joi, 18 noiembrie 2010

Nelimitate-s violenţa, ignoranţa şi extremismul telectualilor !

Am remarcat anterior un aspect al violenţei determinată de ignoranţă (şi nu numai) în cazul unor puţini inşi, agitaţi de băutură, pe fondul tîmpitizării indusă prin televiziune. Aceşti cîţiva, cărora le-am zis pucări, au însă o limită a violenţei dată de modul lor simplu de a se exprima.
Ceea ce nu se întîmplă în cazul telectualilor; aceştia sînt nelimitaţi în violenţă (de orice fel, pornind de la cea verbală şi pînă la cea bestială), ignoranţă şi extremism. În majoritate covîrşitoare, telectualii au vomat, o dată cu vîrsta, tot ce au învăţat în clasele primare şi gimnaziale; astfel, deveniţi deştepţi foc, atoatecunoscători, nu mai acceptă nimic din adevărurile simple, arhicunoscute, de toţi acceptate. De aici comportarea de extremă gravitate a telectualilor -mai ales dacă sînt învestiţi cu funcţii şi atribuţii publice- ei fiind consecvenţi susţinători, pe ascuns şi pe faţă, ai Robiei religioase, ai asupririi naţionale şi, evident, ai exploatării sociale, deci inamici totali şi desăvîrşiţi ai dorinţei şi luptei pentru Libertate şi Independenţă.
Limitaţi în cunoaştere, prin bariere autoimpuse prin înrobire, mai ales religioasă, telectualii sînt gata să-l nimicească pe Omul simplu, doritor de Libertate, pentru incapacitatea sa axiologică de a se accepta Rob faţă de orice formă a Ciumei - Religie, Exploatare, Asuprire.
În fruntea tuturor telectualilor degradaţi se află peceriştii, mai ales cei cu funcţii în aparatul de stat şi de partid în timpul regimului democrat, rămaşi şi în Capitalism sau, deseori, urcaţi în aparatul represiv, unde se manifestă şi mai puternic împotriva doritorilor de Libertate.
Ei sînt primii susţinători ai prăbuşirii noastre în Imperiul European, ei sînt în fruntea celor care au acceptat şi au cerut baze militare ale fasciştilor pe pămîntul Patriei (pe care n-o mai numesc aşa), ei sînt cei
dintîi care ne împing feciorii la războaie de cotropire în folosul bestiilor fasciste, dar pe cheltuiala Poporului nostru !
Sînt singurii care fac gălăgie mortală, dacă le spui că nu ei, ci Muncitorii şi Ţăranii trebuie să fie majoritari în Putere, căci majoritari sînt în ţară.
Iată, tovarăşi, de unde izvorăşte violenţa de limbaj a telectualilor, ei nefiind în stare -din ignoranţă, din extremism şi violenţă ca mod de definire a personalităţii lor- să accepte vreo alternativă faţă de limitarea lor stupidă, retrogradă şi reacţionară.
Deci, atenţie tovarăşi, nu-i duceţi pe telectuali în Putere ! Plasaţi-i, cînd veţi deţine Puterea, în locurile de vîrf cuvenite, potrivit competenţei şi devotamentului dovedite, în Administraţie şi Justiţie, dar închideţi-le poarta Puterii, spre a nu ieşi din comanda dv. politică, deoarece vor repeta ceea ce au făcut în anii 73-94 (1989-2010): ruinarea complexă şi complectă a ţării !
Să respectăm cea mai importantă calitate în politică - NUMĂRUL !
18 noiembrie 94
Prof. Gheorghe UNGUREANU

3 comentarii:

EdebiMevzulaR spunea...

İntelectuali adevarati sunt aliati cu proletariatul! Restul Homo Fascismus care manipuleaza masele.

O zii buna,

Pentru Socialism ! spunea...

Mulţumesc. Aveţi deplină dreptate ! Eu pentru cei ne-adevăraţi scriu telectuali; pentru cei care ţin cu clasele sociale ale lor -Muncitorimea şi Ţărănimea- utilizez cuvîntul în forma normală: intelectuali.
Cu cele mai bune urări !
18 noiembrie 94
Prof. Gheorghe UNGUREANU

Anonim spunea...

Intelectual de dreapta = oximoron