sâmbătă, 10 octombrie 2020

Auziți întrebare

Dacă nu sînt Muncitor sau Țăran nu mă puneți în lista de candidați ?

 

            Știu demult, din adolescență, că toți îndepărtații de Muncă, în special cei cu studii, rîvnesc la posturi și funcții de conducere, motiv pentru care au inventat și cacealmaua cu ”competența profesională”, în plasa căreia a căzut PCR (și n-a mai putut ieși niciodată). La alegeri pentru funcții în Putere nu este vorba, însă, de competența profesională, ci de cea politică, iar singurii care o au, deplin și cert, pentru clasele sociale de elită alșe societății, sînt Muncitorii și Țăranii.

            Eu vă dau un răspuns la întrebare (care mi se pune foarte des, la telefon dar și direct la orice discuție) din punct de vedere ideologic, doctrinar, deseori expus în articolele și cărțile mele; cel politic, organizatoric vi-l vor da Președintele, Comitetul Național și Comitetele Județene ale partidului.

            Mai întîi: partidul este al Muncitorilor și Țăranilor; ceilalți, puținii adepți și susținători (confirmați) ai Doctrinei Comuniste, pot intra în partid aliniindu-se doctrinar și politic, deci pot candida.

            Apoi, în esență, nu vă înscrie cineva în Listă, ci chiar dv: fiind membru al partidului vă oferiți sau propuneți pe alții, Comitetul Județean întocmește o listă provizorie, în ordinea statutară –de competență politică- și se definitivează, după contribuția fiecăruia (categoria socială, vechimea în partid, contribuția dovedită de-a lungul anilor, numărul de semnături strînse ș.a.); există și propunerea ca, după ce se stabilește componența generală și ordinea principială, dacă toți candidații sunt de acord, să se fixeze locul fiecăruia prin tragere la sorți.

            Bineînțeles că nu au ce căuta în listă cei care doresc să scoatem din Statut și din Program deviza partidului, fiind adepții Exploatării, deci ai Capitalismului, Imperialismului și Globalismului; locul dumnealor este în găștile de dreapta: PSD și derivatele lui, PNL, PMP, USR și alte fascistoide…

            Pe scurt și cu alte cuvinte, dacă sînteți intelectual, iubitor al Țăranilor și Muncitorilor, găsiți Țărani și Muncitori potriviți pentru candidatură, propuneți-i pentru primele locuri și instalați-vă pe ultimele; așa de multe voturi vor capta primii, încît vă va veni rîndul și dv. Dar locul cel mai potrivit al dv. nu este în Putere, ci în Administrație și anexele ei, unde, în mod sigur, vă vor instala Muncitorii și Țăranii, utilizînd desăvîrșita lor orientare și competență politică împletită cu respectul ancestral pe care îl au pentru Cărturari, competenți profesional.

            Sper să vă fie clar, succes !

10 octombrie 103 e.d.

Prof. Gheorghe I. Ungureanu

 

 

Niciun comentariu: