duminică, 6 iulie 2014

Dacologie anti-Dacică ?




          Sînt deja 15 ani de cînd au loc, în diferite localizări din cuprinsul Daciei, (mici, Romînia și Republica Moldova, atît cît a mai rămas din Dacia Mare) congrese anuale de Dacologie (care au început în anul 2000 /anul 84 al Erei Democrate), sub direcția iluminată și luminoasă a Dr. Napoleon Săvescu, organizate (însă) de o firmă cu nume ne-Dacic –Dacia Revival International Society- într-o structură închisă, parcă voit necunoscută, cu restricții severe de înscriei și participări la dezbateri în săli supraaglomerate, neprecedate și neurmate de publicitate (aceasta fiind complect și ostentativ absentă la ultimele ediții).
            Foarte puțini, din ce în ce mai puțini, sînt cei care află de congrese și de localitățile unde au loc. Fiind unul dintre puținii participanți încă de la începutul acestei acțiuni –care ar fi trebuit să capete amploarea și rezonanța cel puțin a ”Cîntării Romîniei” sau a Cenaclului Flacăra de sub Bardul Adrian Păunescu- am avut șansa de a avea plăcute întîlniri și discuții cu unul dintre cei mai mari Daci –dacă nu cel mai mare- Dr. Napoleon Săvescu, precum și cu autoarea celei mai însemnate cărți din istoria Daciei, ”Rohonczi Codex”, cercetătoarea Viorica Enăchiuc.
            De la aceasta am primit, la București, în 2002 (anul 86 al Erei Democrate) faimoasa operă care dă la iveală cea mai glorioasă trăire a Dacilor din vremea Regatului Daciei Unite, existență extraordinară de aproape o jumătate de secol, începută în anul 1064 sub Regele Vlad, Dacia Unită avîndu-și capitala în localitățile Ștei și Ineu, iar frontierele (strașnic păzite și necălcate de barbari), pe Nistru, Tisa, Dunăre și Mare…
            Așadar, în urmă cu 1000 de ani a existat un răstimp luminos al Daciei Unite, chiar dacă, din străvechea Dacie Mare, aceasta cuprindea numai o parte, situată în centrul imensei Dacii străbune, iar istoria glorioasă a Daciei Unite este prezentată în cartea cu 448 de pagini, scrise în Limba Dacă și în alfabetul tradițional antechirilic, utilizat secole și milenii înaintea acestuia
            O asemenea apariție editorială ar fi trebuit să aibă un efect devastator, mortal, asupra idioțeniilor ”științifice” anti-Dacice pompate peste pămîntul Daciei în ultimele secole, cu începutul prin secolele 13-15, cînd s-a impus la noi, prin curțile voievodale, răspîndirea ciumei evreiești, cu scabroasa ei faună de creaturi anti-umane, cele mai mari dintre idioțenii fiind despre: 1. formarea poporului ”romîn”, în condițiile în care noi sîntem cel mai vechi popor din Europa (cu mult și mult mai vechi decît Grecii), 2. formarea limbii -și ea poreclită ”romînă”- ca urmașă a limbii Latine, aceasta fiind de fapt urmașă (nepoată ori stră-nepoată) a Limbii Dace și, cel mai grav dintre toate, 3. calomnia axială spusă și scrisă cu nonșalanță de toți tîmpiții și tîmpitizații, că noi, Dacii, am fi creștini (de fapt sîntem cretini acceptînd gogorița) înainte de cristosul evreilor…
            Și am ajuns la punctul cel mai vulnerabil care răstoarnă Lumina gîndită de Dr. Napoleon Săvescu în Întunericul cel mai profund, cu o singură finalizare proiectată de anti-Daci: înrobirea Poporului Dac: toate comunicările scrise ori rostite la congresele Dacologiei, expuse de personalități ale diferitelor științe și arte, prezintă numele abominabilei creaturi (cu biografie fizată, de Greci, în anul 465 la Constanța Daciei), cu trimiteri la șmecherita ”naștere” îhr, dhr, însoțite de regulă de zgîieli spre tavan, chiar dacă savanții vorbesc și dovedesc istoria Daciei cu zeci de mii de ani înaintea anului 465…
            Întregul acest comportament mi-a sugerat încă de la început și mi-a întărit mereu suferința ipotezei că aceste congrese ale Dacologiei sînt populate de anti-Daci, fiind în fapt ale….. iudeo-logiei. În alte articole voi aduce probe din astfel de prezențe. Mă mir, deocamdată, că chiar corifeul Dacologiei, Dr. Napoleon Săvescu, care ne-a dat o carte științifică (Noi nu sîntem urmașii Romei, ediția a II-a în douî volume, Editura Teocora, Buzău, 2012), aceasta întrecînd în valoare deocumentară Iliada și Odiseea, Eneida, Alexandria, cîpătînd o certă diademă de prima carte a Omenirii, chiar dumnealui face toate referirile datării, inclusiv ale istoriei marelui general Dac, Alexandru Macedon, la jaloanele de ceară otrăvită puse de creatura îhr, dhr…
            N.B. în 18-19 iulie a.c. va avea loc la Oradea cel de-al 15-lea Congres de Dacologie.

4 iulie 98
Prof. Gheorghe UNGUREANU

Niciun comentariu: