marți, 9 august 2011

Boscorodeala guvernului anti-național

De puțină vreme ne-a vizitat o gașcă de amploiați ai F.M.I. (Formula Masacrării Independenței) care, stînd verticali, impenetrabili și imperturbabili, au dat ordine servitorilor lor din guvernul Romîniei, aceștia ascultînd încovoiați, sfioși și supuși supuși, așa cum Poporul nostru Dac nu a acceptat niciodată, reușind să-și păstreze, consecvent, verticalitatea.
Culmea nimicniciei, ca expresie a stării de robie -care caracterizează guvernarea post-decembristă, de esență anti-națională- ne-a fost imediat arătată în public, prin transmiterea în direct a întîlnirii guvernului marionetă cu gașca trimisă de stăpînii imperialiști, noi avînd astfel prilejul să fim martorii maximei trădări naționale: abandonarea limbii naționale și exprimarea oficială de către guvernul țării într-o hîrîială străină !
Prim-ministrul însuși boscorodea, fără jenă, ba chiar cu mîndrie, în acea hîrîială străină, în prezența miniștrilor săi, iar pentru propriul popor nici măcar nu se traducea boscorodeala respectivă, în limba națională...
Momentul semnalat este încă o dovadă certă că Romînia nu mai este un stat suveran, ci o simplă componentă a unui imperiu sălbatic.
Oare, din spirit de economie, Prim-ministrul nu poate angaja un traducător spre a discuta cu străinii, poftiți ori nepoftiți ? Sau îi face mare plăcere să se manifeste în pielea de Rob cuminte și ascultător ?!?
Se impune să reamintim uzanța internațională ca orice oficial al unui stat, mai ales de la cel mai înalt nivel, are elementara datorie patriotică să exprime atitudinea statului său exclusiv în limba națională.
Mai avem stat național, mai există limbă națională ?
Votanții ar trebui să reflecteze.
9 august 95
Prof. Gheorghe Ungureanu

Niciun comentariu: