miercuri, 11 iulie 2018

Apelul Președintelui

 
            Unii tovarăși din propriul partid, dar și alții din diferite partide –unele considerîndu-se și chiar numindu-se ”comuniste”- mă solicită ca să adoptăm un ”discurs” aspru, de condamnare și respingere biciuitoare a tuturor celor care nu sînt înscriși în Partidul Comuniștilor și, mai ales, a celor care sînt înscriși în alte partide ”comuniste”, ca să nu mai vorbim de partide ne- sau anti-comuniste.
            Notăm și faptul că dorința de violență (în limbaj, gestică, mimică, amenințare, hărțuire, ponegrire, defăimare …) sporește algebric sau geometric, dacă cei prinși ”prieteni” (ce batjocorire a termenului !) intră în divergențe, dispute sau… războaie, aceștia chiar fiind înscriși în același partid, ceea ce este absolut impardonabil.
            În această situație, pentru că nu toți tovarășii au parcurs documentele de bază ale partidului și ale politicii partidului, fac un apel către toți cei înscriși în Partidul Comuniștilor și cei care se vor înscrie, să-și cenzureze criticele și exprimările față de colegii din partidul propriu, precum și față de cei din alte partide, să nu formuleze insulte sau acuzații – care nu sînt admise decît în ședințele propriilor organizații și numai într-un stil și terminologie de respect pentru tovarășul criticat.
            Același respect, ba chiar mai atent, îl datorăm și față de adversari, căci –atenție !- lupta noastră este politică, este luptă de clasă, între clase sociale ale aceleiași specii, ci nu împotriva unor entități din alt regn. Toți cei cu care ne luptăm sînt adversari, cu o singură excepție: peceriștii; aceștia sînt, pentru toate deceniile și secolele viitoare, cum au fost și în cele șapte decenii trecute: inamici. Dar nu le arătăm Pumnul, Ciomagul, Pistolul, Kalașnicovul (cum au făcut ei cu noi), ci doar îi întrebăm: 1. De ce l-ați asasinat pe Președintele țării (care era șeful dv) ? 2. De ce ați distrus tot ceea ce am construit împreună sub conducerea dv ?
            Adaug la Apel o propunere în două vorbe: să vă străduiți să folosiți doar apelativul ”tovarășe”, pe celălalt să-l utilizați numai pentru dușmanii Omului ca specie și ai societății umane reale.
27 iunie 101 e.d.
Prof. Gheorghe Ungureanu

Niciun comentariu: