duminică, 29 iunie 2008

Sîntem Bolşevici !

Un tovarăş m-a sunat rugîndu-mă, precipitat şi oarecum indignat, să prezint poziţia comuniştilor faţă de Bolşevism, aceasta deoarece, deseori după 1989, se flecăreşte -şi numai total negativ- despre aceasta, fără ca cineva să intervină spre a clarifica lucrurile.
Mai întîi, ar fi trebuit ca în cei 19 ani din Noaptea cea Mare a Poporului nostru, începută la 22 decembrie 1989, să fi intervenit edificator cel puţin 3.800.000 de pecerişti întru apărarea termenului şi a ceea ce reprezintă el. Dar, se ştie, aceştia sînt cei care hulesc tot ceea ce proslăveau pînă în 1989, căci ei nu au,esenţial şi definitoriu, decît Burţi, tot corpul lor reducîndu-se la aceasta, de unde grija exclusivă pentru privilegii, manifestată constant pînă astăzi, începînd din 23 August 1944.
Indus în eroare de către "telectualii" pecerişti, nici Preşedintele cel Mare, asasinat de ei, nu se mai referea la termen şi la ceea ce reprezintă el.
Bolşevismul, cred că toţi ştiu în afară de tineri şi adolescenţi, este provenit din v.sl.(sau mai vechi termen dacic) "болъше" care înseamnă "mai mare", "mai mult", sensul politic fiind dat în urmă cu un secol cînd pseudo-socialiştii (adică cei mai mari duşmani ai democraţiei şi ai revoluţiei, deci ai comuniştilor) au vrut să acapareze conducerea în mişcarea muncitorească progresistă (comunistă), dar au fost înfrînţi, fără drept de replică, de "cei mulţi", meritul istoric revenindu-i celui mai mare om politic al Mileniului al II-lea, Vladimir Ilici LENIN. De atunci, social-democraţii, oportunişti, unelte în fapt ale burgheziei -şi, prin aceasta, cei mai mari duşmani ai revoluţiei pentru o societate democrată, socialistă- au primit numele dezonorant, dar justificat, de "menşevici", de la "менъше", adică cei mici, cei puţini.
Noi, comuniştii, purtăm ca pe un blazon al onoarei maxime şi rostim cu mîndrie inegalabilă, între noi sau în dispută cu menşevicii, formula de aleasă nobleţe revoluţionară SÎNTEM BOLŞEVICI ! Adică reprezentăm, exprimăm şi apărăm interesele de clasă ale CELOR MULŢI. Nimic mai sfînt decît aceasta, căci ÎN POLITICĂ NUMĂRUL ESTE CEA MAI DE SEAMĂ CALITATE !
Dovada, stimaţi tovarăşi, o puteţi găsi pretutindeni: spuneţi defăimătorilor de Dreptate şi Egalitate, de Neam şi Popor, de Libertate şi Suveranitate, ca Stat Independent, că sînteţi BOLŞEVICI şi veţi vedea că intră, IMEDIAT ŞI IREMEDIABIL, în trepidaţii şi turbează; aceasta este confirmarea dreptăţii a ceea ce înseamnă culmea caracterului revoluţionar, progresist, al luptei politice organizate, întru sine şi pentru sine, de masele populare - BOLŞEVISMUL !
Prof. Gheorghe UNGUREANU, Preşedintele Partidului Comuniştilor (Nepecerişti) -Bolşevici.

5 comentarii:

Anonim spunea...

Va felicit pentru curajul de care dati dovada in apararea bolsevismului si a marelui Lenin intr-o perioada cand tot ce e cu adevarat de stanga si in slujba poporului este hulit pe toate caile. In ciuda tuturor greutatilor nu trebuie sa ne dam batuti, ci trebuie sa mergem inainte, sa continuam sa ne expunem punctul de vedere in fata publicului larg si sa organizam actiuni de comemorare a eroilor si martirilor clasei muncitoare- 16 februarie, 9 martie, 1 mai, 7 noiembrie, 13 decembrie, 26 ianuarie. Anticomunismul care a cuprins Romania din 1990 incoace este in scadere si va continua sa scada. Totul e sa fim fermi si consecventi.

Cu stima, Radu Florian

Anonim spunea...

dupa parerea mesas sunteti niste lasi...unde ati fost voi comunistilor in aprilie cand anarhistii au organizat o actiune anti nato si au fost batuti de fortele de represiune?
ati fost in casele voastre la caldurica...si am vasut pe forumul vostru de la partidul alianta socialista ca scopul vostru suprem este sa acaparati puterea...adica sunteti dusmanii nostrii...la fel ca nazistii...ce ma deranjat este ca am vazut postat pe forum faptul ca o persoana de la voi din partid spunea ca scopul suprem este ca comunistii sa vina la putere...deci voi doar vreti sa puneti mana pe putere...nu vreti sa ajutati oamenii de rand asa cum sustineti...ma rog treaba voastra...nu am chef sa va judec acuma...insa ar trebui sa fiti mai activi in privinta fascismului pe care si voi ziceti ca il combateti...logoul actiunii antifasciste bucuresti are pe langa steagul negru si steagul rosu...adica ar trebui sa colaboram in extirparea fascismului...la marsurile antifasciste pe care le organizam de doi ani incoace nu am vazut nici un comunist...unde ati fost?

Anonim spunea...

Nu suntem marfuri sau mercenari. Nu suntem produse care se vand singure. Nu putem fi cumparati sau inchiriati – deja ne apartinem noua insine.

Ce copil viseaza cu adevarat ca atunci cand va creste sa fie un grataragiu sau un vanzator de popcorn? Ce inima tanara isi doreste sa conduca firme de publicitate sau sa isi supervizeze colegii “membrii de echipa” la un supermarket al unei corporatii? Renuntam pentru ca piata nu ne poate oferi nici o bogatie pe care sa o putem recunoaste. Discuri video digitale? Suntem satui sa vizionam actori, vrem propriile noastre aventuri. Partide politice, solutii legislative? Vrem o data experienta folosirii propriei noastre puteri, sa ne reprezentam pe noi insine. Spuneti-ne ca avem nevoie de mai multa educatie, vom rade. – stim ca nu exista loc pentru noi toti in varf, si incepem sa ne intrebam daca vrem sa ajungem acolo, oricum. Spuneti-ne ca avem nevoie de o etica a muncii mai buna, retete pentru medicamente, consiliere profesionala, ingrijire psihiatrica, poate o vara in tabere studentesti, ne vom bate joc de toate astea – stim, in sfarsit, ca nu noi suntem problema. Trecem peste toate cu tratamente ale simptomelor, dand vina pe victime. Intotdeauna ne-ati spus ca daca ne vom pierde slujbele, ar fi sfarsitul lumii – suna ca merita o incercare.

Anonim spunea...

De ce nu ne-ati contactat daca ati vrut sa participam la marsurile voastre?

Marxism-leninismul se opune ATAT oportunismului CAT SI sectarismului. Chiar daca anarhismul ramane pentru noi un dusman ideologic, deci NU se pune problema unei fuziuni, totusi anarhistii si comunistii, ca si comunistii de diferite orientari pot (si chiar trebuie) sa colaboreze in fata unui dusman comun. Pe viitor, cand doriti sa organizati manifestari anti-fasciste sau anti-imperialiste, contactati-ne si vom lua o decizie in aceasta privinta.

Anonim spunea...

Si noi sintem Bolsevici !
Am citit cu mare interes si satisfactie articolul dv. "Sintem Bolsevici !" si ne-am bucurat enorm ca exista asemenea oameni devotati Cauzei celei Mari a Muncitorilor si Taranilor, a tuturor oamenilor muncii, toti greu incercati de complotul contrarevolutionar anti-comunist, deci anti-democratic din 1989, care a distrus o parte din cea mai importanta realizare a OMENIRII: SOCIALISMUL european.
De aceea este foarte important sa spunem deschis cine sintem (nu ascunsi dupa pseudonime, ci asa cum face tovarasul profesor Gh. Ungureanu, cel mai mare cistigator pentru Cauza la CEDO, in lupta dreapta a noastra a tuturor).
Trebuie insa, sa ne unim toate fortele luptatoare pentru Democratie din intreaga lume; de aceea va propun ca, neintirziat, sa reorganizam Internationala Comunista. Cred ca Partidul Comunist German au putea gazdui o intrunire organizatoare si aceasta ar onora marea tara unde isi are izvorul Comunismul, ca doctrina si ca organizare, in memoria inegalabilului Marx (nebogat in seama, stiintific vorbind, doar intr-o singura tara din lume - Romania !
Proletari din toate tarile, UNITI-VA !
Oswald Junge