vineri, 19 februarie 2016

Partidul Comuniștilor. Statut




PARTIDUL COMUNIŞTILOR
Proletari, nu acceptaţi                                                                                                       Să mai fiţi exploataţi !

S T A T U T

I. PREMIZE

Continuator al Partidului Comuniștilor (Nepeceriști), Partidul Comuniștilor este organizația politică revoluționară a claselor sociale fundamentale: Muncitorimea și Țărănimea, avînd datoria istorică față de masele populare de a le aduce, în cadrul constituțional organizat, la o viață politică activă și conștientă.
După 22 decembrie 1989 s-au înfiinţat sute de partide, toate constituite sau conduse aproape exclusiv de către pecerişti care, vorbind în numele societăţii, se declară, în totalitate, anti-comunişti, contribuind astfel la întregirea corului care intonează preludiile distrugerii, negarea fiind totalitară şi despotică, nelăsîndu-se loc pentru afirmarea alternativelor politice.
Ţinte ale represiunii ante-decembriste –exercitată de către pecerişti- şi post-decembriste –practicată de aceiaşi pecerişti, deveniţi fățiș anti-comunişti- oamenii muncii sînt mereu înlăturaţi din viaţa politică şi, în special, din sfera Puterii.
          Pentru apărarea intereselor lor, întru aplicarea drepturilor politice constituţionale ale fiecăruia și ale tuturor din clasele sociale proprii, cuprinse în Programul politic, oamenii muncii care doresc să aibă un rol activ și determinant în organizarea şi conducerea societăţii, se reunesc, prin voință personală, liber exprimată, în Partidul Comuniștilor.
          Partidul Comuniștilor adoră și respectă suveranitatea naţională, unitatea și integritatea teritorială a Statului, ordinea de drept şi principiile democraţiei. El interzice tuturor membrilor săi defăimarea Patriei şi a Naţiunii, îndemnul la război de agresiune, la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau violenţă publică, precum şi manifestările obscene, contrare bunelor moravuri tradiționale pentru Poporul Dac.
Partidul Comuniștilor materializează asocierea liberă a cetăţenilor care militează pentru pluralism politic organizat prin Constituție și lege specială, susţin principiile statului de drept democrat, fiind promotorii opţiunii de afirmare a propriilor interese, ci nu de negare a altora, decizia de valoare aparținînd alegătorilor.
Partidul Comuniștilor condamnă teza ”partidului unic al întregului popor” și pe cea a inamicilor politici; în cadrul constituțional –care interzice existența partidelor extremiste, teroriste, fasciste, etnice, religioase- pot exista exclusiv adversari cu rol de competitori pentru cucerirea, prin alegeri, a Puterii, pentru organizarea și conducerea societății. Pentru o corectă și justă adresare a criticilor și aprecierilor formulate privind Socialismul și Partidul Comunist Romîn, Partidul Comuniștilor susține necesitatea unui consens politic și moral ca membrii fostului PCR să nu poată activa decît în cadrul acelui partid.
Prezent în Putere, ca minoritate sau majoritate, în cea din urmă situație conducînd Administrația, Partidul Comuniștilor va face totul ca nicio clasă ori categorie socială să nu fie exclusă de la accesul la Putere și nicio persoană sau grup să nu fie victime ale Statului datorită ideilor politice, punînd în aplicare litera și spiritul Constituției precum și ale Declarației Universale a Drepturilor Omului și Cetățeanului.

II. PREVEDERI OBLIGATORII [1]

Art. l. -  Denumirea, Semnul distinctiv,  sediul central
a). Denumirea integrală a partidului este Partidul Comuniștilor, iar forma prescurtată, promoțională, este COMUNIȘTII;
b). Semnul permanent al Partidului Comuniștilor –utilizat separat ori pe fondul drapelului- este Secera și Ciocanul, simboluri ale Muncii pentru cele două clase sociale fundamentale, combinate astfel că mînerele celor două unelte formează suportul, cel al Secerii fiind în stînga;
c). În anexă se reproduce semnul sub formă grafică, alb-negru și color;
d). Sediul central al Partidului Comuniștilor este în Orașul Curtea de Argeș, strada Bd. Basarabilor, bloc E 2, scara A, etajul IV, apart. 12, județul Argeș.

Art. 2. Scopul organizării și activității Partidului Comuniștilor
Partidul Comuniștilor urmărește numai obiective politice: el exprimă, reprezintă şi apără interesele politice ale oamenilor muncii, indiferent de etnie, sex, vîrstă, profesie, cultură, domiciliu, convingeri şi sentimente și îi organizează, mobilizîndu-i să intre, prin alegeri, în toate funcțiile de Putere: Consilier (local și județean), Președinte CJ, Deputat și Senator, precum și în cele administrative alese: Primar, Președinte al Republicii.
     Sînt oameni ai muncii toţi cei care îşi cîştigă existenţa prin muncă de orice fel, ca activitate organizată în vederea obţinerii, pe căi legale, de bunuri materiale şi spirituale, pentru uz propriu, familial și social.
Pentru a asigura creşterea necontenită a nivelului de trai al celor care muncesc, Comuniștii acţionează, în cadrul şi cu mijloacele legale, admise şi permise tuturor partidelor, pentru cucerirea Puterii, spre a garanta instaurarea unei societăţi democrate şi umane, societatea socialistă, lipsită de exploatare și luptînd contra asupririi și înrobirii.
Esența scopului întregii activități a Partidului Comuniștilor o constituie rațiunea existenței sale: asigurarea, de către Stat, a locului de muncă pentru fiecare cetățean, a locuinței pentru fiecare familie, învățămînt științific și sistem de sănătate gratuite, ordine și liniște publică.
          Partidul Comuniștilor respinge orice asociere ne-egală a statului cu alte entități statale și nu acceptă principial niciun organ suprastatal care să acționeze pe teritoriul Patriei; în Puterea oricărui stat unional, Părțile trebuie să fie egale (pe principiul un Stat = un vot) și să-și prezerve dreptul de VETO.
          Partidul Comuniștilor militează pentru colaborare doctrinară, de analiză și sinteză a practicii, în cadrul Internaționalei Comuniste, sau în relații bilaterale, cu toate partidele comuniștilor din lume și mai ales cu cele ale comuniștilor romîni din afara țării, fără structuri de conducere suprastatală obligatorii.

Art. 3.- Membri.
a). Pot deveni membri ai Partidului Comuniștilor oamenii muncii, activi, pensionari sau neîncadrați în muncă, apreciați/ autoapreciați ca altruiști, cu spirit colectivist și comportament moral, dacă au împlinit vîrsta de l8 ani, au cetăţenie romînă şi drepturi electorale, declară în scris, complectînd o adeziune sau cerere, că recunosc Statutul şi Programul partidului, angajîndu-se explicit să contribuie, fără rezerve, la crearea solidarității de clasă și cucerirea Puterii la orice nivel: local (comună, oraș), județ și național.
b). Cei înscrişi pînă la data înregistrării oficiale a partidului şi care au primit carnetul de membru sînt membri Fondatori ai Partidului Comuniștilor; ceilalţi rămîn membri Susţinători (care nu primesc carnet de membru, ci, la cerere, o dovadă scrisă).
Înscrierea membrului fondator se realizează prin semnarea Listei Susținătorilor pentru înregistrare, dacă, după aceasta, complectează adeziune sau cerere.
     c). Scoaterea din evidenţa curentă a membrilor de partid se face în caz de: deces, retragere, excludere, suspendare (în condiţiile legii).
Retragerea se face la cerere (care nu trebuie motivată) sau tacit, prin inactivitate ori neplata cotizaţiei timp de un an de zile, stări de fapt de care organizația ia act.
Excluderea este de competenţa exclusivă a Adunării Generale –căreia i se pot adresa propuneri- şi devine eficientă prin validarea de către Comitetul superior. Pentru membrii fondatori este necesară confirmarea excluderii de către Comitetul Național.
     d). Intrînd în Partidul Comuniștilor, membrii fostului Partid Comunist Romîn de pînă în 22 decembrie 1989, se consideră că s-au dezis implicit de practica anticomunistă şi antidemocratică a ciocoimii peceriste, inclusiv prin respingerea cultului deșănțat al personalității, de pretenția că numai ei au dreptate și că reprezintă opinia întregului popor.
     e). Cererile membrilor PCR care au îndeplinit funcții de conducere în aparatul de partid și de stat din timpul regimului democrat vor fi acceptate, numai pentru merite incontestabile, însoţite de o autobiografie amănunţită, pentru fiecare caz fiind necesară hotărîrea Adunării Generale de la domiciliu, validarea acesteia de către adunarea generală actuală din localitatea unde aveau domiciliul la 22 decembrie 1989 și a Comitetul județean și confirmarea de către Comitetul Național.
 Foștii membri ai PCR nu vor putea fi aleşi în organe de reprezentare sau de conducere ale Partidului şi nici propuşi pentru funcţii în organismele Puterii decît după un stagiu de fidelitate de cel puţin cinci ani (pentru membri de rînd), zece ani (pentru membri nesalarizaţi ai fostelor comitete) şi o sută de ani (pentru activiştii plătiţi). Fac excepție cei care au formulat critici publice –înainte de 22 decembrie 1989- la adresa abaterilor, dereglărilor, degradărilor, denaturărilor, abuzurilor și trădărilor Principiilor comuniste și politicii democrate, ori au militat public, chiar din 22 decembrie 1989, pentru organizarea unui partid al comuniștilor.
      f). Toţi cetățenii care doresc să susţină, din afara partidului, activitatea acestuia pentru realizarea Programului, se pot înscrie (cu excepția celor bogați și care exploatează munca altora) ca simpatizanţi ori susţinători, în evidenţa organizaţiilor locale.

Art. 4. - Drepturi și îndatoriri
          Fiecare membru al Partidului Comuniștilor are dreptul să utilizeze baza organizatorică și materială a Partidului pentru crearea solidarității de clasă cu membrii Partidului și cu clasele sociale pe care acesta le reprezintă, să formuleze orice propunere sau critică privind activitatea Partidului și a membrilor săi, să (auto)propună pentru orice funcție în Partid sau în organele de Putere ale statului.
          Comuniștii sînt datori să achite cotizația periodică și să-și aducă o contribuție sinceră și permanentă la îndeplinirea scopului Partidului, în primul rînd candidînd ori susținînd candidaturi la orice alegeri pentru orice funcție în Putere și Administrație. Pentru toate acestea, preponderentă este afirmarea esenței politice a Partidului Comuniștilor, ci nu negarea altora.

Art. 5. – Sancțiuni și recompense
Pentru abateri și neîndeplinirea, cu vinovăție, a îndatoririlor și sarcinilor primite, Comuniștii pot fi sancționați în baza unei cercetări, analizată în adunarea generală, cu următoarele sancțiuni:
   a). observație în organul colectiv de conducere;
   b). mustrare stabilită de adunarea generală;
   c). suspendarea dreptului de a candida și de a fi ales în Partid sau în organele de stat, pentru o perioadă de pînă la patru ani;
   d). excluderea din Partid, cu obligația de a părăsi imediat funcțiile dobîndite în numele lui, în caz de lipsă de devotament sau trădare.
          Nimeni nu poate fi sancționat pentru critică și autocritică, însă acestea trebuie formulate decent și sincer, în respect pentru persoana criticată și activitatea sa, întemeiate explicit pe Doctrina Comunistă (a Libertății totale, depline, intangibile, necenzurată decît de necesitatea respectării Libertății celorlalți).
          Pentru îndeplinirea exemplară a îndatoririlor și sarcinilor, precum și pentru realizări de excepție ca cetățean sau Comunist, cu beneficii pentru Partid, pentru clasele sociale reprezentate precum și pentru Popor, Comuniștii pot fi recompensați cu:
   - diplome, insigne, certificate, titluri, medalii, alte distincții utilizate în partid,  
   - propuneri pentru acordarea de diplome, distincții, medalii, titluri de stat,
   - premii bănești sau materiale, inclusiv burse de studii și de călătorie.
          Toate sancțiunile și recompensele se validează de Comitetul județean, iar în cazul Secretarilor de organizații sau al membrilor comitetelor județene și național de către Comitetul Național.
          Comuniștii sancționați pot adresa Comitetului Județean sau Național cereri, memorii, plîngeri împotriva sancțiunilor primite ori solicitări de ridicare a sancțiunii.

Art. 6Alegerea organelor executive ale partidului
   a.  Comuniștii sînt organizaţi în partid pe principiul teritorial oficial; în raport de cerințe, comitetele locale și județene pot constitui forme de colaborare zonale/ provinciale, cu aprobarea comitetului județean, respectiv național.
 În fiecare localitate (sector în Bucureşti) se constituie o organizaţie unde sînt cel puţin trei membri, care va alege un Secretar (şi un Comitet, la cel puţin zece membri), precum și un Cenzor (la Comune) sau Comisie de Cenzori (la Orașe).
      Toţi secretarii de organizaţii locale se constituie în Comitet judeţean (orăşenesc la Bucureşti) care îşi alege un Birou format din 3 – 7 membri, cu funcţii nominalizate: Prim-secretar, Secretar, responsabil (pe domenii), precum și o Comisie de Cenzori formată din trei membri care nu au alte funcții.
 Primii-secretari din toate judeţele, împreună cu cîte un alt membru ales de conferinţele judeţene, fără nicio altă funcție, plus membri de drept se constituie în Comitetul Naţional care are ca organe executive un Birou Permanent din care fac parte: Preşedintele, Vicepreşedintele, Secretarul şi alţi 2 – 6 membri, cu responsabilităţi pe domenii.
Comitetul Național provizoriu, apoi Congresul Partidului aleg Comisia de Cenzori formată din 3-7 membri care nu au alte funcții; ea își organizează singură structura și activitatea de control post-factum a întregii activități materiale a Partidului, subordonîndu-se exclusiv Congresului sau Conferinței cărora le prezintă raport scris.
Congresul poate institui funcția de Președinte de onoare și nominalizează persoana respectivă pe toată durata vieții lui.
Conducătorul nominal al organului executiv colectiv este ales de către acesta și validat de adunarea generală/ conferința/ congresul respective.
În comitetul județean și național nu pot fi aleși doi membri din aceeași localitate/ județ, cu excepția primului-secretar și, respectiv, a membrilor Biroului Permanent.
Sînt membri de drept în Comitetele locale, județene și național, membri de partid aleşi în organele Puterii și Administrației de stat.
După înregistrarea Partidului, membrii susținători se pot înscrie în Partid, ca și ceilalți membri, complectînd, pentru aceasta o adeziune sau cerere, ei intrînd în organizația locală, în raport de domiciliu.
   b. Democraţia este principiul de conducere în interiorul Partidului; hotărîrile majorităţii devin obligatorii pentru toţi. În caz de consecințe dăunătoare sau nefavorabile, răspunderea nu revine și votanților ”contra”.
Organizaţia locală este condusă de Adunarea Generală, convocată trimestrial, cea judeţeană de Conferinţa convocată anual, iar la nivel naţional se convoacă Congresul partidului la patru ani sau Conferinţe tematice ori Congrese extraordinare.
   c. Organele executive se aleg la patru ani sau la nevoie (cînd numărul celor aleși se reduce sub 50 %).
     La conferinţe şi congrese participă delegații aleși în acest scop –care nu pot fi cei cu funcții executive- precum și, de drept, membri organelor executive corespunzătoare și deținătorii funcțiilor alese în Putere și în Administrația de stat la nivelul respectiv (județ sau național) ca şi fondatorii care sînt membri ai partidului.
Preşedinţii adunărilor, membrii prezidiilor conferinţelor şi congreselor la care se fac alegeri nu pot fi membri ai organelor executive respective.
     Reprezentanţii prezenţi ai organelor superioare nu pot face parte din organele de lucru ale adunărilor sau conferinţelor.
   d. Fiecare adunare, conferinţă sau congres adoptă hotărîri în mod autonom –cu respectarea Statutului, Programului politic ori a diferitelor programe speciale- cu privire la tot ce interesează partidul la nivelul respectiv.
Organele superioare pot cere reexaminarea ori modificarea hotărîrilor luate, iar în caz de menţinere, pot dispune suspendarea sau infirmarea lor, sub rezerva validării/ invalidării de către primul congres (sau conferinţă) la nivel naţional.
Comitetul Naţional hotărăște, la nevoie, în baza Statutului, modalități unitare de  soluționare a diferitelor aspecte apărute în activitatea organizațiilor, de rezolvare a oricăror propuneri, sugestii, dispute, divergențe, dacă soluțiile nu reies din Programul Politic general sau alte programe adoptate..
   e. În toate Comitetele (local, județean și național) revine de drept cîte un loc pentru minoritățile etnice (cum ar fi: Rudarii, Țiganii, Maghiarii) reprezentative (peste 2% din populație), dacă nu a fost ales nici un reprezentant; desemnarea revine comunității respective, iar dacă persoana desemnată nu se înscrie în partid, ea are vot consultativ.    
   f. Pentru alegerile de partid se fac propuneri directe sau (auto)candidaturi, iar caracterul votului se hotărăște de fiecare dată, în cadrul ședinței, rezultatul alegerii fiind validat de către organul superior, la care se depune cîte un exemplar al actelor întocmite.
   g. Oricine poate fi înlocuit în funcţia deţinută –în timpul exercitării mandatului- la cerere, pensionare, îngrijirea sănătății, părăsirea nejustificată a ţării, trădarea Cauzei Partidului –adică negarea Doctrinei Comuniste- sau excluderea din partid. Competența de înlocuire temporară revine organului executiv colectiv.

Art. 7 – Candidaturi pentru organele Puterii și Administrației (de stat)
   a. Propunerile de candidați pentru alegeri în organele Puterii (Consilieri locali și județeni, președinte CJ, Deputat și Senator) sau ale Administrației (Primar, Președintele Republicii) se fac și se vizează astfel:
-        la localități de către Secretarul/ Comitetul organizației de partid, pe baza hotărîrii Adunării generale;
-        la județe de către Biroul Comitetului județean, în baza propunerilor organizațiilor locale;
-        la nivel național de către Biroul Permanent, cu acordul organizației locale și cu validarea de către Comitetul Național..
   b. Pentru Consilieri județeni și pentru parlamentari, Partidul Comuniștilor va nominaliza candidaturi respectînd procentul reprezentativ: 40% Țărani, 40% Muncitori, 10-12% intelectuali, 8-10% alte categorii, inclusiv potrivit art. 6 litera e, cu asigurarea intrării în Parlament, consilii şi primării, a ţăranilor, muncitorilor, meseriaşilor, studenţilor, pensionarilor și a altora care să reprezinte, obligatoriu, toate categoriile sociale, de oameni-ai-muncii, în proporţiile reale din societate,. din toate zonele geografice. Nu vor fi propuși doi candidați din aceeași localitate.
   c. Se recomandă ca în fiecare organ executiv, delegaţie, comisie, persoanele alese ori desemnate să fie cu situaţii sociale, de vîrstă, sex, familiale şi profesionale diferite.
 Partidul Comuniștilor recomandă celor aleși în organele Puterii și Administrației de stat să poarte permanent, în funcția aleasă, costumul tradițional al Poporului Dac și să utilizeze Limba Națională nealterată de barbarisme.
Cînd şi unde se află la Putere, organele Partidului Comuniștilor desemnează pentru funcţiile executive în Stat numai licenţiaţi cu cea mai înaltă competenţă calitativă dovedită și comportare ireproșabilă; aceştia nu pot face parte, în acelaşi timp, din organul Puterii de la acel nivel, principiu pentru care Partidul va milita în scopul modificării legilor și Constituției în acest sens.

Art. 8 Organizare, reorganizare, asociere, încetarea activității
   a.  Partidul este organizat legal cu data constituirii, conform Actului de constituire și durează permanent. Dacă autoritățile statului, din conduită anti-democrată, refuză înregistrarea oficială a Partidului –cum au procedat, abuziv, cu Partidul Comuniștilor (Nepeceriști) în anii 1996-2014- acesta își desfășoară întreaga activitate ca asociație/ fundație politică neguvernamentală.
   b. În partid sînt admise orice propuneri și dezbateri pentru modificarea Statutului și Programului, de reorganizare a structurii, hotărîrile fiind de competența Congresului..
Nu pot face obiectul modificărilor unele elemente definitorii: Doctrina Comunistă, necesitatea obiectivă a Internaționalei Comuniste, cuvîntul ”Comuniștilor” din denumire, Secera și Ciocanul din simbolul Partidului, Imnul Comuniștilor, renunțarea la construirea Socialismului ca scop al Partidului, abandonarea structurii de clasă a Comitetului Național, abandonarea tezei de admitere, ca adversari, pe scena politică a țării a oricăror partide politice ale celorlalte clase/ categorii sociale, stare de fapt și de drept specifică Democrației.
          Cînd în Partidul Comuniștilor s-ar crea o majoritate calificată care ar putea impune modificări din cele prezentate la alineatul precedent, Congresul întrunit (ori unul extraordinar) ia act și aprobă desprinderea din Partid a dizidenței care se poate constitui în alt partid.
          Atunci cînd clasele/ categoriile sociale opuse celor reprezentate de Partidul Comuniștilor nu au intrat, prin alegeri, în organele de Putere Democrată, nici măcar cu un Deputat, Partidul Comuniștilor, în baza respectării conceptului științific și profund real al Democrației, invită anual, la fiecare nivel, pe reprezentanții acestora ca să-și expună opiniile și propunerile politice și social-economice proprii în cadrul Puterii și, dacă doresc, în cadrul adunărilor generale, conferințelor și Congresului Partidului.
   c. Pentru provocarea de analize și hotărîri privind modificări esențiale ale Statutului și Programului de partid ori pentru obținerea funcțiilor în Biroul Permanent, sau privind reorganizarea partidului și asocierea cu alte forțe politice, ori renunțarea la aceasta, cei interesați pot avansa –ca persoane fizice sau grup inițiator- teze, moțiuni, platforme, proiecte, care, în spirit de concurență calitativă tovărășească și de respect reciproc, ci nu de adversitate, vor fi deschis dezbătute în cadrul Partidului și în public, competența de a hotărî revenind exclusiv Congresului.
   d. Adunările generale, conferințele și congresele (ordinare și extraordinare) se convoacă de către conducătorul uninominal sau, în caz de divergență, de o inițiativă cu semnăturile a cel puțin 1/3 din numărul membrilor din organul executiv.
   e. Congresul Partidului poate hotărî afilierea în orice formă cu alte partide, iar în cazul asocierii cu organizații nepolitice, hotărîrea revine Comitetului Național.
   f. Partidul Comuniștilor își încetează activitatea ca partid de sine stătător prin hotărîrea Congresului ordinar sau extraordinar sau prin formele dispuse de lege.
          La încetarea activității, Partidul Comuniștilor poate hotărî să-și continue activitatea ca organizație politică neguvernamentală, fie înregistrată, fie neînregistrată.

Art. 9 – Libertate și Credință
Tăria și rezistența Partidului Comuniștilor în întregul său și a fiecărui Comunist se bazează pe împletirea indestructibilă dintre Libertate și Credință întru realizarea solidarității de clasă. Fiecare Comunist și organizație acționează pentru libertatea proprie și a celorlalți în cadrul Credinței depline, definită ca devotament desăvîrșit față de Patrie și Partid.
În Partidul Comuniștilor pot exista curente de opinii, cu condiţia ca acestea să nu nege Socialismul şi să nu fie de natură anti-ştiinţifică, fascistă, teroristă, religioasă, rasială, etnică, extremistă.
Extremişti sînt cei care pretind că deţin adevărul absolut şi nu acceptă existența celorlalți, teroriști sînt cei care acţionează, folosind forța sau amenințarea cu forța, pentru a se impune altora, împotriva voinţei, intereselor şi conştiinţei acelora.
          Extremiştii care folosesc violenţa de stat în acelaşi scop sînt fascişti.

Art. 10 – Patrimoniul Partidului
   a. Fondul și mijloacele inițiale se asigură de Inițiatorul Partidului Comuniștilor, din ceea ce ne-a fost pus la dispoziție de tovarășul Dincă T. Gheorghe, constănțean născut în Comuna Titești, județul Vîlcea la data de 12 martie 1920, decedat în Comuna Valea Iașului, județul Argeș, la data de 31 august 2009, Erou al clasei muncitoare, condamnat de fostul regim burghezo-moșieresc la 20 de ani de închisoare, în iunie 1941, imediat după înscrierea în Partidul Comunist Romîn și eliberat la 27 august 1944.
   b. Asigurarea permanentă a fondurilor pentru activitatea Partidului Comuniștilor se face prin:
- contribuție inițială (la înscrierea în partid) de 10 lei (cca 2,5 euro),
- cotizația lunară (plătită periodic) de 1 % din salariu sau alte venituri; 0,5 % din pensie, 1,00 leu persoanele fără venituri,
- alte contribuții și donații ale membrilor de partd sau ale susținătorilor și simpatizanților; nu se primesc de la adversari,
- realizări din activități proprii de orice natură, conform dispozițiilor legale.
- repartiții din fonduri bugetare ale statului. Partidul Comuniștilor militează pentru desființarea acestei resurse, iar cînd va obține susținerea majorității în parlament o va desființa de îndată, instituind popularizarea candidaților pentru funcții în Putere și Administrație de stat prin pavoazare, simplă, integrală și obligatorie de către primării.

Art. 11 – Reprezentarea Partidului
   a - Partidul Comuniștilor este reprezentat direct și permanent în raporturile cu orice persoane de stat sau terți (juridice și fizice) interne și externe de către Președintele Partidului, fără nicio altă delegație, reprezentarea decurgînd din înregistrarea oficială a Partidului, funcționînd principiul notorietății publice.
   b - La nivel județean și local, organizația respectivă a Partidului Comuniștilor este reprezentată de primul-secretar și, respectiv, Secretarul Comitetului.
   c – În caz de orice altă reprezentare dispusă ori aprobată, reprezentanții Partidului prezintă Delegație specială și ordin de deplasare. Pentru delegații colective se emite o delegație pe numele conducătorului.

III. AlTE  MENȚIUNI PREVĂZUTE CA OBLIGATORII DE LEGE [2]

Art. 12 Mențiuni subînțelese de drept ca statutare
   a. Orice alte prevederi obligatorii ale Legii partidelor este considerată de la sine ca făcînd parte din Statut și produce ca atare efectul.
   b. Conferința județeană și Congresul Partidului aleg o Comisie de arbitraj formată din 3-7 membri care nu au alte funcții la nivelul respectiv și soluționează diferendele dintre membrii partidului sau dintre aceștia și conducerule organizațiilor partidului care nu au putut fi aplanate în adunarea generală și nici de Comitetul superior.
          Comisia își desemnează Președintele și Secretarul pentru întreaga durată, programîndu-și singură activitățile. Ea analizează sesizările și petițiile, iar deciziile ei devin obligatorii. Împotriva deciziilor Comisiei de arbitraj județeană se poate face apel la Comisia de arbitraj națională, iar decizia acesteia poate fi atacată numai la Congres.
   c. Hotărîrile Partidului se adoptă cu majoritatea simplă a membrilor prezenți, orice întrunire fiind statutară cu prezența majorității din cei convocați.
          Modificări ale Statutului și Programului politic se pot face numai cu votul calificat (75 %) din numărul celor cu drept de vot convocați la Congres sau Conferința specială.
   d. Dispozițiile obligatorii din legea partidelor se aplică întocmai de Partidul Comuniștilor în caz de fuziune, absorbție, contopire sau divizare.

IV. PERSONALITATEA  PARTIDULUI

Art. 13 – Partidul Comuniștilor, ca persoană juridică, publică, are sedii, ştampilă,  drapel, simbol, imn, deviză, ziare şi alte publicaţii, editură și tipografie proprii, precum și structură de difuzare.
 Pentru fiecare dintre acestea hotărăsc Conferinţa de constituire, Congresul sau, între congrese, Comitetul Naţional, solicitîndu-se, după caz, aprobările legale.  
Drapelul partidului este de culoare roşie, avînd în centru simbolul: Secera şi Ciocanul, exprimînd unitatea forţelor sociale fundamentale: Țărănimea și Muncitorimea. Simbolul este şi semnul electoral al partidului.
 Imnul partidului este „Internaţionala”.
 Deviza partidului este:
        Proletari, nu acceptaţi
        Să mai fiţi exploataţi !
Ziarul central al partidului este „Pentru Socialism !”

V. DISPOZIŢII FINALE ŞI TRANZITORII

 Art. 14 - Adoptarea Statutului şi a Programului politic este de competenţa Conferinţei constitutive, iar modificarea se poate face de către Congres conform prevederilor speciale din acest statut.
Membri Partidului Comunist Romîn, care devin membri ai Partidului Comuniştilor, pot solicita recunoaşterea vechimii în partid de la data intrării în P.C.R.. Cererea va fi confirmată de Comitetul judeţean, pe baza hotărîrii Adunării Generale.
 Art. 15 - Partidul Comuniștilor nu este continuator al Partidului Comunist Romîn cu care nu are nici o legătură organizatorică; noi sîntem continuatorul Partidului Comuniștilor (Nepeceriști), reprezentăm prelungirea rezistenţei comuniste antipeceriste de dinainte de 1989 și susținem, ca pe o necesitate primordială, reactivarea PCR.
Iniţiat şi format de către Comuniști nepecerişti, Partidul Comuniștilor precizează că nu i se cuvin nici meritele şi nici criticile adresate Partidului Comunist Romîn.
Art. 16. - În cadrul Partidului Comuniștilor sau în colaborare pot funcţiona fundaţii, asociaţii, școli politice, sindicate, comitete şi comisii, permanente sau temporare, cu sau fără personalitate juridică, pentru cele care fac obiect de reglementare legală solicitîndu-se aprobările corespunzătoare.
*
 Adoptat la Conferinţa Naţională de constituire (care a avut loc la Curtea de Argeş, în data de 23 aprilie 2015), textul fiind propus de. Prof. Gheorghe I. UNGUREANU, inițiatorul Partidului.


PREȘEDINTELE PARTIDULUI,                            































PARTIDUL COMUNIŞTILOR
                                                                         Proletari, nu acceptaţi
                                                                                     Să mai fiţi exploataţi !
A   D   E   Z   I   U   N   E

Subsemnat___, __________________________________________, domiciliat     în Comuna/ Oraşul_____________________________, satul/strada _____________________________________, nr.______, bloc______, scara_____, etajul_____ , apart.______, judeţul ____________________, telefon domiciliu ____________________________, la serviciu ___________________________, telemobil ________________________, născut  la data de_______________________ în Comuna/ Oraşul _________________________________, judeţul ___________________________,fi___ lui _______________________şi ______________________, de profesie ______________________, studii ________________________, specialitatea ________________________________, ocupaţia ___________________________________la___________________________________________
       Posed BI/CI seria_______ nr.______________, CNP_________________________________    
Sînt de acord cu Statutul şi Programul politic ale Partidului Comuniştilor, solicit să fiu înscris în acest Partid și mă angajez să contribui, fără rezerve, la crearea solidarității de clasă și cucerirea Puterii la orice nivel: local (comună, oraș), județ și național.
      Am fost recomandat de tovarăș     _______________________________________________
      Data:______________________________   
                                                                      Semnătura:________________________________



[1] . Dispuse expres prin art. 10 al Legii partidelor politice nr. 14/  2003, republicată la 12 mai 2014.
[2] . În conformitate cu prevederile Legii partidelor politice

Niciun comentariu: