vineri, 27 februarie 2015

Partid politic, nu partidă a găștilor !




Felicitări Curții Constituționale ! Legea nr. 14/2003 privind partidele politice a constituit un abuz grosolan de tip terorist introdus de găștile peceriste pentru fixarea despotismului contrarevoluționar, astfel ca ei, cu mîna pe cîrmă de la 6 martie 1945, să nu mai poată fi niciodată trimiși la gunoi. Decizia Curții Constituționale (desemnată tot de găști peceriste) reprezintă o excepție incredibilă care poate produce revirimentul mult dorit de masele populare în toată perioada 1948-2015.
Noi am propus de multă vreme și am transmis și noului Președinte al Republicii, încă în 16 noiembrie 2014, textul unei necesare legi a partidelor, care să se poată organiza cu un minim de zece membri, ceea ce este acum realizabil în baza deciziei CCR, dar aceasta se va izbi de cerbicia retrogradă și reacționară a ciocoimii peceriste prezentă exclusiv în parlament.
Dar legea partidelor trebuie desființată în totalitate; CCR a făcut primul pas important. Sînt însă urgent necesare alte modificări privind: simplificarea întregului text, care poate fi redus la trei-patru articole, consfințindu-se libertatea constituțională de asociere și de activitate; locul înregistrării (care nu trebuie să fie, în nici un caz, la justiție, ci, de exemplu, la Finanțe, Primărie, Poliție, Notariat); să fie eliminată prevederea teroristă a pragului electoral, precum și finanțarea de la buget a partidelor, dar cea mai importantă prevedere trebuie să fie OBLIGAȚIA  PARTIDULUI DE A MENȚIONA ÎN PRIMA FRAZĂ A STATUTULUI CE CLASĂ/CATEGORIE SOCIALĂ REPREZINTĂ PARTIDUL.
Numai cu precizarea clasei/categoriei sociale pe care o reprezintă, organizația devine Partid, total diferită, opusă găștilor de interese nepolitice, care caracterizează toată fauna ”partidelor” post-decembriste, în realitate nefiind altceva decît diferite forme de organizare întru ghiftuire ale peceriștilor.
Cu această ocazie, reiterez chemarea către Oamenii Muncii –adresată, în primul rînd, Țăranilor și Muncitorilor- de a ne contacta pentru organizare politică, în care scop avem pregătită reorganizarea Partidului Comuniștilor; pentru înregistrare, dorim să avem în liste cîte un reprezentant din fiecare județ.
Am putea spera, astfel, să începem reluarea drumului lung spre democratizarea țării, blocat la 22 decembrie 1989: intrarea în parlament -și în celelalte verigi ale Puterii- a reprezentanților aleși ai tuturor claselor și categoriilor sociale și, în primul rînd, ai claselor sociale fundamentale – Muncitorimea și Țărănimea.
27 februarie 2015

Prof. Gheorghe UNGUREANU,
Președintele Partidului Comuniștilor

Niciun comentariu: