marți, 18 decembrie 2012

Președintele Băsescu -autorul succesului USL !

Cleveticii de la multele posturi de televiziune sporovăiesc zi și noapte despre verzi și uscate, dar au pretenția de-a fi numiți... analiști politici, dar ei sînt în totală și permanentă necunoaștere (sau neutilizare, căci unii sînt licențiați, inclusiv la ”Ștefan Gheorghiu”, din timpul regimului democrat !) a oricăror noțiuni de politică.
Am spus-o deseori și repet: după 22 decembrie 73 (1989), niciun pretins om politic sau de știință, inclusiv academicienii sau mai ales ei (!) nu utilizează cu sensurile proprii termeni sine qua non cînd pălăvrăgesc cîte 24 de ore în fiecare zi, începînd din 22 decembrie cel Negru, cum ar fi: politică, partid, Putere, Administrație, Justiție, Opoziție, democrație, stînga sau dreapta (politică), alegere, clasă socială, libertate, patriotism...
Dintr-o asemenea stare de retardare, lălăitorii n-au priceput ce a însemnat intervenția Președintelui Republicii, Traian Băsescu, înaintea votului din 9 decembrie (despre care am scris în articolul ”O disociere (incredibilă) !”, publicat în ziarul electronic ”Pentru Socialism !”.
Absolut niciun comentator nu a vorbit despre acea intervenție sau nu știu eu, dar dacă ar fi făcut vreo referire, aceasta nu ar fi avut decît o singură explicație: Președintele i-a îndemnat pe votanți să dea votul partidului preferat: P.D.L.
Dar nimic nu ar fi mai fals decît această posibilă interpretare, căci, în realitate, prin intervenția sa, tovarășul Președinte i-a îndemnat pe votanți să voteze, motivați de îndelungi secole și milenii, tocmai... U.S.L.
Toți pricep acum de ce: pentru că Președintele, ca orice Dac (romîn) informat, știe că, în afară de cîteva, puține, procente (formate din exploatatori, asupritori și înrobitori, la care se adaugă slugile lor și profitorii), nimeni din circa 90 % dintre votanți nu privește cu ochi luminoși spre Imperiul Cotroman European sau către Imperiul Terorist și Fascist (USA).
Astfel, Președintele a deschis clar calea pentru votul celor 90 %: Rusia și China, spre care ar privi (nimic mai fals decît aceasta !) tocmai gruparea de extremă dreapta, USL, permanent poreclită ”de stînga” spre a culege voturile celor căzuți sub puterea Tîmpitizării, permanent și agresiv practicată, din 22 decembrie, de către peceriștii deveniți Burghezi, Bancheri, Moșieri, despoți ecleziastici, harabnice ale imperiilor...
De ce să fi făcut Președintele această orientare de ultimă oră ? Pot fi mai multe explicații: 1. Pentru că Președintele actual este una și aceeași cu ceilalți președinți, Ion Iliescu și Emil Constantinescu, toți fiind peceriști îmburgheziți (deși cred că-l pot exclude pe tovarășul Iliescu) și net anti-democrați, deci anti-comuniști; 2 Tot PSD (nu mai vorbim de PNL !) este constant și brutal de dreapta ; 3. Toate găștile, numite fără acoperire ”partide” (cum ecepția parțială a PRM) au fost, sînt și vor fi, adepte ale mocirlirii noastre în Imperiul European și ale agățării de trena extremistă, teroristă și fascistă a USA; am putea adăuga mai multe între care: 4. Executarea ordinului de la Imperiu și de la Casa Albă pentru ”pace” cu puciștii ponto-criniști...
Ce ziceți, analiștilor ?!?

  • 18 decembrie 96 (2012)
Prof. Gheorghe UNGUREANU

Niciun comentariu: