vineri, 26 iunie 2009

Republica Moldova - stat democrat !

Sînt din nou întrebat, cu insistenţă şi, de regulă, cu rînjete anti-comuniste, să spun dacă eu şi Partidul Comuniştilor considerăm Republica Moldova ca fiind stat şi anume stat democrat.
La ambele întrebări răspunsul este DA, iar aceasta nu este o simplă opinie, ci o constatare a stării de fapt şi de drept: Republica Moldova este un stat ca oricare altul şi, după cîte ştim, nu există nici o obiecţie în această privinţă, inclusiv din partea "partidelor" reacţionare peceriste care conduc Romînia după 22 decembrie 1989.
La cea de-a doua întrebare, cum am afirmat deja, răspunsul este tot DA, dar acest răspuns este contestat de găştile retrograde şi reacţionare, nu numai de pe teritoriul in extenso al fostei Dacii, dar şi din alte teritorii din Europa şi din lume, de pretutindeni unde sensurile proprii ale termenilor au fost înlocuite cu antonimele lor. Pentru cei care, însă, nu şi-au anulat cunoştinţele dobîndite în clasele primare, REPUBLICA MOLDOVA ESTE UN STAT DEMOCRAT, ceea ce este evident în mod elementar, căci este condusă de Partidul Comuniştilor care, spre a-şi împlini misiunea istorică în baza doctrinei comuniste, instaurează şi adînceşte, lărgind în acelaşi timp, în raport de rezistenţa forţelor reacţionare, regimul politic democrat.
Pentru a nu extinde argumentaţia, foarte simplă de altfel şi uşor de perceput pentru cei care au absolvit patru clase elementare, faptul că Partidul claselor sociale fundamentale este la Putere, ridicat prin alegeri, chiar organizate de forţele retrograde, este argumentul peremptoriu al caracterului regimului democrat.
Zornăielile, fornăielile, bîţîielile, mieunările, borăngăielile din 7 aprilie 2009 reprezintă o dovadă în plus că cei circa 0,00001 politicieni retrograzi -care dau foc instituţiilor şi stabilimentelor Statului, înlocuind lupta politică, deschisă şi sinceră- confirmă caracterul democrat al statului, motiv pentru care nu-l pot suferi.
Nemaiavînd relaţii cu Partidul Comuniştilor din Republica Moldova şi cu autorităţile Puterii şi Administraţiei de acolo, nu cunoaştem aspecte reale şi concrete ale vieţii social-economice şi politice, de aceea nu putem explica de ce, sub aceste aspecte, Republica Moldova este un stat democrat. Dar, dacă este adevărat că unii din conducătorii comunişti se îmbogăţesc din exploatare (legală), dacă nu există preţuri unice şi unitare, obligatorii, stabilite de stat, dacă funcţionează bănci, organizaţii şi întreprinderi particulare pe principiul exploatării, cu dobîndă şi ecart la voia patronilor, dacă întreprinderile de stat şi unităţile cooperatiste, de tip socialist, anterioare au fost şi sînt desfiinţate şi "donate" infractorilor - acestea sînt nu nmumai semne, ci garanţii certe că regimul politic democrat este abandonat, iar partidul comunist ar rămîne în zona-i specifică numai cu numele... Ceea ce, observăm, se întîmplă şi în case mai mari, iar aceasta se poate vedea imediat în scăderea participării la vot a alegătorilor şi, în acelaşi timp, reducerea voturilor date partidului care se mai numeşlte, încă, o vreme, comunist...
Credem şi sperăm că acestea nu sînt realităţi în draga noastră Republică Moldova, singurul stat încă democrat din Europa, iar apropiatele alegeri prezidenţiale ne vor aduce o clarificare, pentru care urăm succes Partidului Comuniştilor şi tovarăşului Preşedinte Vladimir Voronin !
Jos Capitalismul ! Moarte Imperialismului şi Terorismului Internaţional de Stat !
Trăiască Socialismul !
Prof. Gheorghe UNGUREANU, Preşedintele Partidului Comuniştilor (Nepecerişti).
26 iunie 93

Un comentariu:

Anonim spunea...

Fara doar si poate R Moldova este un stat democratic si mai mult decat european. In ce alt stat huliganii fascisti ar fi putut sa dea foc celor mai importante edificii nationale fara ca armata sa deschida focul? In ce stat un homosexual ca Oleg Brega da lectii de jurnalism celor din Romania, Rusia si Ucraina? R Moldova este si va ramane patria comuna a moldovenilor, rusilor si ucrainenilor ! Viata lunga tuturor patriotilor MOLDOVEI !

JURISTUL