joi, 25 martie 2010

Din nou despre Scrînteala Smintirii Neamului

Dintre formele străvechi de înrobire a popoarelor şi a persoanelor, folosită şi astăzi, mai ales după 1989, un loc important, omniprezent, în ocupă religia, cel mai becisnic şi retrograd dintre toate, menit să împingă în hăul ignoranţei pe oricine cade victimă.
În toate perioadele de Beznă -cum este la noi, după 1989- acest mijloc criminal capătă un reviriment fără precedent, mai ales că, încă de la jumătatea secolului trecut, Capitalismul şi Imperialismul au început să tremure din temelii şi în respiro adus de complotul anti-democrat din 1989 în Europa, depun eforturi supranaturale în intenţia -iluzorie- de a-şi reveni (ceea ce nu se întîmplî decît vremelnic şi pe alocuri).
În Romînia -pentru că poporul nostru este esenţialmente ne-religios- se fac prestaţii, nemaiîntîlnite nicăieri şi niciodată în lume, pentru introducerea acestei prezenţe ucigătoare, între uneltirile puse la cale de găştile peceriste care guvernează începînd cu 22 decembrie -de cînd a început Noaptea cea Mare a Neamului Dac- fiind dorinţa arzătoare de a se construi o catedrală a mîntuirii neamului !
Nici un neam de nicăieri nu s-a "mîntuit" cu catedrale, iar în ceea ce ne priveşte o asemenea ideie hidoasă nu poate fi decît Scrînteală pentru Smintirea Neamului...
Ceea ce ne apare demenţial la cea mai înaltă expresie a Dezmăţului este neruşinarea guvernanţilor şi a găştilor parlamentare, toate peceriste, de a ne jefui prin bugetul de stat pentru această sinucidere ! O asemenea tîlhărie de stat (practicată deja de către găştile parlamentare) este o înaltă crimă impardonabilă, pentru care cerem să fie reintrodusă pedeapsa capitală şi pusă în funcţiune. Căci cel mai mare inamic al Neamului, religia, cu instituţiile ei, nu are dreptul să ne jefuiască pe toţi, pretinzînd că ne ... mîntuieşte !
Noi, cei care vedem mîntuirea noastră şi a Neamului întreg în organizarea politică a claselor sociale fundamentale -Muncitorimea şi Ţărănimea- care să înlăture regimul despotic contrarevoluţionar şi să readucă regimul politic democrat, nu vrem să dăm nici un leu pentru uciderea noastră ! Dar nu ne deranjează ce vor să facă cei care îşi doresc şi-şi laudă starea de robie ! Le recunoaştem dreptul de-a lupta pentru libertate, dar şi pentru înrobire ! Banii noştri însă, nu pot fi folosiţi pentru înrobirea semenilor noştri !
Notăm că la o dezbatere publică, desfăşurată recent pe postul de televiziune TVR 1, un jurnalist a susţinut o asemenea teză care ne-a umplut de uimire; nu credeam că în Romînia post-decembristă mai există jurnalişti adevăraţi. Ce păcat că nu ştiu cum îl cheamă ! Aştept informaţii despre dumnealui pentru a-i trece numele la loc de onoare; îmi cer scuze că nu ştiu cine era şi îl felicit ! În calitatea mea de membru al UZPR, voi propune să fie recompensat la cel mai înalt nivel posibil, pentru atitudinea sa, pusă în slujba unui drept elementar al tuturor oamenilor: apărarea libertăţii, respingerea robiei !
Propun tuturor oamenilor liberi, adică nereligioşi, să mă contacteze spre a iniţia formele legale pentru respingerea unei eventuale măsuri prin care să fie jefuit bugetul de stat în scopul pregătirii nimicirii Neamului prin subjugare religioasă.
Moarte robiei religioase ! Trăiască Libertatea ca Neam şi persoană !
25 martie 94
Prof. Gheeorghe UNGUREANU

3 comentarii:

Anonim spunea...

Eu as mai avea o propunere, catedrala asat sa fie construita din sudoarea sobolanilor rosii. Sa fie pusi toti fostii tortionari comunisti care au demolat biserici cu nemiluita pana in 1989 sa presteze munca in folosul comunitatii. Ungurene ce masuri ai sa-ti gasesc o salopeta pe masura. O sa vorbesc si cu psihiatrul tau sa-ti dea liber sa faci tratament prin munca, ca voua va plac lozincile astea ca munca... bla, bla.

Anonim spunea...

Ca sa vedeti cam cat il duce "hardul" pe nenea Ungureanu mai jos corespundenta unui utilizator de WiKipedia care cuprinde si observatiile administratorilor. Recunoaste cineva stilul si personajul =)) ?


Alfabetul dac
„-Scrierea DACĂ. Înainte, cu circa 65 de ani, de "Scrisoarea lui Neacşu de la Cîmpulung", a fost scrisă şi desenată, la Cancelaria lui Ţepeş Vodă, cu sigiliul şi semnătura lui, pe piele de iepure sau căprioară, "Ocolniţa Moşiei Urecheşti", hartă şi text, prin care i s-a atribuit medelnicerului Ureche o "moşie" de 800 pogoane (400 "dramuri") în satul actual Urecheşti din comuna Cicăneşti, judeţul Argeş. În afară de titlu, au fost reţinute numirile: Ciora, Duhotărie (actual Dotărie), La Rozorul Plugului. Reprodusă din memorie, în 1983, pentru confirmarea scrisului de către cel care o ştia pe de rost, Ion T. Ungureanu, urmaş al Bătrînului Ureche, harta a fost pusă pe foc, în 1992, de nepoţii Ion şi Maria P. Ungureanu. Toate zecile de nume erau scrise în limba DACĂ, în milenarul alfabet propriu tradiţional (862 - 1859). Repet: alfabetul propriu DACIC, anume creat pentru limba DACĂ, folosit timp de O MIE DE ANI, concomitent şi după primul alfabet DAC tradiţional, folosit pentru scrierea cărţii (448 pagini !) "Rohonczi Codex". Solicit pe cei care deţin literele chirilice, curate şi clare, ale alfabetului DAC să le reproducă în această pagină, unde trebuie să aibă locul şi alfabetul DAC ANTERIOR”

Observaţii
Acest text nu este semnificativ pentru România, ci eventual pentru istoria scrisului în România.
Nu puteţi pune niciun text furnizat de dv. personal, asta se cheamă cercetare originală şi nu este admis pe wikipedia. Aici se pun doar informaţii verificate.
Orice informaţie puneţi, trebuie să indicaţi alături sursa care spune asta. Dacă găsiţi o lucrare care spune că „harta a fost pusă pe foc, în 1992, de nepoţii Ion şi Maria P. Ungureanu”, atunci o puteţi pune, altfel nu. În plus, lucrarea respectivă trebuie să aparţină altei persoane decât dv. personal, citarea propriilor lucrări se poat face doar dacă sunteţi un specialist recunoscut în domeniu (adică necontroversat) şi lucrările dv. sunt citate şi de alte lucrări, de exemplu enciclopedii.
Wikipedia nu este un proiect care admite teorii marginale, cum ar fi existenţa unui alfabet dac. Când faptul că a existat un alfabet dac va fi bine stabilit (de exemplu acest lucru va fi inclus în manualele şcolare), acest lucru va putea fi pus pe wikipedia. De asemenea, wikipedia nu vă poate ajuta la stabilirea dacă a existat sau nu un alfabet dac şi care ar fi fost ăla, ea este doar o enciclopedie care reflectă lucrurile general admise, orice lucru care nu este deja bine stabilit este considerat cercetare originală şi, repet, nu este admis.
Este ciudată afirmaţia dv. că alfabetul dac ar fi fost transliterat în caractere chirilice, doar nu vreţi să spuneţi că dacii înşişi scriau cu chirilice? Pe ce vă bazaţi când faceţi această informaţie? Adică o mai spun şi alte surse (care sunt ele?) sau este o ipoteză a dv?

Anonim spunea...

La primul comunit al tarii nu vine Iepurasul.....nu a fost cuminte si nu a facut cincinalul in 4 ani si jumatate =)) =)) =))