luni, 9 noiembrie 2015

REVENDICĂRI cu caracter REVOLUȚIONAR



Proiect (4 noiembrie 2015)
REVENDICĂRI cu caracter REVOLUȚIONAR

1. Comitet Popular Revoluționar Democrat ca organ de Putere Revoluționară (care amendează toate legile, înainte de promulgare) format din: Muncitori, Țărani, Intlectuali, inclusiv șomeri și pensionari.
2. Lege simplă a Partidelor Politice, organizate exclusiv pe criteriul claselor/categoriilor sociale, fără fonduri de la bugetul Statului.  NU partid al ”întregului popor” ! (Peceriștii numai în PCR-ul lor).
3. Lege electorală simplă, cu Parlament unicameral, cu 300 de Deputați, toți fără salarii, păstrîndu-și salariul sau pensia proprii.
4. Reprezentanți ai Comitetului Popular Revoluționar în Putere, cu locuri repartizate de drept, în Consilii (locale și județene) și în Parlament avînd drept de VETO.
5. Regim politic DEMOCRAT, nu burghezo-moșieresc.
6. Deputații și Consilierii suspendați de drept cînd primesc funcții în Administrația de stat.
7. Țara –cu numele străvechi, DACIA- republică liberă de religii, blocuri militare și imperii.
8. Refacerea Economiei Naționale, cu întreprinderi, instituții și organizații economice productive, bănci cu ecart maxim 1 %, concurență exclusiv calitativă (pe baza prețului unic reglementat, temporar, de Stat).
9. Pămîntul cotropit prin ”legile proprietății” să revină proprietarilor din perioada 1948-1989, iar membrii Comisiilor locale și județene ale Fondului Funciar să plătească despăgubiri salicitanților îndreptățiți, pentru cazurile nerezolvării cererilor în termenele inițial stabilite, cu aplicarea și a sancțiunilor penale, contravenționale și administative prevăzute
10. Îndepărtarea stratului gros de zgură din Legi și Coduri, interzicerea reglementărilor anexe (metodologii, instrucțiuni, lămuriri etc)  și a celor secrete.
11. Religiile –care sînt opțiuni libere și intime- fără acces în public și la bugetul stat.
12. Eliminarea cercetării penale administrative, cînd partea vătămată este persoană privată.
13. Cercetarea și judecarea penală a Magistraților infractori dată în competența unei instituții cetățenești, în afara sistemului de justiție.
14. Nici un ONG nu poate primi fonduri bugetare.
(proiect propus de prof. Gheorghe UNGUREANU, tel. 0745.056752)

Niciun comentariu: