marți, 15 mai 2018

COMUNICAT


PARTIDUL COMUNIŞTILOR
Proletari, nu acceptați                                                                                        
Să mai fiţi exploataţi ! 
 Comitetul Național

  8 mai 101 e.d. / 2018


            Biroul Permanent al Comitetului Național al Partidului Comuniștilor a hotărît ca în anul 2019, cînd vor avea loc alegeri prezidențiale, să prezinte un candidat propriu care să reprezinte, să exprime și să apere interesele claselor sociale fundamentale –Muncitorimea, Țărănimea, Intelectualitatea progresistă, alte categorii de oameni ai Muncii- în spiritul Statutului și Programului Politic al partidului.
            În acest scop vom intensifica activitatea de organizare proprie în toate județele și localitățile și, în mod special, vom constitui grupuri de voluntari din fiecare localitate, inclusiv ne-membri de partid, care să complecteze liste de susținători ai candidaturii pe care o vom stabili la timpul potrivit.
            Candidatul nostru va fi un Comunist intelectual, cu profundă pregătire politico-ideologică, de ținută cetățenească și morală ireproșabilă, pentru care prioritară în rațiunea de a exista este lupta împotriva contrarevoluției, pentru revenirea la un regim politic democrat și, la obținerea majorității în parlament, reluarea construirii Socialismului, cu cele cinci coordonate majore: loc de muncă și locuință asigurate pentru fiecare cetățean major, învățămînt și sănătate gratuită, ordine și liniște publică.
            Cîtă vreme parlamentul și, deci guvernarea, vor rămîne în mîna grupărilor post-decembriste de dreapta, Președintele Comunist va utiliza pîrghiile constituționale pentru apărarea drepturilor și libertăților cetățenești, pentru menținerea independeneței și suveranității Patriei, pentru neamestecul altor state sau organisme în treburile interne, pentru neparticiparea nici unui soldat romîn în afara țării la războaie de agresiune, pentru reducerea și înlăturarea împrumuturilor la entități bancare străine. Prima preocupare va fi ca, prin mijloacele constituționale –mediere, mesaje, referendum- să obțină o lege adevărată a organizării politice în scopul înlocuirii găștilor peceriste post-decembriste cu partide politice autentice, pentru ca, prin politica acestora, nici un cetățean romîn să nu mai fie obligat să părăsească țara pentru a-și asigura existența sa și a familiei.
Pe toată durata mandatului, Președintele va milita, zi de zi, pentru înlăturarea poreclelor actuale ale Țării, Poporului și Limbii, care să fie înlocuite cu cele străvechi, de mii și zeci de mii de ani: Dacia, patria Poporului Dac, vorbitor al limbii cu prima scriere a planetei – Limba Dacă.  
            În relațiile externe, Președintele Comunist nu va accepta supunerea Statului față de alte state, organizații sau imperii și va milita pentru reluarea raporturilor de normalitate tradiționale cu vecinii și colaboratorii istorici.
            Apreciem că Președintele Comunist va reprezenta interesele esențiale ale tuturor organizațiilor care se consideră de stînga sau chiar comuniste, motiv pentru care le așteptăm propuneri și oferte de colaborare.
Prof. Gheorghe Ungureanu,
Președintele Partidului Comuniștilor





Adresa noastră:
* poștală: Oraș Curtea de Argeș, strada Elena Cuza, bloc B 3, scara D, parter, apart. 62, județul                Argeș, Romînia; tel/ fax: 0248.722546, telemobil: 0745.056752;
* electronică: daciapcn@yahoo.com
* ziar electronic: Pentru Socialism; domeniu: Partidul Comuniștilor

Niciun comentariu: