miercuri, 19 martie 2014

Scrisoare către Președintele Rusiei, Vladimir Putin -ca replică la demența conducerii Transnistriei-




          Ați acceptat anexarea unui vechi pămînt Dacic, demonstrînd –prin referendum- că așa doresc locuitorii lui care, probabil, nici nu știu cine le-a fost, în urmă cu vreo 2.500 de ani, marea Regină Tomiris, învingătoarea lui Cyrus cel Mare, cel care dorise țara, dar o rîvnise și pe ea de soție și a sfîrșit înecîndu-și poftele într-un lighean cu sînge…
          Reparați acum –prin aplicarea principiului leninist al autodeterminării- trădarea Gorbaciovului, autorul distrugerii unui continent, pe care îl țineți liber, pus la îngrășat ? Și al bețivanului de Elțîn ?
          Îmi apar firești îngrijorarea pentru soarta conaționalilor ruși precum și apărarea  intereselor lor –așa cum face și regimul fascist de peste ocean- dar ce caută cetățenii unui stat și ai unui popor pe pămîntul altora ?!? Și de ce nu recunoașteți, nu afirmați și nu respectați același drept pentru toți ?
          Dv, poporul dv. Rus, purtați vina istorică pentru încropirea unei țări, Ucraina, formată din hălci ale țărilor și popoarelor vecine; de ce nu le redați același drept pe care vi-l revendicați dv. și puteți să-l impuneți ? N-ar fi normal să organizați și pentru Daci asemenea referendumuri care vizează, poate, peste zece la sută din populația Ucrainei din vechi pămînturi Dacice (”romînești”) ?
          Abia acceptînd și făptuind asemenea acte, v-ați acoperi de glorie și de recunoașterea întregii lumi, redînd Romîniei -această parte rămasă din străvechea Dacie- ceea ce este al ei: Maramureșul, Carpații Păduroși, Pocuția, Bucovina, Herța, Moghilău, Cahul-Ismail-Cetatea Albă, spațiile transnistrene, altele decît cele din componența statului Republica Moldova (ca să ne rezumăm la acestea).
Nu este problema mea soarta altor teritorii și populații din cuprinsul Ucrainei, fetusul dv. recent (istoric vorbind). Dar, dacă a început să vă mustre conștiința și să vă doară rănile dv. din secolul trecut, de ce nu gîndiți și la ale altora ?
Aveți dreptate apărîndu-vă interesele esențiale, dar de ce ați lăsat (ba, ați inițiat și ați executat) abandonarea atîtor țări aflate, în 1989, într-o înflorire de excepție, împingîndu-le în gura Godzilei fasciste ? Aceasta v-a adus lîngă coastele dv. multe-multe pericole, inclusiv Maidanul frumosului Kiev, înroșit la propriu prin bîțîiala belzebuților pro-occidentați…
N-ați remarcat că-n toată lumea fascismul revolut, lățindu-se sub drapelul cu stema și efigia unui Che, a pîrjolit țări întregi, iar dv. abia la Siria v-ați iluminat, după ce au fost măcelărite state, popoare și personalități de prin rang, precum Slobodan Miloșevici, Sadam Husein, Moamar Kadafi ?
Pentru a-l scoate din istorie și a-l ridica Erou Martir Național pe Președintele Nicolae Ceaușescu -cel mai mare conducător al nostru de după Regina Tomiris, Alexandru, Burebista, Decebal și alți Sfinți ai Daciei- ați trimis în Dacia-Romînia, trei armate în 1989, spre a împlini planurile CIA de a stopa întreaga evoluție a Omenirii…
N-ați prevăzut, Tovarășe Președinte, că Romînia va deveni bază militară a Godzilei împotriva țării dv. și a tuturor statelor cu regimuri politice democrate ? Ba, chiar v-ați bucurat că și la dv., marea țară a Socialismului victorios, a fost stopat progresul, vi s-au tăiat, pentru o vreme, aripile și elanul…
Acum v-ați revenit ?!? Duceți pînă la capăt revenirea: asistați întoarcerea teritoriilor Dacice din Ucraina la matca lor și cereți fasciștilor să plece din Romînia la ei acasă, să nu rămînă, să nu mai fie, în pămînt străin, nici un ostaș înarmat; fiecare să-și păzească țara din vatra lui !
M-aș bucura să știți că Marele Popor Dac, de peste 40.000.000 de oameni nu este inamicul Marelui Popor Rus, vecin, vechi și statornic susținător care, din respect și încredere de bun prieten apropiat, v-a adus în custodie tezaurul cel mare al său; de ce nu începeți cu gestul simplu de a ni-l restitui ?!?
Sînteți Mare și Puternic; nu vă sînt la îndemînă asemenea gesturi ?!? Ori vreți să păreți mic și slab, cum sînt conducătorii noștri post-decembriști, autonumiți -și mereu înălțați în cinuri- prin crimele din decembrie-cel-negru, împlinite sub protecția oștirilor… turistice ale dv.
Noi, Dacii, ne bucurăm să avem vecini puternici și nu ne deranjează dacă se lățesc, dar nu și peste Vatra noastră !
Primiți, Vă rog, Tovarășe Președinte, urările noastre de succes, asigurîndu-Vă de cea mai înaltă considerație.
Curtea de Argeș, 18 martie 2014
Prof. Gheorghe UNGUREANU,
Președintele Partidului Comuniștilor (Nepeceriști)
-din Romînia-

Niciun comentariu: