vineri, 8 iulie 2011

Fonduri europene ?

Nu există zi și mijloc de comunicare în masă și nici autorități care să nu vorbească despre incredibila noastră incapacitate de a accesa fondurile pe care ni le pune la dispoziție Imperiul European, de-acum deja în al cincilea an de cînd ne-am mocirlit în această băltoacă plină de isme pestilențiale, despre care lălăim ce bine e că ne-nnoroim și noi !...
Mai întîi că fondurile europene nu sînt ... europene ! Ele reprezintă ipotetica întoarcere în țară a unei mici părți din ceea ce ne ia cu japca Imperiul, aceasta bineînțeles, dacă între noi se găsesc isteți care să întreprindă ceea ce dorește stăpînul care ne-a pus belciug în nas și verigă la porți...
Apoi, întreaga concepție despre ajutorul european ”nerambursabil” este esențialmente conceput de reprezentanții infractorilor pentru infractori, astfel încît niciun leu să nu intre pe mîna vreunui om cinstit și harnic, spre a nu se întîmpla, cumva, ca vreun romîn să producă ceea ce este necesar poporului și, mai ales, produsele să fie și bune, și rezistente, și... ieftine !
Pentru a nu se întîmpla asemenea dezastre, imperiul a pus fondurile la dispoziția guvernanților, ca aceștia să fie cei care hotărăsc totul, în primul rînd distribuirea lor selectivă, pe principiul -singurul valabil în Romînia post-decembristă- al capacității infracționale, de jefuire a imperiului, a guvernului și a populației; de aceea nimic, niciodată nu se va întîmpla pozitiv sub soarele fals al imperiului, eclipsat de găștile infracționale ale autorităților romînești.
Un singur mod simplu și curat ar putea duce la utilizarea totală a fondurilor, cu rezultate pozitive excepționale: luarea tuturor fondurilor din mîna autorităților romînești, urmînd ca ele să fie repartizate, cu întocmirea unei singure fișe de o pagină, direct întreprinzătorilor. Iar acești întreprinzători să nu fie dintre infractori, ci oameni ai muncii care să nu aibă nicio activitate retribuită (nici serviciu, nici altă activitate productivă de prestări de servicii, de comerț...).
Condiția actuală -inventată de infractori- de a avea mijloace și fonduri proprii de un anumit nivel în raport de suma solicitată trebuie abolită cu desăvîrșire sau inversată: cu cît solicitantul dispune de acestea, cu atît fondul acordat să fie diminuat; tocmai un asemenea sistem ar produce un reviriment rapid și remarcabil.
A se reține că, așa cum au confirmat constant specialiștii imperiului și din afara lui, Romînia dispune de forță de muncă de reală capacitate; antrenată, în condițiile sugerate de noi, aceasta ar accesa și ar înnobila toate fondurile ”imperiale” rămase pînă acum neutilizate.
8 iulie 95
Prof. Gheorghe UNGUREANU

Niciun comentariu: