sâmbătă, 13 septembrie 2008

Deştepţii şi proştii

Telectualii au zumzăit pe toate vocile şi s-au fîţîit prin toată presa crezînd -şi dorind, din tot golul foalelor- că alarmează o lume necuprinsă despre o CATASTROFĂ care va extermina nu numai Planeta, ci tot Universul !!! Se bucurau, cu ochi sticloşi, să-i vadă pe proşti gudurîndu-se la picioarele Marilor titraţi cerşind iertare, protecţie şi îndurare. Căci nişte scăpaţi din frîie, cică, vor spulbera în "aer" totul şi, jucîndu-se de-a distrugătorii-creatori-distrugători din poveste, împletiţi şi împleticiţi cu Darwin, fruntea savanţilor, vor reface explozia iniţială şi ... alt univers ! (O glumă savuroasă, plină de umor şi sarcasm despre făcători de universuri, a scris Acad. Dr. Gheorghe Păun -"Nemiloasele cercuri", publicată în Editura "Meşterul Manole", 2004)...
Un coleg de profesie, -neţărănească, pe care dînsul o dispreţuieşte iar eu fiind, mai întîi, de profesie ţăran !- m-a vizitat alarmat şi mi-a furnicat urechile şi creierul timp de o oră,în care nu am scos un sunet (eram uimit de titirez, deoarece nu citisem ziarele două-trei zile, iar televizorul meu stă rece de prin 1989); şi-a mobilizat tot lexicul acumulat în mulţii ani de şcoală ca să-mi demonstreze, săracul, ce bogăţie de informaţii şi talent oratoric este, mai ceva decît lălăitorii din presa scrisă şi clovnii din televiziuni...
Am fost, -pe jos, ca orice ţăran- pe străzile oraşului şi pe uliţele satelor, pentru semnături spre a putea candida la alegerile din noiembrie şi am remarcat că niciun ţăran sau muncitor nu a pus problema (pentru un viitor candidat) experimentului big-bandiştilor, dar, fără excepţie, au ridicat-o cei "de carte"; mă gîndeam la şmecheria "folclorică" cu cartea şi ... partea ! Intelectualii se zbuciumă palavragind continuu despre "experimentul secolului sau mileniului", iar ţăranii au rămas, retardaţii, la of-urile lor despre vaci şi oi, despre nenumăratele taxe şi impozite, despre feciorii şi fetele plecate în ţări străine, despre pensia cît un colindeţ...
Experimentul big-bangului i-a despărţit pe deştepţi de proşti, luminîndu-i...
Cu excepţia unui profesor, consătean şi colaborator, a unui talentat învăţător, hîtru de fel şi a unei vechi prietene -care mi-au răspuns cu entuziasm la solicitarea expresă de a-mi colecta semnături de susţinere- ceilalţi intelectuali abia semnează scremîndu-se, cînd le e jenă să refuze, dar îi critică, teribil de crunt şi fără drept de replică, pe toţi politicienii post-decembrişti, în vreme ce ţăranii cer, cu entuziasm, să semneze şi să-i contacteze şi pe alţii...
Vorba cuiva: sînt, totuşi, două Romînii: una mică, a cărţii rătăcite şi alta, mare, a truditorilor.
Cinste truditorilor ! Ei trebuie să-şi aibă locul lor în Parlamentul ţării !
Prof. Gheorghe UNGUREANU, preşedintele Partidului Comuniştilor (Nepecerişti)

4 comentarii:

Anonim spunea...

Ba centenarule mai lasa dracu porcaria asta cu comunismul.
Dumnezeu o sa te pedeapseasca amarnic pentru ca mergi pe calea oranduita de catre niste tradatori de tara, dusmani ai lui Dumnezeu si criminali de crestini.
Daca voi aveti impresia ca porcaria voastra de comunism o sa ajunga vreodata la putere, tin sa te anunt ca iti traiesti ultimele clipe degeaba.
Citeste vorbele celor care au mancat bataie prin puscariile comuniste pentru simplul fapt ca au fost fii lui Dumnezeu si ca si-au iubit Tara si Neamul.
Teoria marxista este ineficienta. Pe cat de frumos suna pentru un om oarecare, incalca exact valorile fundamentale ale omenirii, Familia, Biserica si Statul.
Incercati sa trasformati rasa umana intr-o armata de muncitori cu creierul spalat.

Traieste-ti batranetile cu evlavie si frica de Dumnezeu. Ca ti-a mai ramas putin pana o sa te intalnesti cu Judecatorul.

Pentru Socialism ! spunea...

Stimabile,
Vă respect opinia şi vă înţeleg faptul că nu puteţi percepe ce înseamnă o doctrină, o politică şi o societate democrate; dar nu-mi dau seama de ce nu reuşiţi să vă exprimaţi cu reverenţa necesară (care să vă atragă respectul unui preopinent).
O singură remarcă despre conţinutul atitudinii: cine este sclav religios nu poate să iubească (aşa cum pretindeţi) Ţara şi Neamul ! Căci religiile toate şi dumnezeii nesfîrşiţi şi nenumăraţi nu au şi nici nu acceptă ţară şi neamuri, ci numai un Imperiu şi un Ciomag ! Vă urez să vă reveniţi în pace şi linişte.

AHILE spunea...

Familia,Bisrica si Statul?! Cum se poate alatura o poveste celor mai puternice principii:FAMILIA si STATUL? Biserica este o problema INTIMA si nu are nici urma de legatura cu instaurarea dreptatii unei natiuni.
De unde sa stie taranul de noile piese jucate de mai marii intelectuali in lumina reflectoarelor unor manipulatori de mase?! cand el isi framanta noptile gandind cum sa puna pe masa mancare pentru copii si sa plateasca taxe statului care in schimb de multumire ii cere si ce nu are!
Tinerii isi brazdeaza fetele cu riduri cand vad ca se zbat sa faca fata unor cheltuieli care depasesc bugetul lor, iar conducatorii isi cumpara armate de oameni care sa ne spele creierul cu stiri bomba si sa ne distraga atentia de la ce este defapt important pentru noi!
Nu suntem capabili sa ne uitam in spate, ne dam intelectuali fara sa ne amintim de unde au pornit familiile noastre; familii simple de muncitori, tarani pe care le batjocorim acum cu nume pompoase, pe care ni le atribuim, cum ar fi "crestini", "intelectuali"...

Pentru Socialism ! spunea...

"Cîntă, zeiţă, mînia ce-aprinse pe-Ahil Peleianul..."
Stimate tovarăşe Ahile,
Mă bucură cumpătul cu care vă exprimaţi gîndurile corecte despre esenţele societăţii-Familia şi Statul- şi despre nimicirea Lumii, Mizeria mizeriilor -Religia- despre care, deşi aveaţi dreptul la mînie, ca Ahil Peleianul, spuneţi simplu, frumos şi drept că ESTE O PROBLEMĂ INTIMĂ ! Felicitări ! Ea nu are voie în public, despre ea nu trebuie să vorbească nimeni în public; fiecare poate sau nu să fie rob religios (în intimitatea sa). Misiunea politică a oamenilor cu carte constă tocmai în ELIBERAREA celorlalţi de lanţul robiei celei mari, religia !
Stimate tovarăşe Ahile,
Dacă vă interesează, doresc să colaborăm, poate în Partidul Comuniştilor (Nepecerişti), poate în Asociaţia Oamenilor Liberi etc.
Vă urez sănătate şi succese !
Vă fac o confidenţă, anume: am primit multe telefoare (de la cunoscuţi, inclusiv membri de partid, şi necunoscuţi)care îmi cer să şterg comentariul lui "Anonim"; eu nu vreau să fac asta, ca să ştie lumea că cei care citesc şi scriu sînt de două feluri... Şi să poată alege.
Prof. Gh. Ungureanu