marți, 25 ianuarie 2022

Scrisoare deschisă

 

Scrisoare deschisă

-adresată Consiliului Suprem de Apărare a Țării-

 

            Prin ceea ce a făcut pînă în prezent, acest CSAȚ s-a dovedit din plin a fi Consiliu Suprem de Anulare a Țării, acesta fiind scopul principal al dezastrului produs în decembrie 1989. Nu ne îndoim că, sub președinția Președintelui dovedit a fi anti-patriot, CSAȚ va adopta, în baza unor analize false ori impuse, măsuri pentru continuarea distrugerii țării prin sprijinirea hoardelor fasciste ale Occidentului găzduite deja de aproape 20 de ani pe pămîntul nostru.

De aceea mă adresez Consiliului în întegul său și fiecărui membru cu rugămintea de a-și aminti (cred că toți membri și-au făcut instrucția generală în timpul regimului politic democrat) că ceea ce primează în mod absolut în definirea poziției față de alte state este un singur lucru: interesul Patriei și implicit al Poporului.

Ca să știți ce și de ce vorbiți și hotărîți (așa cum veți hotărî), va trebui să aflați, neapărat, ce gîndește Poporul despre interesul țării, ci nu cei 10-12 reprezentanți ajunși acolo prin hazardul vremilor. Pentru aceasta vă propun să organizați o consultație tip referendum, cu vot deschis, dat pe hîrtie, liste întocmite pe sate și străzi, cu datele de identificare și semnătura, condiții pentru excluderea cu desăvîrșire a falsurilor (prima garanție a falsurilor și falsificărilor fiind votul secret).

Așa veți afla, în ciuda intereselor dv. mărunte și egoiste, că Poporul, în majoritatea lui zdrobitoare, știe că interesul fundamental al țării noastre este ca Ucraina să părăsească pămînturile care ne aparțin (Maramureș, Carpații Păduroși, Galiția, Pocuția, Bucovina, Moghilău, Transnistria, Bugeac), teritorii care i-au fost date de Rusia-Uniunea Sovietică și ea trebuie să ni le restituie. În această relație nu au ce căuta nici state nici forțe armate străine, mai ales din blocul militar fascist NATO.

Este primul moment după opt-nouă sute de ani, de la Dacia Unită de sub Regele Vlad, cînd avem prilejul istoric unic de a ne regrupa teritoriile și populația Dacă răsfirată în diferite state de-a lungul secolelor. De aceea discutați și hotărîți că cererea Rusiei ca NATO să părăsească teritoriul Romîniei este total și profund îndreptățită. Și imediat, în două-trei zile, să nu mai rămînă picior de fasciști pe pămîntul nostru și, chiar în timpul ședinței, să propuneți Rusiei tratative scurte pentru cooperare.

În afara unui astfel de comportament, indiferent cu ce merite vă veți împopoțona, veți deveni –care nu sînteți deja- trădători ai Patriei și ai Poporului. Dacă aveți rădăcini în acest pămînt al Daciei și suflet al neamului străbun, vă va fi ușor să vă salvați din rătăcire. Și aflați ceea ce nu v-au spus ticăloșii de ”istorici”: Rusia este țara soră a noastră, ca Vatră a masageților, frații istorici ai noștri cu care –atunci cînd nu existau Barbarii de Romani- formam un singur stat, din centrul Europei și pînă la Baical, așa cum a fost sub Regina Tomiris, regatul avînd capitala la Tomis…

Vă mirați, nu ?!? Normal, căci nimic nu știți din adevărurile istoriei…

Dar aveți Părinți, Bunici, Străbunici, Copii, Nepoți; ce veți fi pentru ei, singuri veți hotărî; eu nu vă voi putea apăra în fața Istoriei…

25 ianuarie 105 e.d.

Prof. Gheorghe I. Ungureanu

Niciun comentariu: