentele "Scînteii", în toate colţurile ţării, în patru milioane de exemplare ! De aceea -ca să trec peste cei 19 ani- avortonul "Scînteii" este nevoit astăzi să-şi satisfacă poftele, maculate, publicînd (pe banii cui, oare ?), în regim de semi-gratuitate,o sută de cărţi din tezaurul literaturii universale... Aceasta în speranţa -care va rămîne deşartă- că se va produce un ... reviriment. Ce păcat că acolo nimeni nu ştie vorbele unui mare dascăl de liceu: "Din fier de plug, arc de ceas nu poţi face, geaba te scremi !"
Această anti-presă cere cu insistenţă -în slujba politicienilor pe care îi îneacă zilnic în cremă de sodă caustică- să piară "clasa" politică actuală şi să apară, ca un Făt-Frumos (de care nu mai ştie şi nu mai vorbeşte nimeni în Era lui Sanchi şi a lui Ochei), omnipotent, omniprezent, atoateştiutor şi atoatefăcător, politicianul ... ideal, iubit, preţuit şi ... votat de toată lumea !
Această clamare exprimă nu numai culmea sclaviei prefăcute, ci, mai ales, adîncimea cea neagră, ireversibilă, a ignoranţei şi idiotizării. Păi, cum să fie, nene-ca-jurnalist, ideal, pentru cele 12.000.000 de angajaţi din 1989, politicianul responsabil, deşi iresponsabil, pentru aruncarea lor în stradă, îmbrînciţi afară din fabricile şi uzinele pe care EI LE-AU CONSTRUIT ??? Niciodată şi nicăieri politicianul lălăitor nu va fi ideal pentru cei pe care îi exploatează infractorii ! Cum, de altfel, niciodată şi nicăieri nu va fi ideal, pentru Burghezie şi Moşierime, pentru trîntori şi infractori, ca politician, Muncitorul şi Ţăranul care se ridică împotriva Burgheziei şi a Moşierimii !
Nu aveţi, scribilor robiţi unui blid cu linte, un dram de minte să pricepeţi că ideal pentru fiecare clasă şi categorie socială este exclusiv politicianul propriu acelei clase, ridicat din sînul ei, pînă la conştienţa posibilităţii şi necesităţii luptei-de-clasă, ca singur şi sigur motor al evoluţiei sociale, ca tunel obligatoriu prin care vin echilibrul şi pacea socială, cu condiţia instaurării şi menţinerii, în continuă perfecţionare, a unui regim politic democrat, în care nimeni să nu fie împins în afara cîmpului de joc decît prin mijlocirea cîntarului imparţial (şi nealterat): urna de vot !
V-am spus, iată, că pot exista politicieni ideali, dar numai la plural, cel puţin în atîtea tipuri cîte clase şi categorii sociale există; la noi, în Romînia post-decembristă, sub regimul contrarevoluţionar despotic, de esenţă feudalo-ecleziastică, are libertate să existe şi să acţioneze un singur tip de politician, ideal pentru grupări minoritare (economice, sociale, etnice, religioae, culturale, sexuale, infracţionale, extremiste, teroriste, fasciste...), la noi funcţionînd o totală tiranie a minorităţilor, în condiţiile inexistenţei desăvîrşite, pe arena politică, a oricărei majorităţi.
În această domnie absolută a minorităţilor, aflaţi scrietorilor, că nu există, că nu poate exista politician ideal, prototip pentru întreaga societate !
Dv., în calitate de "cîini de pază" ai infractorilor, greu veţi pricepe şi, mai ales, greu veţi accepta aceasta. Cînd vom reveni la un regim democrat, iar dv. veţi putea să scrieţi ca şi acum -vă promitem această libertate- veţi putea constata cîte tipuri de politicieni ideali vom avea; întru care vă urez cerneală şi hîrtie răbdătoare !
Eu, ca jurnalist revoluţionar militant şi politician ideal -pentru clasa mea socială- sînt liber să zic altfel decît dv.: Jos Burghezia şi Moşierimea ! Moarte Capitalismului şi Imperialismului ! Trăiască Socialismul !
Prof. Gheorghe UNGUREANU, Preşedintele Partidului Comuniştilor (Nepecerişti)

Niciun comentariu: